Jesteś w

Czy wiesz, że...

Piwo nie powoduje bezpośrednio tycia, czy też powstawania "mięśnia piwnego", gdyż ma podobną ilość kalorii co sok, czy mleko.

Najnowsze komentarze

Ottakringer Wiener Originalawatar
Gość
Ottakringer Wiener Original
Tragiczne piwo.
Po wypiciu (z butelki) po paru godzinach w buzi jest 'kapeć'.
W smaku nie jest zaskakujące ani dobre.
2019-10-23 02:05:10
Stern Extra Strongawatar
Gość
Stern Extra Strong
Kiedyś rzeczywiście to było bardzo dobre piwo, po zmianie wyglądu puszki, zmienił się również chyba skład.
Piwo w tym momencie jest jednym z gorszych które piłem.
Chciałbym bardzo żeby wrócił dawny Stern.
2019-10-23 01:42:14
Witnica Klasyka Gatunku Rzemieślniczyawatar
Gość
Witnica Klasyka Gatunku Rzemieślniczy
To piwo oceniam jako bardzo dobre. Generalnie do tej pory niektóre wytwory browaru Witnica np. typu "Lubusz"- przy założeniu naturalnego produktu- trąciły pomyjami... zapewne jednak napis na etykiecie ( nota bene- trochę przypominającą tzw. etykietę zastępczą z dawnych czasów, sic!) " lager rzemieślniczy"- zobowiązuje! Cena produktu- do przełknięcia, kupiłem w markecie "Mila"w Raciążu za 2.29. przecenione z 2.99. , mimo odległego terminu przydatności. Mieszanka chmieli w tym piwie- uspakaja i skłania do snu. Tak trzymać!
2019-10-22 23:41:22
Falkenfelser Festbier Märzenawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Falkenfelser Festbier Märzen
Wygląd: kolor złocisty, klarowne, ładna piana i lacing
Zapach: słodowy z nutą słonecznikową i nawet miodową (wielokwiatowy), jest trochę niemieckiej szmaty, poprawny, nie czuć taniości
Smak: w smaku podobnie, to nie jest piwo najwyższych lotów, ale też nie czuć, że to tanie gówno robione po nocach dla dyskontu, dużo bardziej przypomina właśnie marcowe od wielu firmowych oktoberfestbier, ponad pełne, słodowe, odrobinę chmielowe (susz, kwiaty), goryczka nieznaczna, delikatna piwniczność
2019-10-22 23:00:34
Pinta Kwas Theta Barrel Agedawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Pinta Kwas Theta Barrel Aged
Długo czekałem na tę degustację. Mam nadzieję, że już "dorosłem" do tego piwa. Na pierwszym planie nuty "funky", takie lekkie w stylu skórzanym. Na drugim planie mamy paloność. Jest też czekolada. Gdzieś tam mamy nuty wiśni. Piana delikatna, beżowa i drobnopęcherzykowa. Czarne, nieprzejrzyste. Po przelaniu do szkła zmienił się aromat. Jest bardziej wiśniowy. No najważniejsze jest bardzo fajnie wyczuwalna beczka. Wanilia jest bardzo wyraźna. Oczywiście czekolada, czekolada. Dużo czekolady. Bardzo ładny lacing. Piwo jest gęste, treściwe. Pierwsze skrzypce gra tu kwaśność. Coś dla sourheadów, zdecydowanie. Bardzo fajna owocowość pochodząca od wiśni. Jak dla mnie to takim lekkim kriekiem podchodzi. Oczywiście dzikość w piwie bardzo fajnie wkomponowana w tą kwaśność-owocową. Troszkę w tym wszystkim brakuje mi RISa. Jest czekolada, ale mogłaby być bardziej wyrazista. Piwo ma charakter stricte degustacyjny. Piwo jest sztosem, ale nie jest to coś co sprawiło, że brakło mi słów z zachwytu. Alkohol jest lekko wyczuwalny, więc dalszy leżak nie zaszkodzi. Jest to oczywiście najlepsze piwo z serii Kwasów od Pinty, ale wincyj RISa Pany, wincyj RISa!!!
2019-10-22 22:42:35
Celia Prémiový Světlý Ležákawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Celia Prémiový Světlý Ležák
Piana biała, drobno i gruboziarnista, wysoka na około centymetr, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca jako taki lacing na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza słomkowa, ładnie klarowne i przejrzyste, brak widocznych śladów. W zapachu wyraźne nuty słodowe, zbożowe klimaty, lekka kukurydza. W smaku słodowość pełną parą, goryczka lekko zalegająca o profilu ziołowym, niezła kontra kwaskowa, spora wodnistość, minimalna landrynka, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel fajny, bo unikalny, tylko dla tego piwa, etykieta w białej kolorystyce, nie specjalnie wykonana. Warka 20.05.2020. Do bólu przeciętne czeskie jasne piwo, brak zalet jak i brak wad są głównymi przymiotami tego wyrobu. Przeciętna ocena za przeciętną jakość, czyli 5 ode mnie.
