Klasycznie warzone piwo dolnej fermentacji. Jego kolor jest spowodowany obecnością "naturalnego" barwnika. Do produkcji piwa użyto słodu jęczmiennego, wody, chmielu aromatycznego i goryczkowego oraz drożdży piwowarskich. Według zapewnień z etykiety wszystko to fermentowało przez miesiąc w otwartych kadziach. W smaku słodowe z dość wyraźną nutą chmielowej
goryczki i przyjemnym słodkawym posmakiem.
Dodał:
admin - 2011-05-13 08:32:16
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Orzelek
Aromat: słodowy, cukrowy, zielone jabłko.
Smak: skórka jabłka, landrynki, biały cukier. Goryczka - gdy już da się ją wyczuć - to tak szybko jak się pojawia, to tak szybko znika.
Jedyne co się jakoś broni to wygląd. Natomiast aromat i smak świadczą o sztuczności, nikłości. W skrócie można to określić jako roztwór mocno posłodzonej wody.
ezavv
Gość
Gość