Jesteś w

Czy wiesz, że...

26 lutego 1999 r. o godzinie 23.00 zebrały się jednocześnie w pubach, restauracjach i barach amerykańskich 197 843 osoby, żeby wznieść Wielki Toast Guinnessa.

Najnowsze komentarze

Funky Fluid Catharina Sourawatar
Gość
Funky Fluid Catharina Sour
Kwasne ;) Mango wyraznie wyczuwalne. Bardzo dobre, orzeźwiające piwo.
2020-08-12 15:55:01
Budweiser Budvar Originalawatar
Gość
Budweiser Budvar Original
oczywiście,że tak ale tylko w porownaniu do dzisiejszych popłuczyn po piwie, a nie do prawdziwego piwa przed 30-stu lat.
2020-08-12 15:27:45
Ožujsko Grejpawatar
Gość
Ožujsko Grejp
Zwracam uwagę na 60% zawartość soku z grejpfruta. Znakomity w upały .
2020-08-12 15:18:50
Ožujsko Pivoawatar
Gość
Ožujsko Pivo
Spasowane z lokalnym klimatem. Poza Chorwacją tracą urok stając się zwykłym masowym produktem.
2020-08-12 15:15:16
Żubrawatar
Gość
Żubr
Te mocniejsze owszem. Perła, kasztelan, Tatra a wiele innych. Nawet tutaj chwalone belgijskie triple go używają a zamiast wypłakiwać na forach to się nad nimi onanizujecie. Long story short nie przejmuj się tym syropem. Nie ma go w piwie po fermentacji i piwo jest nieszkodliwe. Bezpłciowe co prawda, ale nieszkodliwe.
2020-08-12 15:01:11
Polskie Browary Sezonowe Czeska Szyszkaawatar
Gość
Polskie Browary Sezonowe Czeska Szyszka
Świetne piwo jako sezonowe lane oczywiście. Ogólnie nie przepadam za piwem, a to jest poprostu idealne.
2020-08-12 13:15:03
Żywiec Belgijskie Aleawatar
Gość
Żywiec Belgijskie Ale
Najgorsze piwo, jakiego probowalem. Przez ten aromat skorki pomaranczy smakuje jak wymioty i nie daje sie wypic.
2020-08-12 12:14:58
Okocim 0,0%awatar
Gość
Okocim 0,0%
Tego się nie da pić ja nie Wiem kto pisze te opinie ale prawda jest inna
2020-08-12 12:10:18
Žatecký 0,0%awatar
Gość
Žatecký 0,0%
Nie będę się wypowiadał na temat smaku, ale co to za piwo bez procentów? a po drugie to jest marka Polska czy Czeska? bo coś mi tu nie pasuje
2020-08-12 02:45:57
Za Miastem Cichy Wieczórawatar
RisingSon
starstarstarstarstar
Za Miastem Cichy Wieczór
Piana drobna, szybko znika. Kolor jasny bursztyn, lekko zmetnione. W aromacie ciekawie slodowo, czerwone owoce, suszona śliwka, chlebowosc. W smaku również złożone slodowe, lekko kwas lowe, minimalna goryczka na finiszu. Podchodzi pod belgijskie piwka, jest bardzo fajnie zrównoważone. Zaskoczyło mnie pozytywnie.
2020-08-11 23:07:07
Einstök Icelandic Toasted Porterawatar
Piwosz92
moderatorstarstarstarstarstar
Einstök Icelandic Toasted Porter
EAN: 856222006296
2020-08-11 22:55:37
Braniewo Jasne Pełneawatar
Gość
Braniewo Jasne Pełne
Kupilem w Biedrze w puszce I smakuje słabo...
2020-08-11 22:38:23
Namysłów Pilsawatar
Gość
Namysłów Pils
Jedno z najlepszych koncernowych piw
2020-08-11 22:29:31
Maryensztadt Hoptime American Pale Aleawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Maryensztadt Hoptime American Pale Ale
Barwa taka a'la błoto, piana ok, trwałość ok, struktura przeciętna, zróżnicowane pęcherze. Lacing potężny, trwałość ujdzie. Aromat delikatny, słodowy, z nutą kwiatową, wyczuwalny chmiel (żywica). W smaku pełne, dużo karmelu, goryczka umiarkowana. Lekko żywiczna, niewiele więcej się dzieje. Dobra pijalność. Wysycenie umiarkowane, poprawne. Piwo dobre, ale po tym browarze oczekiwałbym czegoś więcej.
2020-08-11 22:21:54
Kustosz Mocneawatar
Gość
Kustosz Mocne
Typowe piwo pt. "zaskoczenie" Nigdy nie miałem zamiaru kupić. Dostałem na imprezie z pytaniem zgadnij co to. Mówię: doskonałe piwo. No i ... mi głupio. Na prawdę doskonałe
2020-08-11 22:20:21
Brewski No Brainer IPAawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Brewski No Brainer IPA
Już przy otwieraniu widać, że piwo jest mocno nagazowane. Przy nalewaniu tworzy ponadnormatywnie wysoką pianę, która jednak ma luźną strukturę i szybko opada w zasadzie do zera. Mętne, acz jasne. Jasno pomarańczowe. W aromacie chmiel niezbyt się wybija, mocniej karmelowo-słodowe. W smaku pełne, z akcentami owocowymi. Goryczka niezbyt wysoka, nie zalega, jest dość "tępa". Taka bez wyrazu, nie przywodzi na myśl amerykańskich odmian chmielu. Zupełnie mi nie podeszło.
2020-08-11 21:48:36
Amber Hardeawatar
Gość
Amber Harde
No było przez tydzien dwa dzis znowu jestem i na pólce cisza a stało na górnej pólce ;(
2020-08-11 21:05:43
AleBrowar Chill Guruawatar
jover
starstarstarstarstar
AleBrowar Chill Guru
zapach cytrusy, lekka marakuja, tropiki, białe owoce, wysycenie mocne-, w smaku lekki karmel, słodkie, białe owoce, mało ciała, gorycz średnia+, grejpfrutowa, długo zalegająca w ustach, ogólnie średnie
2020-08-11 20:59:50
Amber Browarne Pilsawatar
Gość
Amber Browarne Pils
W dino za 1,99zł oby zostało tak na stałe, zdecydowanie lepsze niz te tatry,zubry i warki, pije codziennie po 5-6 sztuk :) i jest legancko :)
2020-08-11 20:43:25
Połczyn Full Na Wodzie Zdrojowejawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Połczyn Full Na Wodzie Zdrojowej
Piana biała, drobnoziarnista, wysoka na około półtora centymetra, powoli dziurawiąca się i opadająca, naprawdę ładnie gęsta i puszysta, pozostawiająca trwały i interesujący lacing na ściankach szkła, duży plus za nią. Barwa ciemniejsza słomkowa, klarowne i przejrzyste, brak widocznych śladów zmętnienia. W zapachu nuty słodowe, lekki biszkopt oraz ziołowość, drożdże, drzewność i niestety ciut masełka i metalu. W smaku lekkie i wodniste, dochodzi karmel, pozostaje natomiast odczucie biszkopta, goryczka lekko zalegająca o profilu ziołowym, lekka kontra kwaskowa, drzewność, drożdżowość, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel niestety zwykły czarny, etykieta całkiem ładnie wykonana graficznie, w miarę dobrze, choć nie wyczerpująco opisana. Warka 04.08.2021. Całkiem znośne pełne piwo, szczególnie jeśli chodzi o browar Połczyn. Za świetną pianę jestem w stanie podwyższyć ocenę do 6 z minusem.
2020-08-11 20:28:54
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Zamkowy Cieszyn

