Jesteś w

Czy wiesz, że...

Najdluzsza lada barowa ma dlugosc 123,7 metra. Znajduje sie w Beer Barrel Saloon w Put-im-Bay w South Bass w Ohio. Bar otwarty w 1989 roku wyposazony jest w 56 kranow z piwem.

Najnowsze komentarze

Fortuna Kwaśna Pigwaawatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Fortuna Kwaśna Pigwa
Nadal 7.12.2029
2019-12-08 16:19:38
BeerLab Piaseczyńskie APA Zeroawatar
GENzo
starstarstarstarstar
BeerLab Piaseczyńskie APA Zero
Piwo jest brzeczkowe , aż do przesady. Nie znajdziemy tu żadnych cytrusów i tego typu klimatów.
Nazwa jest idealnie trafiona , bo jest tu kompletne zero ze stylu APA.
2019-12-08 15:40:36
Nepomucen Driadaawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Nepomucen Driada
Brunatne, beżowa piana jest skąpa w formie pierścienia, pozostawia za to delikatny lacing. Zapach kawy. W smaku palony, kwaśne owoce świetnie komponują się kontrą kwaskowo-goryczkową piwa. Pijalność dobram
2019-12-08 15:35:00
AleBrowar Crazy Mikeawatar
empe70
star
AleBrowar Crazy Mike
Krejzy Majk to klasyk. Bardzo równe Warki. Piwo słodowe, goryczkowe o wytrawnej końcówce.
No ite 20blg. Niezwykle pijalne. BrawoAleBrowar. Byleby tylko trzymali poziom.
2019-12-08 15:13:42
Specjal Jasny Pełnyawatar
pabulons
starstarstarstar
Specjal Jasny Pełny
Nieszczególne piwo, ot, zwykły lager. Trochę niewyraźny, nie pozostawia żadnych wrażeń smakowych. A szkoda...
2019-12-08 15:08:14
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lordawatar
Lukasz
starstarstarstarstar
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Barwa ciemno bursztynowa, piana niewielka, właściwa dla stylu. W smaku typowy barley wine, nie ma nic do czego można by mieć uwagi ani do nic, co może zaskoczyć. Pełne, w ustach dobrze ukryty alkohol, choć oczywiście rozgrzewa. Gładki, jak na barley wine nie jest super oleisty.
2019-12-08 15:03:56
Fortuna Rabarbarawatar
Holsten_SA
starstarstarstarstar
Fortuna Rabarbar
Pyszne.
2019-12-08 15:01:23
Birbant Imperial Citra IPAawatar
empe70
star
Birbant Imperial Citra IPA
Dla fanów chmielu citra do których się zaliczam. Genialnie pijalne, odpowiednio-goryczkowe, zbilansowane. Wszystko naj. 10/10.
2019-12-08 14:55:18
Funky Fluid & Piwoteka Funkotekaawatar
empe70
star
Funky Fluid & Piwoteka Funkoteka
Krótko: Genialny West. Goryczkowe, wytrawne plus prawdziwa eksplozja smaków. Dla fanów chmielu citra absolutny mus. Gdzieś z tylu majaczy mosaic.
Jestem Funky.
2019-12-08 14:41:28
Namysłów Pilsawatar
pabulons
starstarstarstar
Namysłów Pils
Piwo, po przejęciu, nie smakuje już takim Namysłowem, jaki pamięta się sprzed paru lat. Kolejny browar został zmarnowany po przejęciu przez komercję... Szkoda, bo piwo było dobre, dzisiaj to już tylko piwo, które stoi na półce obok innych, niewyróżniających się niczym, ,,piw".
2019-12-08 14:39:27
Warka Strongawatar
Gość
Warka Strong
To jest dramat. Kiedyś pyszne, teraz nie da się pić
2019-12-08 13:25:13
Tatra Jasne Pełneawatar
Gość
Tatra Jasne Pełne
W przypadku Tatry trzeba patrzeć w którym browarze jest produkowana.Żywiec robi dobre partie,Leżajsk też,najgorsze partie pochodzą z browaru w Warce i bardzo mocno zalatują alkoholem przez co są ciężkie do wypicia.Nie pamiętam natomiast jaki smak miała tatra produkowana w browarze w Elblągu.