2019-10-22 22:32:46
Trzech Kumpli Dubbelawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Dubbel
Po ociepleniu wyłazi taka melanoidynowość w zapachu, ale bardziej kojarząca się z koźlakiem
2019-10-22 22:31:33
Trzech Kumpli Dubbelawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Dubbel
Wygląd: barwa ciemno miedziana, opalizujące, piana niezbyt obfita, ale droba
Zapach: dziwny biszkopt, natarczywy, drożdżówka, odrobina czerwonych owoców, karmel, melasa, bardzo niewielka fenolowość i taka nie wprost belgijska, tytoniowość/herbacianość zapewne od chmieli, jest też nuta liścia jeżyny, porzeczki - tę pierwszą wziąłbym od angielskiego, tę drugą od niemieckiego, wyraźna guma balonowa i ona u Belgów jest zwykle ok, tylko czy u dubbla? Landryna, która mi nie pasuje.
Smak: Narzekałem na dubbla z St. Bernardusa, a tu jest podobnie, niby w miarę pełne piwo, ale nie bogate, bo nuda Belgii przejawia się w jej bogactwie, owszem, sztampowym, przewidywalnym. Jest też w tym piwie coś wkurwiającego (to nie rzutuje na całościową ocenę piwa), tzn. taki "sztuczny karmel", czyli karmelowość nie wynikająca ze słodów, a z dodania skramelizowanego, czasem przypalonego cukru, do zabarwnienia piwa, robi to wprost Witnica, Krajan, Staropolski i masa innych browarów regionalnych. Dziwna papierowość piwa, celulozowość, taka kojarząca mi się z piwami z Połczyna ;) Jest trochę owoców czerwonych, głównie jabłko, daleka śliwka, świeże owoce. Taka taniczność chmielowa, jak z angielskich chmieli, tytoniowa, odstałej czarnej herbaty fusiary. Piwo też wyraźnie alkoholowe. Ono się pewnie ułoży, ale belgijskim się nie stanie. Gdybym pił w ciemno to piwo to raczej Belgii bym nie obstawiał, St. Bernardus nie był najwyższych lotów, ale czuć było, że to Belgia.
2019-10-22 22:25:32
Birbant ABWawatar
macromatic
star
Birbant ABW
Dla fanów mocnej i długiej, ale przyjemnej goryczki. W zapachu i smaku słodycz, a następnie TSUNAMI GORYCZKI. Pięknie się to pije! Alkohol bardzo dobrze ukryty.
2019-10-22 21:59:52
Birbant Imperial Citra IPAawatar
macromatic
star
Birbant Imperial Citra IPA
W zapachu owoce tropikalne, brzoskwinie. W smaku słodkie białe owoce, długa przyjemna kontrująca słodycz goryczka. Idealny balans. Alkohol świetnie ukryty. W moim TOP3 Imperialnych IPA.
2019-10-22 21:57:12
St. Bernardus Prior 8awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
St. Bernardus Prior 8
Wygląd: ciemniejsze od 6, to już nie jest rubinowawe, a po prostu brunatne, wciąż zmętnione, albo takie na granicy zmętnienia i opalizacji
Zapach: jest biednie, w porównaniu z 6, fenolowość taka korzenno pieprzna, inna niż w 6 (dzieli je 8 m-cy), do tego suszony owoc róży, kandyzowana jarzębina, jabłko czerwone, słodkie, raczej świeże, karmel, trochę powideł
Smak: W smaku jest podobnie biednie, 6 była wodnista, ale sporo się tam działo, to jest pełne, ale w smaku mamy orzecha, odrobinę kawy zbożowej i czekolady, a owocowość jakaś szczątkowa (poza czerwonym jabłkiem( wyraźna kwaśność, czuć cukier karmelizowany. O ile 6 była poniżej średniej słodowości to była bogata smakowo, o tym tego się powiedzieć nie da. Pytanie czy te piwa się aż tak od siebie różnią czy to kwestia tych 8 m-cy.
2019-10-22 21:47:28
Puntigamer Das „Bierige” Bierawatar
prisoner
starstarstarstarstar
Puntigamer Das „Bierige” Bier
Kupione w Austrii przez szwagra. Cudów się nie ma co spodziewać. Zwykły lager, słodki, słodowy praktycznie bez goryczki. Aromat typowy dla koncerniaka. Omijać
