Uwarzone przez Browar ReCraft.
Połączenie jasnego tradycyjnego niemieckiego piwa kwaśnego z polskimi owocami. Tłoczone soki z wiśni oraz aronii idealnie komponują się z kwaśnym profilem piwa uzyskanym dzięki zakwaszaniu bakteriami kwasu mlekowego. Orzeźwiający charakter i lekkość tego piwa zaskoczy każdego z Was!
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód pszeniczny, sok NFC z wiśni, sok NFC z aronii, chmiel, drożdże, bakterie, kwasu mlekowego.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
jover
Gandalfino
Poziom kwasowości na szczęście niski. Leciutka goryczka od aronii. Jej smak, jako owocu, w zasadzie nie wyczuwalny. Jogurtowych nut w sam raz na tyle by były wyczuwalne a nie odstręczające. Bardzo lekkie, rześkie
i owocowe piwo na lato. I przyjazny entry level dla dopiero zaczynających przygodę z kwasami.
Shinodin