Kanclerz. . . to klasyczny Berliner Weisse, piwo o słodowym aromacie dopełnionym kwaśnymi nutami. Lekkie piwo o bardzo rześkim smaku. wielbicielom kwaśnych piw polecamy pić czyste, dla osób nie gustujących w kwaśnych piwach polecane z dobrym sokiem. W obu przypadkach orzeźwia idealnie.
Składniki: woda, słód jęczmienny (Pilzeński), słód pszeniczny (Pszeniczny jasny) chmiele (Magnat, Hallertauer Tradition), drożdże (Grodziskie), bakterie (lactobacillius brevis, lactococcus lactis, lactobacillius plantarum, lactobacillius delbrueckii).
Dodał:
kghyt - 2017-06-28 08:19:09
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Malammore
Bartekn
Brodzisław
W smaku czuć przede wszystkim kwaskowość od słodów pszenicznych i tych wszystkich lactobasillusów. Jest lekka nuta banana, dodająca nieco słodyczy do trunku i przypraw. Kwaskowość wyrazista, szybko znika z języka co sprawia, że nie męczy podczas picia. Ciało wysokie jak na styl i voltaż. Wysycenie wysokie do średniego jeszcze poprawia pijalność piwa.
Tak sobie właśnie wyobrażam sobie berlińskie piwo jasne.
kghyt