Uwarzone przez Browar Profesja.
Bartnik... to bardzo esencjonalne, deserowe piwo powstałe z połączenia brzeczki słodowej oraz miodu. W aromacie wyraźnie wyczuwalne są nuty słodowo-miodowe, przez które przebijają się aromaty ciemnych, suszonych owoców. Aromat delikatnie zmienia się wraz ze wzrostem temperatury. W smaku, na pierwszy plan wysuwa się słodowość oraz słodycz pochodząca od miodu skontrowana delikatnie zaznaczoną goryczką. Bartnik mocno rozgrzewa pokaźną ilością alkoholu. Polecane na zimne dni.
Jest to wersja leżakowana w beczce po whisky.
Polecana temperatura serwowania to 12-16°C.
Dodał:
ark00 - 2017-09-20 08:43:42
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
MJK
prisoner
Gość
No i parametry też jakieś nie za bardzo. Bardzo głęboko odfermentowane, jak na taki ekstrakt.