2019-10-22 21:13:52
Funky Fluid Australian Hazy IPAawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Funky Fluid Australian Hazy IPA
Ta degustacja będzie siłą rzeczy głównie porównaniem do piwa American. Na tym się skupię.
Mamy owoce tropikalne. Aromat mniej intensywny niż w wersji American. Piana jest obfita,drobnopęcherzykowa.
Piwo jest żółte, mętne. Może odrobinę ciemniejsze niż American. W szkle mamy oprócz tropików, białe owoce.
Tu aromat jest mniej złożony niż w American, ale bardziej owocowy. Podobne wysycenie, średnie w stronę niskiego. Tu mam wrażenie nie jest tak gładko, chociaż też jest wysoki poziom gładkości. Owocowość na podobnym poziomie. Goryczka to z pewnością zaleta tego piwa. Jest wyższa niż w American, taka średnia i ziołowa moim zdaniem. Co lepsze: bardziej owocowy aromat czy bardziej złożony, bardziej gładkie piwo czy z wyższą goryczką? No piwa są na podobnym poziomie i mi smakują.
2019-10-22 21:12:54
St. Bernardus Pater 6awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
St. Bernardus Pater 6
Jestem w szoku, że moja ocena jest pierwszą
2019-10-22 21:04:40
St. Bernardus Pater 6awatar
nietzsche
starstarstarstarstar
St. Bernardus Pater 6
Wygląd: barwa brunatno rubinowa, lekko mętne, piana spora, belgijska, czyli u dołu grubopęcherzykowa, u góry jak skrobiowa zawiesina, jakiś lacing
Zapach: fenole aż drapią w nos, nie idzie to w taką typową korzenną stronę, raczej pieprz gałka muszkatołowa, nie wiem czy odrobiny kabli nie ma, czerwone owoce, trochę ciemnych, karmelizowane, w typie powideł, zresztą śliwkę czuć wyraźnie, trochę jabłka, karmelu, melanoidyn, kawy zbożowej
Smak: Fajnie gładkie, w smaku, poza nutami z zapachu (kawy już nie czuję, jest za to odrobina czekolady), wyraźny posmak orzechowy i trochę zielisty od chmielu, o ile jednak zapach był mega intensywny, to w smaku jest dosyć ubogo, jest to cienkusz, dużo się tu dzieje, ale w ilościach homeopatycznych, przy czym jest bardzo przyjemne, doskonale pijalne. Na plus zero alko, przy dosyć świeżym piwie. Gdyby nie to 6,7% to powiedziałbym, że taki idealny dubbel na lato ;)
2019-10-22 21:04:21
Krombacher Weizenawatar
Grzegorz_J
starstarstarstarstar
Krombacher Weizen
Warka do 10.09.20
Jest dobrze. Trwała piana. Guma balonowa, banany i goździk. Do tego zbożowa pełnia i lekka kwaskowaść. Jeden z fajniejszych pszeniczniaków jakie ostatnio piłem.
2019-10-22 21:02:00
Zlatý Bažant Ležiák 12%awatar
Gość
Zlatý Bažant Ležiák 12%
Bardzo nierówne. Co partia to inne. Czasem rewelacja, czasem, na szczęście rzadko, masakra. Generalnie niezłe piwo - o pieknym kolorze i dobrej pianie ( co ja akurat lubię).
2019-10-22 20:56:20
Heineken 0.0awatar
Gość
Heineken 0.0
Długo szukałem piwa 0% które będzie smakowało choć trochę jak zwykle piwo i się bardzo zdziwiłem bo tu praktycznie nie ma różnicy ;) rewelacja.. ;)
2019-10-22 20:51:32
Litovel Premium 12°awatar
K1
starstarstarstarstar
Litovel Premium 12°
Przyzwoite piwo.
Smak dość pełny, łagodny, goryczka lekka.
Przyjemnie się pije.
2019-10-22 20:15:53
Funky Fluid American Hazy IPAawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Funky Fluid American Hazy IPA
No owocki. Zarówno owoce tropikalne jak i cytrusy. Piana dość obfita, drobnopęcherzykowa. Barwa żółta, solidne zmętnienie. Piwo wygląda bardzo przyjemnie. No jest soczkowo. W szkle pojawiły się nuty od chmielu Mosaic. Ależ to piwo jest gładkie. Bardzo. Jest soczyście. Wysycenie raczej niskie. Gładkość sprawia, że piwo nie jest ani trochę wodniste. Jest przyjemne odczucie w ustach. Brakuje mi goryczki. Jest niska. Piwo jest słodkie, ale dzięki soczystości ta słodycz jest orzeźwiająca. Kolejna dobra NE IPA od Funky Fluid.
2019-10-22 20:05:20
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra