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Zamkowy Cieszyn

 
1
2
3
 ... 
5
 
Cieszyn Pszeniczne
Cieszyn Pszeniczne
Cieszyn Pszeniczne
% alk. 5.4
Blg 12.5
IBU 12
Orzeźwiające, niefiltrowane piwo pszeniczne z obfita biała piana. Smak lekko słodowy z delikatną goryczką. Specjalnie dobrany szczep drożdży nadaje mu bogaty owocowo goździkowy aromat.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Shinodin - 2020-07-15 15:04:24
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
% alk. 5.0
Blg 11.5
IBU 26
ulubione: 1
Jasne piwo dolnej fermentacji, które nabiera swojego charakteru dojrzewając w piwnicach leżakowych cieszyńskiego browaru. Wyróżnia go pełny, orzeźwiający smak ze średnią goryczką i wyraźnym, chmielowym aromatem. To efekt potrójnego chmielenia. Pierwsze następuje w trakcie warzenia brzeczki, drugie - podczas fermentacji w otwartych kadziach, trzecie - gdy piwo dojrzewa w tankach.

Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 3    oceny Średnia ocena: 7,09/10
Dodał: reksu_one - 2020-06-27 12:52:17
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
% alk. 5.3
Blg 12.5
IBU 23
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Hop na Kawkę - ciemne piwo w stylu Brown Porter z dodatkiem naturalnego ziarna kawy. Co takiego niezwykłego jest w tym piwie? Smak, aromat, barwa… to też, ale niezwykły jest sposób w jaki powstawało. Do stworzenia receptury wykorzystany został ciąg Fibonacciego, a użyte w niej słody stanowią jego osiem pierwszych znaków. Zdumiewające jak często w przyrodzie możemy zaobserwować tą złotą proporcję. Teraz znajdziemy ją również wewnątrz tej butelki. Brzmi intrygująco?

