zamknij Przeglądaj bez reklam! patronite
Profesja Bartnik Rum Barrel Aged
Profesja Bartnik Rum Barrel Aged
Profesja Bartnik Rum Barrel Aged
% alk. 14.0
Blg 28.0
brak koduaddbarcode
ulubione: 1


Uwarzone przez Browar Profesja.
Bartnik... to bardzo esencjonalne, deserowe piwo powstałe z połączenia brzeczki słodowej oraz miodu. W aromacie wyraźnie wyczuwalne są nuty słodowo-miodowe, przez które przebijają się aromaty ciemnych, suszonych owoców. Aromat delikatnie zmienia się wraz ze wzrostem temperatury. W smaku, na pierwszy plan wysuwa się słodowość oraz słodycz pochodząca od miodu skontrowana delikatnie zaznaczoną goryczką. Bartnik mocno rozgrzewa pokaźną ilością alkoholu. Polecane na zimne dni.
Jest to wersja leżakowana w beczce po rumie.
Polecana temperatura serwowania to 12-16°C.
Dodał: Barcelonismo - 2017-11-10 13:47:02

oceny Oceny

Użytkownicy 8,33 / ilość: 3
Goście 0 / ilość: 0
średnia 8,33/10 / ilość: 3

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Marianek
starstarstarstarstar

2018-03-18 18:29:50
Oko: kolor to ciemna miedź, klarowne. Piana nie istnieje.
Nos: bardzo słodko: nie tylko miód, ale także odsłodowe aromaty: karmel, rodzynki, toffi, do tego trochę drewna. Najlepszy efekt z kieliszka degustacyjnego lekko schłodzone ? dochodzi także delikatnie nuta runowa.
Smak: początkowo dominacja team słodyczka (podobnie jak w zapachu), do tego suszone owoce oblane karmelem, melasą, potem nieco wytrawnie a finisz bardzo owocowy i lekko alkoholowy. Alkohol lekko piecze w gardło. Schłodzone lepsze, bo pieczenie minimalne. Jak na 28 plato, to ciało niezbyt gęste (choć obiektywnie spore).
Podsumowanie: ciekawy trunek, ale w stosunku do ceny ok. 50 zł to mało oferuje. Wpływ beczki polega głównie na ułożeniu alkoholu, bo samych nut rumowych bardzo mało, na granicy autosugestii.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 8, zapach: 7, wygląd: 7 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010