Profesja Bartnik Whisky Barrel Aged
Profesja Bartnik Whisky Barrel Aged
Profesja Bartnik Whisky Barrel Aged
% alk. 14.0
Blg 28.0
5904730658461addbarcode

Uwarzone przez Browar Profesja.
Bartnik... to bardzo esencjonalne, deserowe piwo powstałe z połączenia brzeczki słodowej oraz miodu. W aromacie wyraźnie wyczuwalne są nuty słodowo-miodowe, przez które przebijają się aromaty ciemnych, suszonych owoców. Aromat delikatnie zmienia się wraz ze wzrostem temperatury. W smaku, na pierwszy plan wysuwa się słodowość oraz słodycz pochodząca od miodu skontrowana delikatnie zaznaczoną goryczką. Bartnik mocno rozgrzewa pokaźną ilością alkoholu. Polecane na zimne dni.
Jest to wersja leżakowana w beczce po whisky.
Polecana temperatura serwowania to 12-16°C.
Dodał: ark00 - 2017-09-20 08:43:42

oceny Oceny

Użytkownicy 7,6 / ilość: 5
Goście 7,33 / ilość: 3
średnia7,5 / ilość: 8

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
MJK
starstarstarstarstar

2020-07-11 08:14:13
Kto nie lubi rutyny może pokochać to piwo, fakt, że dużo się go wybić nie da (swoje 14 procent ma) i jest dość słodkie przy całkowitym braku goryczki ale od czasu do czasu, małą butelkę wypić nie tylko można ale nawet trzeba.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 9, zapach: 8, wygląd: 8 )
awatar
prisoner
starstarstarstarstar

2020-03-03 20:32:06
W aromacie jak pisze w opisie czuć słody i miód, oczywiście miód dobrej jakości dość intensywnie pachnie, dalej ciemne owoce i nuta skórki od chleba. Beczka po whisky gdzieś tam daleko w tle, zdominowane to przez miód. W smaku oczywiście na dzień dobry słodkie, miodowe ale nie bez przesady i zaraz zaczyna grzanie w przełyku i żołądku. Goryczka wyraźna i przyjemna. Dobre, deserowe piwo do powolnej degustacji.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2017-09-20 20:13:04
Nie podoba mi się etykieta - tandetna.
No i parametry też jakieś nie za bardzo. Bardzo głęboko odfermentowane, jak na taki ekstrakt.
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.