Jesteś w

Czy wiesz, że...

6-7 litrów - tyle wody trzeba zużyć do wyprodukowania litra piwa. Woda to nie tylko składnik piwa, potrzebna jest do wytwarzania pary technologicznej, mycia, płukania, chłodzenia itp.

Najnowsze komentarze

Romper Premium Strongawatar
Gość
Romper Premium Strong
kox piwo
2020-02-27 17:45:10
Porter Łódzkiawatar
Gość
Porter Łódzki
Kolejny ,,znawca" , zapewne opłacony przez Browary Łódzkie
2020-02-27 17:05:44
Corona Extraawatar
Gość
Corona Extra
Jak nie lubisz chmielu i alkoholu to se kup czerwoną helene albo piccolo a nie pisz kocopoły jaki to ten syf jest super
2020-02-27 16:59:24
Warka Strongawatar
Gość
Warka Strong
Akurat Żywiec i Leżajsk są pyszne!
2020-02-27 16:43:52
Põhjala & Pinta Baltic Prideawatar
pyzyzmiensem
starstarstarstarstar
Põhjala & Pinta Baltic Pride
Może być.
2020-02-27 16:26:14
Łomża Exportawatar
Gość
Łomża Export
Zanim przejął browar Łomża VanPur to piwo miało swój smak. Teraz to porażka . Smakuje jak te wszystkie tanie piwa. Jak dla mnie Browar Łomża stracił na zmianie właściciela. To już nie to samo piwo co kiedyś.
2020-02-27 14:30:50
Kustosz Mocneawatar
Gość
Kustosz Mocne
Piwo to nie alkohol
2020-02-27 13:55:32
Essa Pineapple Grapefruitawatar
Gość
Essa Pineapple Grapefruit
essa
2020-02-27 13:13:35
Pilsner Urquellawatar
Gość
Pilsner Urquell
No nareszcie zabrali licencje poznaniowi i mamy oryginalnego pilsnera z Czech zupełnie inny smak i goryczka którą uwielbiam.
2020-02-27 12:31:22
Benediktiner Hellawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Benediktiner Hell
Wygląd: barwa słomkowa, piana taka dosyć koncernowa, czyli średnio pęcherzykowa, za to w miarę trwała, tyle, że nie zostawiająca prawie lacingu
Zapach: pachnie ładnie jak na koncern, jest taka niemiecka szmatka, odrobinę zielisto-kwiatowej chmielowości, trochę siarki, być może nawet idącej w DMS, czyli nutę warzywną, ale nie odpychającą
Smak: Bardzo przyzwoity helles, smukły, gładki, chlebkowy, dobrze wysycony, z zaznaczoną nutą chmielową, delikatną siarką, wyższa goryczka i to byłby fajny pils
2020-02-27 00:44:14
Brackieawatar
Til
starstarstarstarstar
Brackie
Mylisz piwa. Brackie niestety nie występuje już w butelce. Piłeś Brackie Zatecky Pils. Czyli piwo smakujące jak Tatra.
2020-02-26 23:59:17
Nook Tajemniczy Ogródawatar
StefekPijakos
starstarstarstarstar
Nook Tajemniczy Ogród
Piwo mocne w smaku jak RIS. W smaku czekolada, lekka słodycz,alkohol nie jest wyczuwalny mimo mocy. W zapachu jednak brakuje czegoś. Jakby mniejszy udział słodów palonych. Słodkość nie jest duża, goryczka średnia. Jak to RIS niskie nasycenie gazem. Piwo dosyć gęste. Dobre ale mogło być lepiej.
2020-02-26 23:43:30
Kustosz o Smaku Tequiliawatar
Gość
Kustosz o Smaku Tequili
Też mam wrażenie że było dużo lepsze wczesniej
2020-02-26 23:18:19
Bojan AIPAawatar
Gość
Bojan AIPA
Szczerze jest to świetne piwo, rewelacja.
2020-02-26 22:05:47
Tatra Jasne Pełneawatar
Gość
Tatra Jasne Pełne