 
1
2
 
Osowa Góra Quad
Osowa Góra Quad
Osowa Góra Quad
% alk. 9.6
Blg 26.0
brak kodu
ulubione: 1
Styl: quadrupel.

Słody jęczmienne: Abbey, Biscuit, Caramunich
Chmiele bd.
Dodatki: płatki dębowe macerowane w bourbonie

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,33/10
Dodał: Marianek - 2018-08-22 11:38:37
Osowa Góra Bractwo Fordońskie Edycja 2018
Osowa Góra Bractwo Fordońskie Edycja 2018
Osowa Góra Bractwo Fordońskie Edycja 2018
% alk. 5.6
Blg 12.0
5905669370196
Bractwo Fordońskie - piwo górnej fermentacji w stylu American Pale Ale. Delikatne nuty cytrusowe pochodzące od chmielu Cascade oraz umiarkowana goryczka wpływają na wysoką pijalność i pozwalają zasmakować w nowofalowym piwowarstwie rzemieślniczym. Składniki: woda; słody: Pale Ale, Carapils; chmiel; drożdże. Uwarzone przez Browar Osowa Góra na zlecenie Kujawianka Inter Sp. z o. o.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: risik - 2018-08-12 12:13:02
Osowa Góra Mgliste
Osowa Góra Mgliste
Osowa Góra Mgliste
% alk. 6.5
Blg 16.0
5905669370202
ulubione: 2
Wheat IPA. Mgliste to kolejna wariacja na temat American India Pale Ale. Tym razem w zasypie użyliśmy sporo słodu pszenicznego zwiększającego pełnię smakową piwa oraz płatków owsianych poprawiających gładkość i teksturę. Za chmielowy charakter piwa odpowiada Willamette wnoszący aromaty przyprawowe z nutami owocowymi odróżniając to piwo od pozostałych cytrusowo-żywicznych odmian. Naturalnie mętne. Składniki: woda; słody: Pilzneński, Pszeniczny; dodatki: płatki owsiane; chmiel: Willamette; drożdże. Niepasteryzowane, niefiltrowane. 16°P

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,67/10
Dodał: Marianek - 2018-07-21 08:51:41
Osowa Góra Zefir
Osowa Góra Zefir
Osowa Góra Zefir
% alk. 4.8
Blg 12.0
5905669370189
ulubione: 1
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Zefir to lekkie sesyjne piwo. Dodatek trawy cytrynowej sprawia, że znakomicie gasi pragnienie.

Składniki: woda; chmiele: Citra, Amarillo; słody: Pilzneński, Pszeniczny; drożdże: Safale US-05; dodatki: trawa cytrynowa.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zalecana temperatura serwowania 8-12°C.
Butelka bezzwrotna o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 6    oceny Średnia ocena: 6,42/10
Dodał: Marianek - 2017-10-02 08:41:23
Osowa Góra Top Secret
Osowa Góra Top Secret
Osowa Góra Top Secret
% alk. 6.5
Blg 16.0
5905669370165
ulubione: 1
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

TOP SECRET to nasza interpretacja stylu AIPA uwarzona we współpracy z Muzeum Ściśle Tajne w Tryszczynie pod Bydgoszczą - odtajnionym w 2015 roku schronie wojewody z czasów Zimnej Wojny. Obiekt miał chronić władze państwowe w przypadku ataku jądrowego, skażeń chemicznych i biologicznych. W pełni zachowana i działająca aparatura schronu oraz niezwykły klimat sprawiają, że jest to jedna z najciekawszych i najbardziej tajemniczych atrakcji regionu.

Składniki: woda; słody: Pilzneński, Wiedeński, Caramunich® I, Red Crystal; chmiele: Zeus, Green Bullet, Centennial, Mosaic; drożdże: Safale US-05.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zalecana temperatura serwowania 8-12°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Premiera piwa miała miejsce na IV Festiwalu Piwa Rzemieślniczego Beergoszcz, który odbył się w dniach 12-13 maja 2017 roku w Bydgoszczy.

comments Komentarze: 4    oceny Średnia ocena: 8,17/10
Dodał: SaintBase - 2017-05-11 12:33:12
Osowa Góra Twister
Osowa Góra Twister
Osowa Góra Twister
% alk. 6.0
Blg 14.0
5905669370158
ulubione: 1
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Oddajemy do Waszej dyspozycji naszą interpretację najnowszego trendu z USA - jeszcze bardziej soczyste, orzeźwiające i solidnie nachmielone na smak i aromat American India Pale Ale, wywodzące się ze stanu Vermont. Przygotujcie się na letnie owocowe uderzenie, które gwarantuje Twister.

Składniki: woda; słody: Jęczmienny, Pszeniczny; dodatki: płatki owsiane, płatki pszenne; chmiel; drożdże.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane, naturalnie mętne.
Zalecana temperatura serwowania 10-12°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 500 ml.

Premiera piwa odbyła się w piątek, 28 kwietnia 2017 roku, o godz. 20.00 w Bistro Restauracja Katarynka w Bydgoszczy.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,67/10
Dodał: SaintBase - 2017-04-27 16:13:19
Osowa Góra Sting
Osowa Góra Sting
Osowa Góra Sting
% alk. 10.2
Blg 26.0
brak kodu
ulubione: 2
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Aromat słodowy z silnym akcentem cytrusowo-żywicznym pochodzącym od użytych chmieli.
Smak słodowy, wyczuwalne owoce. Finisz goryczkowy.

Składniki: woda; słody: Pale Ale, Żytni, Pszeniczny, Crystal, Caraaroma; chmiele: Chinook, Cascade, Simcoe; drożdże: US-05.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Zalecana temperatura serwowania 16°C.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 330 ml.

Premiera piwa odbyła się 10 lutego 2017 roku w Multitapie Kraftodajnia w Bydgoszczy.

comments Komentarze: 3    oceny Średnia ocena: 8,5/10
Dodał: SaintBase - 2017-02-02 16:27:38
Osowa Góra Weizenbock
Osowa Góra Weizenbock
Osowa Góra Weizenbock
% alk. 6.8
Blg 16.0
IBU 18
5905669370127
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Piwo w stylu Koźlak Pszeniczny. Aromat chlebowo - owocowy z nutą wanilii.

Składniki: woda; słody: Jęczmienny, Karmelowe; chmiel; drożdże: FM 41.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Barwa SRM: 18.
Zalecana temperatura serwowania 13-15°C.
Butelka bezzwrotna o pojemności 500 ml.

Premiera piwa Weizenbock odbyła się 9 września 2016 roku na III Festiwalu Piwa Rzemieślniczego Beergoszcz w Bydgoszczy.

comments Komentarze: 5    oceny Średnia ocena: 6,91/10
Dodał: SaintBase - 2016-09-16 20:46:51
Osowa Góra RISpect
Osowa Góra RISpect
Osowa Góra RISpect
% alk. 9.0
Blg 24.0
IBU 80
brak kodu
ulubione: 1
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Aromat kawy, gorzkiej czekolady, palonych rodzynek, wanilii, skontrowany chmielem.

Składniki: woda; słód jęczmienny; słody karmelowe; słody czekoladowe; słody palone; chmiel; drożdże.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Sugerowana temperatura podawania 14-16°C.
Barwa SRM: 36.
Dostępne w bezzwrotnej butelce o pojemności 330 ml.

Premiera piwa RISpect odbyła się 9 września 2016 roku na III Festiwalu Piwa Rzemieślniczego Beergoszcz w Bydgoszczy.

comments Komentarze: 6    oceny Średnia ocena: 7,77/10
Dodał: SaintBase - 2016-09-07 18:24:09
Osowa Góra Węgliszek
Osowa Góra Węgliszek
Osowa Góra Węgliszek
% alk. 6.2
Blg 16.0
IBU 21
brak kodu
Piwo rzemieślnicze warzone i rozlewane w Kujawski Browar Regionalny Osowa Góra w Bydgoszczy.

Ciemne łagodne piwo z dodatkiem laktozy i curacao. Dobrze schłodzone odwdzięczy się kremową pianą, aromatem karmelu, suszonej śliwki, słodyczą laktozy. Warzone na płynnych drożdżach stosowanych w belgijskich browarach klasztornych.

Składniki: woda; słody: Monachijski, Pilzneński, Pale Ale Melanoidowy, Carared; dodatki: laktoza, skórka curacao; chmiele: Marynka, Saaz; drożdże: FM 26.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Barwa SRM: 16.
Zalecana temperatura serwowania 10-12°C.
Butelka bezzwrotna o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,75/10
Dodał: SaintBase - 2016-07-19 14:52:22
 
1
2
 
wykonanie choruzy.pl © 2010