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Maris Otter, pilzneński, czekoladowy, karmelowy, Red Crystal, Brown), kawa, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 85
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Piwosz92 - 2020-04-22 19:04:42
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
% alk. 5.0
Blg 12.0
IBU 22
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Piwne skojarzenia z Irlandią, większości z nas łączą się ze stoutem i jego flagowym przedstawicielem, jakim jest Guinness. Co gorsza, są i tacy, którzy powiedzą – „piwo zielone w dzień św. Patryka”, no cóż… w końcu to zielona wyspa. Śmiało jednak możemy stwierdzić, że popularność piwa w Europie zawdzięczamy Irlandczykom. To właśnie Celtowie, żyjący spokojnie na wyspach, poza północnymi krańcami Cesarstwa Rzymskiego, chętnie i wbrew ówczesnym, kontynentalnym zwyczajom, warzyli i spożywali piwo. Wraz z przybyciem w V wieku na ich obszar św. Patryka, Irlandia poznała wiarę chrześcijańską i zyskała swego patrona. Nowa religia szybko stała się dominującym wyznaniem, a mnisi irlandzcy licznie wędrowali na kontynent. Poza wartościami duchowymi, przynosili ze sobą jeszcze jeden cenny dar - wiedzę na temat warzenia piwa. Powstające klasztory i zakony zajmowały się jego produkcją i doskonaleniem sztuki piwowarskiej. Przez całe wieki, to właśnie mnisi tworzyli osobną i cenioną grupę zawodową, która stale rozwijając swoje umiejętności, podnosiła jakość produkowanego napoju. Czerwone irlandzkie, to piwo dość lekkie o umiarkowanej zawartości alkoholu, niskiej goryczce i z wyraźnym słodowym charakterem. Odnajdziemy w nim nuty karmelowe, mogą pojawić się delikatne, maślane aromaty a chmiel zazwyczaj wnosi kwiatowo-ziołowe zapachy, które jedynie wzbogacają bukiet napoju. W smaku wyczujemy słodową bazę kojarzącą się z herbatnikami, zbożem czy lekkim posmakiem chleba, zwieńczonym średnio wytrawnym finiszem i umiarkowanym nasyceniem.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Carared), jęczmień prażony, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 35
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2020-03-21 14:02:49
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
% alk. 4.5
Blg 11.7
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Brown Porter - klasyczny angielski styl piwa, który szybko stał się trunkiem powszechnym w XVIII-wiecznego Londynu. Kompozycja pięciu słodów nadaje mu właściwego charakteru wnosząc do piwa opiekane, tostowo-karmelowe nuty. Jego ciemna barwa wspólgra z czekoladowymi aromatami, a delikatna chmielowa goryczka przyjemnie podkreśla gładką teksturę. Skosztuj łyk, by poznać nieco piwnej historii Europy.
Piwo pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, Brown, Biscuit, czekoladowy ciemny), płatki jęczmienne, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-02-07 10:54:12
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
% alk. 3.4
Blg 9.0
IBU 20
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Chcąc poznać historię piwa w tym stylu, powinniśmy cofnąć się na wyspy brytyjskie do okresu powstawania monarchii konstytucyjnej. W XVII w. terminem „mild” określano piwo młode, niedoleżakowane, prawdopodobnie wywodzące się z lżejszych odmian porteru angielskiego i będące przeciwieństwem powszechnych wówczas, piw długo dojrzewających tzw. „stale”. Początkowo młode piwa mieszano z bardziej dojrzałymi, co było zabiegiem pozwalającym browarom szybciej sprzedać swoją produkcję. Na przestrzeni lat, gusta angielskich piwoszy zmieniały się, co bezpośrednio wpływało na rosnącą popularność piw świeżych. Mild Ale z epoki wiktoriańskiej, znacznie różnił się swą mocą, od jego dwudziestowiecznych następców. Okres I i II wojny światowej spowodował znaczne trudności w zaopatrzeniu browarów, co spowodowało konieczność zmiany receptur produkowanych piw, a tym samym „odchudzeniem” zasypu. Mild stał się piwem lekkim, z niską goryczką i niewielką zawartością alkoholu. W latach pięćdziesiątych XX w. jego popularność mocno spadła na rzecz piw w stylu bitter czy lager. Obecnie Mild Ale, możemy spotkać jeszcze w kilku regionach Wielkiej Brytanii. Poza Anglią jest on praktycznie nieobecny.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Maris Otter, Biscuit, Brown, Special B, Crystal 150), słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 70
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 7    oceny Średnia ocena: 6,5/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:14:43
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
% alk. 10.5
Blg 25.0
IBU 40
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Wheat Wine to styl piwa, który swoje początki bierze z amerykańskiego ruchu piwowarstwa rzemieślniczego. Jego historia ukazuje, jak zupełny przypadek potrafi sprawić, że powstaje coś niezwykłego. Phil Moeller - piwowar browaru Rubicon z Sacramento w Kaliforni – warząc barleywine wspólnie ze swoim przyjacielem, popełnili błąd, dodając do przygotowywanego zacieru dużą ilość słodu pszenicznego. Zamiast nastawić nową porcję, ciekawi efektu postanowili przefermentować uzyskaną brzeczkę. W chwili gdy piwo było już gotowe do degustacji, nalali sobie po szklance i ze zdumieniem stwierdzili, że przez pomyłkę zrobili coś naprawdę godnego uwagi. Phil postanowił zaprezentować światu swoje odkrycie, a „Winter Wheat Wine” z browaru Rubicon został pierwszym komercyjnym przykładem piwa w stylu wheatwine. Było bogate, głębokie i złożone a jednocześnie gładkie z dobrze ukrytym alkoholem. Jego wersja lana „z kija” w browarze, cieszyła się dużą popularnością w latach 90-tych. Początek XXI w. przyniósł piwu dalsze uznanie wśród szerokiej rzeszy piwowarów. „Winter Wheat Wine” stało się kwintesencją stylu, dopóki browar nie zamknął swoich podwoi w 2017 roku. Pomimo, że dzisiaj nie mamy już możliwości skosztować oryginalnego wheatwine, wiele browarów rzemieślniczych i domowych piwowarów, sięga po ten styl próbując swoich sił z najmocniejszym pszeniczniakiem. My również, odtwarzając recepturę wg Adama Necla - zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych z 2018 roku – przedstawiamy państwu, to wyjątkowe piwo.

