Pierwsze bezglutenowe piwo bawarskie warzone wyłącznie z prosa z dodatkiem agawy. Składające się z naturalnych i organicznych składników. Egzotyczne i ciekawe.Piwo w kolorze bladego złota, ze śladowym osadem drożdżowym. Drobnoziarnista, biała piana nie jest zbyt trwała. Zapach bardzo złożony. Dominuje bardzo słodki aromat słodu prosa, karmel, gruszki, śliwki, lekki alkohol, odrobina rumu i rodzynki.W smaku średnio słodkie, dość lekkie, na finiszu kilka kwaśnych nut owocowych. Da się wyczuć, że nie jest to zwykły słód jęczmienny. Syrop z agawy nadaje lekko karmelowego posmaku. Goryczka bardzo delikatna, dość słabo wysycone dwutlenkiem węgla.
Dodał:
admin - 2014-09-30 13:20:13
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny