Jesteś w

Czy wiesz, że...

Najstarszy browar, jaki udało się do tej pory odkryć znajduje się w Górnym Egipcie w Hierakonpolis – na stanowisku kultury Nagada. Jest on datowany na ok. 3700 r. p.n.e. Składał się on z sześciu kadzi ustawionych w dwóch równoległych rzędach. Ich pojemność wynosiła łącznie ok. 390 litrów. Na podstawie dotychczasowych badań, przedstawiciele kultury Nagada wyrastali na prekursorów procesu produkcji i dystrybucji piwa w Egipcie.

Najnowsze komentarze

Perła Exportawatar
adki002
star
Perła Export
Jednen z lepszych lagerów koncernowych.
2020-02-28 00:44:08
Deer Bear & Szynkarnia Fruit Garden Kiwiawatar
Gość
Deer Bear & Szynkarnia Fruit Garden Kiwi
sam jesteś jak wymiociny he he
2020-02-28 00:17:57
Piwne Podziemie Double Egoawatar
luke123
starstarstarstarstar
Piwne Podziemie Double Ego
Warka z datą 18.09.2020.

Fajna etykieta. Kapsel - czarny golas.

Wygląd: ciemnozłote, mętne, obfita drobno i średnio pęcherzykowa trwała piana z bardzo bogatym lacingiem.

Aromat: Aaalee! Chmielowo: cytrusy, kwaśne owoce, owoce tropikalne, mango, melon, liczi, białe owoce. Buchnęło tym aromatem.

Smak: Bardzo soczyste. Bardzo owocowe. Średnia goryczka o owocowo-grejfrutowym profilu, wyczuwalna od pierwszego łyku, ale niezalegająca. Balans na linii słodycz-wytrawność. Ale jest ciało, czuć te 18. Średnio wysokie wysycenie. Chociaż w odczuciu gładkie i aksamitne, mimo musowania. Alkohol dobrze ukryty. Naprawdę bardzo soczyste.

Kurde, dobre! Pycha imperialna NEIPA! Na granicy kategorii "sztos"!
2020-02-27 23:39:09
Fox Jasneawatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Fox Jasne
Jest OK. Całkiem dobry lager.
2020-02-27 23:14:09
Zakładowy Podwójna Premiaawatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Zakładowy Podwójna Premia
Piana nie do końca biała, drobnoziarnista, wysoka na około pół centymetra, dość szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca szczątkową formę lacingu na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza piaskowa, solidnie zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu bomba owocowa, melon, ananas grapefruit, dużo zbożowych klimatów, żywica, karmel , drożdże i soczkowość. W smaku sroga zbożowość i żywica, owocowa słodycz zdecydowanie na drugim planie, goryczka mocno zalegająca o profilu egzotycznym, sporo karmelu, treściwość fest, drożdżowość aż gryzie w gardło, słabsza kontra kwaskowa, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel od browaru Zakładowego, etykieta w różowej kolorystyce, graficznie minimalizm, dość ubogo opisana. Warka 13.07.2020. Mocarna pod względem ciała Double NE IPA. Pijalność drastycznie niska. Owsiany potwór o wybitnie zbożowo-żywicznym profilu, owoce wyczuwalne bardziej w zapachu niż smaku. Faktycznie brakuje świeżości. Nie jest to złe piwo, ale zdecydowanie za ciężkie. 6 z plusem ode mnie.
2020-02-27 23:04:17
Lwówek Ratuszowy (Piastowski)awatar
Gość
Lwówek Ratuszowy (Piastowski)
Potwierdzam opinię przedmówcy - słodko-kwaśny sik. Doktorze Brew - lecz się sam tym sikiem!
2020-02-27 22:25:12
Lubuskie IPAawatar
Gość
Lubuskie IPA
Lubuskie IPA 75 IBU!!!
Wieli pokłon dla twórców tej magi. Naprawdę dobre piwo
To jest piękne jak 500 plus :P
2020-02-27 22:20:44
Hopium Sylwester Chmielloneawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Hopium Sylwester Chmiellone
Piana wysoka, średniopęcherzykowa, dziurawiąca się.
Barwa mocno zmętniona, bursztyn/miedź.
Zapach całkiem przyjemny, chmiele, cytrusy, trochę ziołowości, delikatna kwiatowa słodycz.
Smak: wysycenie średnie-, goryczka niska+/średnia-, odczucie trochę potęguje to że dość długo zalega, natomiast samo piwo trochę dziwne - ma mało jakiegokolwiek smaku, jest jakaś ziołowość, jakiś winny posmak się kręci, natomiast bardziej wyrazista jest nawet Frank Apa właśnie z Hopium
2020-02-27 22:19:35
Bohemia Regent 11º Třeboňské pivoawatar
jover
starstarstarstarstar
Bohemia Regent 11º Třeboňské pivo
zapach słaby słodowy, wysycenie niskie+, w smaku płytkie, miejscami wodniste, gorycz niska, chmielowa, ogólnie średnie, cena 8,90kc
2020-02-27 22:13:10
Specjal Jasny Pełnyawatar
Gość
Specjal Jasny Pełny
Tak właśnie piję wersję puszkową i jest tak jak pisałem.
2020-02-27 21:51:02
Kuchlbauer Weisse awatar
Shinodin
starstarstarstarstar
Kuchlbauer Weisse
Piana biała, drobnoziarnista, wysoka na około pół centymetra, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca jako taki lacing na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza piaskowa, mocno zmętnione, zupełnie nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu standard pszeniczny zaczynając od słodkich bananów przez goździki aż po drożdże. W smaku bananowa słodycz potwierdza się, dalej goździkowy akcent i finisz wyraźnie drożdżowy, spora wodnistość, goryczka adekwatna do stylu, słabsza kontra kwaskowa, wysycenie na średnim poziomie. Kapsel od niemieckiego browaru, etykieta bardzo ładnie wykonana graficznie, w takim klasycznym niemieckim stylu. Warka 15.05.2020. Solidny niemiecki pszeniczniak, choć bez większych fajerwerków. Dość słodki i niezbyt treściwy przez co efekt orzeźwienia jest co najwyżej przeciętny. Piwo z serii wypiłem i jutro nie będę pamiętał smaku. Za taką jakość mogę zaproponować maksymalnie 6.
2020-02-27 21:22:32
Heinekenawatar
Gość
Heineken
Mi nie smakuje, więcej nie kupie.
2020-02-27 20:37:58
Tatra Jasne Pełneawatar
eferha
starstar
Tatra Jasne Pełne
Może zrobimy ranking Tatr.
Miejsce
4 - W Warka
3 - E
2 - Z
1 - L
Może tak być?
2020-02-27 20:06:55
Pilica & ReCraft Hellżbietaawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Pilica & ReCraft Hellżbieta
Ledwo co prześwitujące. W kolorze bardzo ciemnej coli. Piana słuszna. Jasno beżowa.
Aromat paloności, przyprawy i niestety farby emulsyjnej.
Nasycone w punkt. Pełne.
Wytrawne, kwaskowe, palone. Z akcentami ziemistymi i przyprawowymi. No w smaku niestety zielone jabłuszko.
Ogólnie niezły ciemniak, jednak z drobnymi wadami.
2020-02-27 19:50:08
Krafter Strongawatar
Gość
Krafter Strong
Pierwszy raz ostatnim razem. Nie wiem czy to tylko u mnie ale piwo ewidentnie trąci stopionym plastikiem - takim topionym w ogniu. Jest beznadziejne i nie dam rady wypić więcej niż pół. Zapach jak wcześniej wspomaniał Łukasz, stary słód i palony plastik. Walory wizualne za to bardzo dobrze, delikatnie skłaniające się ku bursztynowi po dolaniu moczu.
2020-02-27 19:46:50
Raduga Samurai Rebellionawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Raduga Samurai Rebellion
Piana niska, średniopęcherzykowa z pojedynczymi dużymi pęcherzami.
Barwa mocno zmętniona, pisakowa.
Zapach - wyczuwalny miód, delikatna kwaskowa kontra, cytrusy, lekka trawiastość.
Smak: wysycenie średnie+, goryczka niska+ trawiasto-ziołowa, zielona herbata jest(z czasem można wyczuć nawet że to rzeczywiście sencha), ale jestem praktycznie pewny, że warka którą piłem rok temu(albo i ponad) miała jej o wiele więcej; z tyłu kwaskowo-słodkie, jakby z dodatkiem miodu. W wakacje 2018 trochę ich wypiłem, tym razem poprzestanę na jednej
2020-02-27 19:35:12
Hopium Kwasko Da Gamaawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Hopium Kwasko Da Gama
Piana bardzo niska w postaci różowego, drobnopęcherzykowego kożuszka, szybko całkowicie znika.
Barwa - czerwona porzeczka delikatnie wpadająca w jakiś biało-mleczny odcień.
Zapach: porzeczki, jogurt, wyraźna kwasowość, ale z kontrą miodu.
Smak: wysycenie niskie+, wydaje się być dość gładkie, brak goryczki, mocno kwaśne, w końcu porządny kwas, dużo porzeczki, wyraźna "mleczność", kojarzy się trochę z szejkami, gdzieś w tle bardzo lekka miodowa kontra słodyczy
2020-02-27 19:27:57
Perła Goolman Goldawatar
Gość
Perła Goolman Gold
Bardzo trudno je dostać, ale czasami uda mi się je znaleźć i wtedy staram się jak najdłużej nacieszyć jego smakiem. Pycha!
2020-02-27 19:22:39
Hopium Violetta Vanillasawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Hopium Violetta Vanillas
Piana niska, beżowa, drobnoziarnista, szybko opada.
barwa ciemny brąz, prawie czarne.
Zapach - nuty palone, kawa, kawa zbożowa, bardzo lekka nuta wanilii.
Smak: wysycenie niskie+, goryczka niska, palona; na pierwszym planie kawa zbożowa i trochę nut palonych, później kawa, delikatna wanilia gdzieś z tyłu, jak na stouta dość "lekki", troszkę wodnisty, na końcu wychodzi jakaś minimalna kwaskowa kontra
2020-02-27 19:17:13
Spółdzielczy & Hopkins Podwójneawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Spółdzielczy & Hopkins Podwójne
Piana bardzo niska w postaci szybko opadającego kożuszka, średniopęcherzykowa. Barwa mocno zmętniona, piaskowo-różowa. Zapach kwaśnawy, są maliny. Smak: wysycenie niskie, brak goryczki, bardzo wyraźna klasyczna pszenica, zakwaszona, z dodatkiem malin, ananasa bardzo mało, kręci się gdzieś w tle, chyba aż nazbyt pozbawione gazu
2020-02-27 19:12:43
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Maryensztadt

