Piwo z mikrobrowaru Restauracji Regionalnej „Marysia” należącej do opactwa Cystersów. Piwo jest warzone wg tradycyjnego przepisu. W skład piwa wchodzi woda źródlana, słód, drożdże, oraz chmiel. Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane. Piwo, udało mi się dostać dzięki uprzejmości i znajomości ludzi podróżujących w okolicach browaru. Butelkowane wczoraj (tj 26. 05. 2014). Gatunek wg browaru: PILS. Zapach dość mocno chmielowy z lekkimi akcentami słodowymi. Barwa jasno bursztynowa, mętna. Piana początkowo bardzo wysoka gęsta, opada po paru minutach tworząc mały pierścień osadzający się na kuflu. W smaku lekko słodowe z lekką goryczką, alkohol nie jest wyczuwalny (brak informacji o zawartości). Czuć dosłownie świeżość piwa, co naprawdę jest doznaniem wręcz unikatowym patrząc na uginające się w marketach półki.
Dodał:
rsj78 - 2014-05-29 10:30:42
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kindi
Gość
Gość
Gość