Piwo jasne pełne, pasteryzowane. Warzone w otwartych kadziach. Leżakuje w tankach przez okres około 4 tygodni. Stworzone według tradycyjnych receptur.Wyprodukowane przez Browar Zamkowy Sp. z o. o. Racibórz dla Ice-Full Sp. z o. o. Tomaszów Mazowiecki.
Red Baron - znowu tradycyjne receptury (swoją drogą, ile receptur potrzebnych jest do uwarzenia jednego piwa?) - pachnie słodkimi ulęgałkami, pieczonymi ziemniakami. Po paru minutach od nalania niemal zupełnie bez piany. Smakuje słodko, owocowo. I rzeczywiście da się wyczuć pieczone ziemniaki. Takie z ogniska - czuć lekkie przypalenie. Ale są to słodkie ziemniaki, a nawet bataty. Z piekarnika. Przy zawartości ekstraktu 12 Blg i zawartości alkoholu 4,5%, odczuwalna jest solidna treść tego piwa. Dostępne w półlitrowych butelkach.
Dodał:
Slainte - 2015-07-24 20:23:49
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Browariusz