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Maryensztadt

 
1
2
3
 ... 
9
 
Maryensztadt Nevermind Vol.5
Maryensztadt Nevermind Vol.5
Maryensztadt Nevermind Vol.5
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Imperialna wersja soczystego New England IPA. Mętne, rześkie i aromatyczne o umierkowanej goryczce. Za sprawą podwójnego chmielenia na zimno amerykańskimi odmanami Ekuanot, Idaho7 i Citra, piwo cechuje niesamowity aromat cytrusów i owoców tropikalnych.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienne, owsiane), płatki owsiane, chmiele (Ekuanot, Idaho7, Citra), drożdże.
Polecane potrawy: jagnięcina, owocowe desery.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-01-19 11:48:49
Maryensztadt & Yohoho Joyride - Pastry Stout z Bezą
Maryensztadt & Yohoho Joyride - Pastry Stout z Bezą
Maryensztadt & Yohoho Joyride - Pastry Stout z Bezą
% alk. 11.0
Blg 28.0
ulubione: 1
Uwarzone w kooperacji przez Browar Maryensztadt i rosyjski Browar Yohoho w Nowosybirska.
Pastry Stout z dodatkiem bezy z lokalnej zwoleńskiej cukierni. Aksamitne, treściwe i słodkie. W aromacie dominuje mieszanka gorzkiej czekolady i kawy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienne, pszeniczny), płatki pszenne, cukier kandyzowany ciemny, melasa trzcinowa bio, beza, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 10-12°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 9,33/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-01-19 11:47:06
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Imperial Baltic Porter Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Imperial Baltic Porter Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Maryensztadt Projekt Barrel Aged Imperial Baltic Porter Heaven Hill Kentucky Straight Bourbon Whiskey
% alk. 10.7
Blg 26.0
ulubione: 1
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 10/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-01-19 11:18:03
Porter Bałtycki Maryensztadt
Porter Bałtycki Maryensztadt
Porter Bałtycki Maryensztadt
% alk. 8.7
Blg 22.0
ulubione: 1
Wg strony producenta
PORTER BAŁTYCKI CZYLI PIWOWARSKI SKARB POLSKI. CIEMNE, TREŚCIWE PIWO GDZIE SŁODOWĄ SŁODYCZ UZUPEŁNIAJĄ AROMATY SUSZONYCH OWOCÓW I CZEKOLADY
Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: StefekPijakos - 2019-12-27 13:34:11
Maryensztadt Freeky APA
Maryensztadt Freeky APA
Maryensztadt Freeky APA
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Jest to bezalkohowe APA.
Piwo niefiltrowane.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-03 13:07:35
Maryensztadt New Black
Maryensztadt New Black
Maryensztadt New Black
% alk. 5.8
Blg 16.0
ulubione: 1
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Stout ze znacznym udziałem słodu zytniego i owsianego. Piwo ciemne, kremowe i gładkie, gdzie dominują aromaty kawy i czekolady pochodzące od palonych słodów, a dopełnienie stanowi świeży aromat pomarańczy, który kontruje słodycz.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienny, żytni, owsiany, pszeniczny), płatki owsiane, laktoza, chmiel, drożdże, naturalny aromat pomarańczowy.
Polecane do potraw: czekolada, lody, gulasz, wędzone wędliny.
Polecana temperatura serwowania to 8-12°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,86/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 11:38:33
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
% alk. 7.8
Blg 17.7
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pilzneński, Monachijski typ I, Abbey), płatki owsiane, chmiel Simcoe, drożdże W15 Suburban Brett, WLP653 Brettanomyces Lambicus.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:30:46
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
% alk. 6.5
Blg 15.3
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszenica, chmiel Styrian Goldings, drożdże własnej propagacji.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:25:27
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Imperialna wersja klasycznego West Coast IPA. Niasamowity aromat owoców tropikalnych i cytrusów, zawdzięcza podwójnemu chmieleniu na zimno amerykańskimi odmianami: Amarillo, Mosaic i Simcoe. Solidna podbudowa słodowa oraz dodatek płatków owsianych sprawia, że piwo jest treściwe i aksamitne.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiele (Amarillo, Mosaic, Simcoe), drożdże.
Polecane do potraw: steki, potrawy ostre.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:23:03
Maryensztadt Nevermind Vol.2
Maryensztadt Nevermind Vol.2
Maryensztadt Nevermind Vol.2
% alk. 7.8
Blg 18.0
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Imperialna, mętna wersja IPA. Treściwe, aksamitne, o umiarkowanej goryczke i potężnym aromacie owoców cytrusowych, uzyskanym dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno amerykańskimi odmianami: El Dorado, Idaho#7, Mosaic.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiele (El Dorado, Idaho#7, Mosaic), drożdże.
Polecane do potraw: kuchnia orientalna, wołowina, drób.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:21:40
 
1
2
3
 ... 
9
 
wykonanie choruzy.pl © 2010