zamknij Zostań patronem na patronite
ReCraft Bourbon Bock 19°
ReCraft Bourbon Bock 19°
ReCraft Bourbon Bock 19°
% alk. 8.0
Blg 19.0
IBU 38
5904730663434addbarcode


Piwo w stylu Smoked Weizen Bourbon Doppelbock uwarzone przez Browar ReCraft (dawniej Browar Reden) ze Świętochłowic.
Piwo nagrodzone w konkursie Good Beer 2016.
Leżakowane 10 miesięcy.
Piwo niepasteryzowane i niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, pszeniczne, słód orkiszowy, chmiele, drożdże FM-41.
Dodał: rogullo - 2016-09-16 17:03:12

oceny Oceny

Użytkownicy 7 / ilość: 8
Goście 7,25 / ilość: 4
średnia 7,08/10 / ilość: 12

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Shinodin
starstarstarstarstar

2018-05-02 14:31:53
Piana nie do końca biała, drobnoziarnista, wysoka na około centymetr, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca jako taki lacing na ściankach szkła. Barwa jaśniejsza rubinowa, nieklarowne i nieprzejrzyste, stosunkowo mocno zmętnione. W zapachu przyjemne nuty wędzone, suszone owoce, karmelowe klimaty, wytworne akcenty beczkowe i bourbonowe, subtelna drzewność. W smaku slodkawe, karmelowe choć z wyraźnym wędzonym aftertastem, dobra owocowa kontra kwaskowa, ładnie zamaskowany alkohol, beczkowe klimaty w tle, goryczka adekwatna do stylu, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel w białym opakowania, etykieta, a raczej naklejka prosta, nieprzekombinowana, mogłaby być lepiej opisana. Warka 20.03.2019. Lubię efekt rozgrzewania przełyku, a tutaj niewątpliwie występuje. Dobry balans pomiędzy słodowością a kwasowością, ponadto wędzonka za którą wprost przepadam, suszone owoce i karmel, w tle bourbon. Może gdyby było więcej ciała dałbym nawet 8...a tak jestem w stanie zaproponować 7 z naprawdę dużym plusem. Treściwy, wytrawny bock, fajna sprawa i dobra robota Recraftu.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 7 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010