Składniki: woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne (monachijski, wiedeński, Special W, melanoidynowy), chmiel (Warrior), drożdże
Barwa EBC: 100
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7,56/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:09:40
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
% alk. 9.7
Blg 25.5
IBU 30
Piwo uwarzone w kooperacji przez Browar Zamkowy Cieszyn oraz Browar PiwoWarownia z Krakowa.

Rozwinięcie i ewolucja gatunku. Klasyczne barleywine postanowiliśmy wzbogacić o nowe doznania. Dlatego przez cztery miesiące dodatkowo dojrzewało w beczkach po Bourbonie, w których wcześniej leżakował nasz Porter. Aby uszlachetnić rozbudowaną słodowość tego niezwykłego trunku, dodaliśmy do niego świeżych owoców wiśni. Ta oryginalna kompozycja, dojrzewała niespiesznie w unikalnych piwnicach cieszyńskiego browaru, czekając na właściwą chwilę, w której osiągnie oczekiwaną pełnię. Upewniwszy się, że nadszedł odpowiedni moment, oddajemy w Twe ręce ten zacny napitek.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), owoce wiśni, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 110
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-11-17 09:21:06
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego, po półrocznym dojrzewaniu w XIX-wiecznych browarnianych piwnicach, przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po Bourbonie Woodford Reserve, które trafily do nas ze stanu Kentucky w Ameryce. Nadało to piwo nowego charakteru, wynikającego z połączenia porterowych aromatów ciemnych słodów z nutami przynależnymi dla Bourbon whisky. Odnajdziemy w nim subtelną obecność karmelu, miodu, ciemnych owoców, marcepanu oraz dębu. W smaku uzykał nową głębię, w której oprócz kawy z czekoladą można wyczuć wanilię, rodzynki, pieczone jabłko i szczyptę prażonej dębiny. A wszystko to wieńczy wytrawny, lekko kwaskowy finisz. Rozsiądź się wygodnie i degustuj to wyjątkowe piwo, które najlepiej będzie smakowało schłododzone do temperatury 12-14°C.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-13 09:59:05
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
% alk. 10.0
Blg 25.0
ulubione: 2
Uwarzone w kooperacji przez Zamkowy Browar Cieszyn i Browar Piwowarownia.
Gratulacje, właśnie trzymasz w rękach niezwykłe piwo. Angielski Lord to trunek wymagający uwagi i spokojnej degustacji. Sięgaj po niego tylko wtedy, gdy masz wystarczjącą ilość wolnego czasu, który możesz mu poświęcić. Angielski Lord owocem współpracy dwóch browarów - Piwowarowni i Cieszyna. Wywodzi się z jednego z najpotężniejszych stylów piwnych - Barley Wine. To kwintesencja sztuki piwowarskie, mocno słodowe, intensywnie aromatyczne i wielce złożone piwo. Rozsiądź się zatem wygodnie i odkrywaj w spokoju jego wielowymiarowy charakter, który ewoluuje z każdym kolejnym łykiem.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), chmiel (East Kent Golding, Warrior), drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 10    oceny Średnia ocena: 7,3/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-12 09:46:58
 
1
2
3
 ... 
5
 
wykonanie choruzy.pl © 2010