Profesja Pirat Whisky Barrel Aged
Profesja Pirat Whisky Barrel Aged
Profesja Pirat Whisky Barrel Aged
% alk. 11.5
Blg 24.0
brak koduaddbarcode

Uwarzone przez Browar Profesja.
Piwo w stylu Imperialny Porter Bałtycki. Jest to wersja leżakowana w beczce po whisky.
Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.
Polecana temperatura serwowania to 8-14°C.
Dodał: Barcelonismo - 2018-11-02 10:01:27

oceny Oceny

Użytkownicy 7,5 / ilość: 4
Goście 0 / ilość: 0
średnia7,5 / ilość: 4

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
nietzsche
starstarstarstarstar

2019-12-27 00:11:13
Wygląd: ciemno brunatne, ale pod światło widać, że klarowne, rubinowe refleksy, ładna piana, ciemno beżowa.
Zapach: pachnie przyzwoicie, bałem się, bo oceny ma średnie, ale pachnie jak rasowy bałtyk, czyli nuty palone z melanoidynowymi, karmelowymi, a do tego sporo beczki, jak mniemam, bo daje naprawdę whisky, jakby leżakowano je w beczce nie do końca pustej, są nuty drzewne i waniliowe, mocno palona kawa naturalna taka wpadająca w popiołowość
Smak: Inni z 24 wyciągają 10% a i to wygląda słabo (patrz 100 mostów), a tu przy 11,5 piwo słodkie, wyklejające. Piwo 2 miechy po terminie, etykieta mówi, że wylażakowane w 2017, a w necie widzę narzekania, że mocno alkoholowe. Jak dla mnie piwo nie jest alholowe (ponad normę, przy tak mocnym piwie, np. dużo mniej niż np. świeższy Amager też 11% pity przed chwilą), natomiast daje wybitnie whisky, co może sprawiać takie wrażenie. Musiałbym spróbować podstawki, ale, i to jest zabawne, nigdy jej na oczy nie widziałem, a beczkowe były w każdym specjalistycznym w Krakowie, jaki znam. Ewidetnie porter bałtycki również w smaku, piernik, pumpernikiel, dużo melanoidyn, spalony karmel, jakaś mleczność, więc i mleczna czekolada, praliny z whisky, jakaś nuta porto, rodzynkowa, śliwkowa, ale bardziej wiśnia, taki likier wiśniowy w bombonierce, wanilia, taniczność parkietowa, trochę kawy, takie espresso z mlekiem, w smaku aromat kokosowy, jak od bourbona. Cześć osób pisała o wysokiej kwaśności, nie w moim wypadku, więc pewnie cześć butelek była niezbyt czysta, mi na szczęście tym razem się udało ;)
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )
awatar
Student
starstarstarstarstar

2019-05-31 17:24:59
Piwo z butelki pachnie bardzo przyjemnie jak czekolada ze śliwką, nie czuć alkoholu. Po nalaniu pojawia się drobnopęcherzykowa piana, gdzieniegdzie prześwitują jednak średnie pęcherzyki ulatniającego się gazu. Z naczynia bije zapach alkoholu, którzy przykrywa wszystko. Czuć może lekko śliwkę. Po spróbowaniu bardzo intensywnie daje o sobie znać beczka, taniczność pierwsza klasa. Wanilina trochę schowana, ale wyczuwalna. Piwo nieprzesadnie alkoholowe, ale mocno rozgrzewające. Ponadto da się wyczuć tu wiśnię, śliwkę, rodzynki, lekką... schowaną paloność. Czekolady brak. Powiem tak, jako barrel aged super! Jako imperialny porter średniak.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 6, wygląd: 7 )
awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2018-12-12 11:57:37
Oko: ciemnobrunatne, mętne, piana ciemnobeżowa, bardzo niska i szybko znika.
Nos: dominacja beczki, wanilia, mokre drewno, do tego palone nuty, intensywność średnia. Ze szkła podobnie. Dochodzi troszkę czerwonych owoców.
Smak: pół wytrawne, dość płaskie, mało ciała, mało palonych nut, posmak alkoholowy. Słaby jak na imperialny porter, za to beczka odcisnęła mocno piętno na tym trunku, doszły: wanilia, taniczność, dość przyjemna nuta alkoholowa whisky, na finiszu lekka kwaskowość w typie czerwonych owoców. totalny brak palonej goryczki. Po pewnym czasie alkohol zaczyna lekko drażnić. Im dłużej degustacja, tym gorsze wrażenia.
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 5, zapach: 7, wygląd: 6 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.