Od pewnego czasu tj 3-4 lat degustuje głównie Tatrę i zauważyłem 4 rużne smaki tego piwa? A wiąża sie one głównie z miejsca rozlewania piwa a można to wyczytać z daty przydatności jak oznaczono na etykiecie:W-Warka ( piwo posiada smak zbliżony do piwa warka specjal) L-Leżajsk ( średni smak mocno gożki szybko ważony) Z-Żywiec ( Piwo posiada smak zbliżony do marki żywiec średnia jakość) E-Browar Elblądzki (Jeśli ktoś pił niedawno produkowane piwo EB to wie czym to smakuje.
2020-02-26 21:45:39
Złotopolskie Mocneawatar
Gość
Złotopolskie Mocne
Kupiłem w Stokrotce teraz ma 7,2% lubię mocne piwa schemat 2 i spać :)1,99zł za puszkę Cena śmieszna paca dobrzę przerzuciłem się z perły mocnej 7,6% która podrożała u mnie do 3,50zł choć perełka jest numerem jeden teraz! JEdnak muszę powiedzieć że po Złotopolskim nie czuję się rano tak cieżko jak po Perełce. Zapach rzeczywiście słaby ale naprawdę nie siedzi tak na żołądku jak w/w. Ogółnie polecam narazie jestem zadowolony :) Pozdrawiam
2020-02-26 21:45:36
Leżajsk Pełneawatar
Luxeer
starstarstarstarstar
Leżajsk Pełne
Przyjemny lager, z utrzymującą się pianą, jak za 2 ziko bardzo przyjemny smak. Barwa typowa dla pilsów słomka, przejrzyste
2020-02-26 21:21:18
AleBrowar Rowing Jackawatar
ArdianK
starstarstarstarstar
AleBrowar Rowing Jack
Niezmiennie bardzo dobra IPA. AleBrowar trzyma poziom.
2020-02-26 21:16:20
Birbant Klasyczny American Pale Aleawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Birbant Klasyczny American Pale Ale
Piana nie do końca biała, drobnoziarnista, ładnie gęsta i puszysta, wysoka na około centymetr, powoli dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca trwały i interesujący lacing na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza miodowa, nieklarowne i nieprzejrzyste, stosunkowo mocno zmętnione. W zapachu nuty żywiczne, owocowe i cytrusowe klimaty choć w mniejszości, dużo jest za to karmelowych akcentów, drożdżowość i zbożowy aromat. W smaku karmel z żywicą dominują na kubkach smakowych, goryczka lekko zalegająca o profilu ziołowym, mało deklarowanych cytrusów, niezła kontra kwaskowa, sporo ciała, finisz drożdżowy, wysycenie na średnim poziomie. Kapsel od browaru Birbant, etykieta w klasycznej, prostej odsłonie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 12.09.2020. Klasyczna APA w wydaniu żywiczno-karmelowym z drożdżowym aftertastem. Mi osobiście zabrakło owoców i cytrusów. Nie mogę powiedzieć piwo jest mega pijalne i bardzo orzeźwiające, lecz ja od tego stylu wymagam chyba czegoś innego, dlatego też mogę zaproponować 6 z plusem.
2020-02-26 21:00:35
Trzech Kumpli Amokawatar
Luxeer
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Amok
Biała, spora długo utrzymująca się piana. Zapach świeży cytrusowy lekko chmielowy bardzo przyjemny. Piwo mętne o cytrynowej barwie. Mało gorzkie, przyjemny rześki smak.
2020-02-26 20:57:53
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Kraft Lab

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Kraft Lab

 
1
2
 
Kraft Lab Szczyt Piernika
Kraft Lab Szczyt Piernika
Kraft Lab Szczyt Piernika
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Półsłodkie, średnio pełne. Przyjemny aromat piernika, karmelu i suszonych gruszek. Tło budują aromaty przyprawowe w tym imbir, cynamon i gałka muszkatołowa. Finisz przyprawowy, delikatnie rodzynkowy, czekoladowy z akcentem miodu i suszonych owoców.
Piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słody (pilzneński, karmelowy, palony), pszenica palona, chmiel Marynka, drożdże Saflager W34/70, dodatki: imbir, cynamon, goździki, gałka muszkatolowa, przyprawa do piernika, cukier kandyzowany ciemny.
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2020-01-05 11:39:07
Kraft Lab Podlej Fantazję
Kraft Lab Podlej Fantazję
Kraft Lab Podlej Fantazję
% alk. 5.0
Blg 13.2
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Ciemne, słodkie piwo z wyraźnym aromatem truskawki i łagodzącą słodycz goryczką. W tle aromaty kawy, czekolady i toffi. finisz słodko-gorzki, kawowo-truskawkowy.
Skład: woda, słody (Pilzneński, Caramucnich typ II, Carafa Special typ II, Caraaroma), jęczmień palony, płatki jęczmienne błyskawiczne, chmiel Marynka, drożdże US-05.
Polecane do potraw: dziczyzna, słodkie desery, lody, sałatki owocowe.
Polecana temperatura serwowania to 5-7°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-25 11:32:26
Kraft Lab Wydoimy Razem
Kraft Lab Wydoimy Razem
Kraft Lab Wydoimy Razem
% alk. 5.5
Blg 12.6
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Orzeźwiające, półwytrawne z delikatną slodyczą i wyrazistą kwaśnością. Dominuje aromat owocowy w tym bananowy, goździkowy i przyprawowy złamany pszenicą i chlebem. Delikatne nuty żywicy. Finisz lekko cierpki, drożdżowy i lekko goryczkowy.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (pszeniczny, pilzneński, monachijski, karmelowy), chmiel Iunga, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 3-5°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-07 10:13:02
Kraft Lab Mroczne Wizje
Kraft Lab Mroczne Wizje
Kraft Lab Mroczne Wizje
% alk. 5.0
Blg 13.0
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Ciemne, wręcz czarne, wytrawne piwo z wyraźną goryczką oraz bogactwem aromatów kawy, czekolady i toffi, a w tle akcenty suszonych owoców. Finisz średni, goryczkowy, palony i kawowy.
Skład: woda, słody (Pilzneński, Caramunich typ II, Carafa Special typ II, Caraaroma), jęczmień palony, płatki jęczmienne błyskawiczne, chmiel Marynka, drożdże S-04.
Polecane potrawy: słodkie desery, lody, gorzka czekolada, owoce morza.
Polecana temperatura serwowania to 6-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 3/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-07 10:07:11
Kraft Lab 0,5 Do Setki Green Lemon
Kraft Lab 0,5 Do Setki Green Lemon
Kraft Lab 0,5 Do Setki Green Lemon
% alk. 0.5
Blg 6.5
ulubione: 1
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Lekkie, orzeźwiające, półwytrawne o średniej goryczce i wyraźnym aromacie limonki. W tle nuty brzeczkowe i słodowe, podbite chmielowymi żywicami. Długi cytrusowo-chmielowy finisz.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pilzneński, Żytni, Monachijski), chmiel (Zeus, Citra, Mosaic, Cascade, Centennial), drożdże, dodatki (sok z limonki).
Polecana temperatura serwowania to 3-5°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-05-02 10:30:43
Kraft Lab Wydoimy Sami
Kraft Lab Wydoimy Sami
Kraft Lab Wydoimy Sami
% alk. 4.6
Blg 12.0
Uwarzone przez Ktaft Lab.
Orzeźwiające, półwytrawne z delikatną słodyczą i wyraźną kwaśnością. Dominuje aromat bananowy, goździkowy i przyprawowy. Zapach pszenicy i chleba.
Piwo pszeniczne jasne, pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (pilzneński, pszeniczny, karmelowy), chmiel Lubelski, drożdże FM-41.
Polecana temperatura serwowania to 3-5°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-03-26 13:39:12
Kraft Lab Strzel Se Rabarbar
Kraft Lab Strzel Se Rabarbar
Kraft Lab Strzel Se Rabarbar
% alk. 4.5
Blg 11.0
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Lekkie, orzeźwiające, wytrawne z bardzo delikatną owocową słodyczą i wyrazistą kwasowością. W aromacie akcenty rabarbaru, cytrusów i chmielu oraz lekko morskie, słone elementy. Przyjemny kwaśno-słony finisz.
Piwo pszeniczne, refermentowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (pszeniczny, jęczmienny), chmiel, drożdże (górnej fermentacji), dodatki (sok z rabarbaru, sól himalajska).
Polecana temperatura serwowania to 3-5°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-03-25 12:47:45
Kraft Lab Ostatnia Faza Mroku
Kraft Lab Ostatnia Faza Mroku
Kraft Lab Ostatnia Faza Mroku
% alk. 5.6
Blg 12.5
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Lekko wytrawne o średniej pełni, pijalne i orzeźwiające. Dzięki zastosowanej mieszaninie chmieli wyjątkowo aromatyczne. Wyczuwalne mocne aromaty cytrusów i kwiatów z nutami karmelu, słodu i brzeczki.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pale Ale), chmiel (Chinook, Citra, Cascade, Centennial, Mosaic), drożdże (górnej fermentacji, US-05)
Polecana temperatura serwowania to 8-12°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 9/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-03-25 12:47:16
Kraft Lab Wpuszczona w Maliny
Kraft Lab Wpuszczona w Maliny
Kraft Lab Wpuszczona w Maliny
% alk. 5.2
Blg 12.0
Klasyczny słodki lager z wyraxnym zapachem malin i wyraźną kwasowością owoców. Orzeźwia i gasi pragnienie o każdej porze roku.
Składniki: woda, słód pilzneński, karmelowy, chmiel Marynka; dodatki: syrop z malin (sok z malin tłoczony na zimno 50%, cukier 50%), naturalny aromat malinowy.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: nietzsche - 2019-01-16 08:13:13
Kraft Lab Lubię Odloty
Kraft Lab Lubię Odloty
Kraft Lab Lubię Odloty
Uwarzone przez Browar Kraft Lab.
Słodkie, średnio pełne. Przyjemny aromat piernika, karmelu, suszonych gruszek i przypraw korzennych, w tym wyraźny imbir, cynamon i gałka muszkatołowa. Finisz delikatnie rodzynkowy, miodowy, przyprawowy.
Piwo dolnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane.
Skład: woda, słody (pilzneński, karmelowy, palony, pszenica palona), chmiel Marynka, drożdże Saflager W34/70, dodatki (świeży imbir, cynamon, goździki, gałka muszkatołowa, przyprawa do piernika, cukier kandyzowany ciemny).
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2018-12-28 07:19:34
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010