2019-12-08 13:22:43
Pinta Hazy Discoawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Pinta Hazy Disco
Kolor pomarańczowy. Mętne.
Piana biała, drobna. W średnich ilościach. Dobrze firankuje.
W aromacie białe owoce, nafta, iglaki. Przyjemnie.
Nisko nasycone. Gładkie.
Jest słodowo i owocowo. Trochę słodko nawet. Smaki podobne jak w aromacie. Plus odrobina cebulki.
Nie za mocna, taka fajna, cytrusowa goryczka.
Porządne ddh.
2019-12-08 13:11:19
Corona Extraawatar
Gość
Corona Extra
Fatalna jakość - woda nie piwo, dziwi mnie że koncern tak daleko posunął się w oszukiwaniu klientów.
2019-12-08 11:21:51
Maryensztadt New Blackawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Maryensztadt New Black
Brąz mętny nieprzezroczysty. Przy dnie tylko przebłyski.
Piana tylko przy ściance.
Aromat zbożowo drożdżowy. Odrobina pomarańczy.
Aksamitne, puszyste. Słodkie i palone.
W pierwszej chwili typowy dobry stout. Później czuć trochę klimatów żytnich, owsianych.
Nadchodzi słodycz i umiarkowana paloność z mini goryczką. Dopiero w posmaku pomarańcza wychodzi z konspiracji. Szacun za oszczędne gospodarowanie aromatem.
Piwo zatrzymało się szczęśliwie w pół drogi pomiędzy deserowością a pijalnością.
2019-12-08 08:50:23
Braniewo Jasne Pełneawatar
Gość
Braniewo Jasne Pełne
Bardzo dobre piwko. Nie dajcie się wykupić żywcowi, bo zepsują jak Elbląski specjal , czy EB.
2019-12-08 04:44:42
Dziki Wschód King Kong Imperialawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Dziki Wschód King Kong Imperial
Wygląd: kolor brunatny dosyć przejrzyste, ładna piana i lacing
Zapach: kwaśne owoce, na przedzie brzoskwinia, może i jakaś pomarańcza, lekka skarpeta, ale tak się ma przetrzymywanie piw na amerykańskich chmielach, kawa (fusiara) i czekolada
Smak: dużo mlecznej słodkości, ale ciała to to piwo nie ma, rozumiem, że spora część blg to laktoza, szczątkowe chmiele amerykanskie idące w mandarynkowe rzygowiny, ale brzoskwinia wciąz na przedzie ;), odrobina czekolady i kawy, spora kwaśność. Trza było pić jak było świeże, leżak nic mu nie dodał tylko odjął ;)
2019-12-08 01:06:55
Dwóch Braci Why E.T.?awatar
Gość
Dwóch Braci Why E.T.?
Świetne piwo, aromat bardzo intensywny. Alkoholu pomimo 8% w zasadzie nie sposób wyczuć. Ekstrakt 18,5 bardzo mylny - strasznie dużo egzotycznych owoców sprawia że piwo jest bardzo lekkie w odbiorze i pijalne.
2019-12-08 00:58:21
Komes Barley Wineawatar
Kensaj
starstarstarstar
Komes Barley Wine
Barwa ciemno bursztynowa, piana drobna mała.
W zapachu na pierwszym planie słodycz, śliwka, białe owoce. W tle pojawia się szlachetny alkohol, karmel, mokry biszkopt i czerwona porzeczka.
Piwo gęste, wyklejające. W smaku słodowość, lekka paloność, kwaśność wina i na koniec spora zalegająca i wykręcająca gorycz.
Piwo wytrawne idealne na jesień i zimę, alko nie czuć a jest aż 12%, idealne do delektowania się.
2019-12-08 00:15:22
Koshihikari Echigo Beerawatar
aboubakar
starstarstarstarstar
Koshihikari Echigo Beer
Piwko z Kraju Kwitnącej Wiśni wjeżdża do degustacji. Pite z butelki 500ml. Etykieta naprawdę bardzo ładnie zaprojektowana, grafiki wyglądają jakby namalowane, znaki kanji/katakana (aż tak się nie znam Xd) bardzo ładnie wkomponowane, oddaje to w jakiś sposób klimat Dalekiego Wschodu. Co do zapachu, przyjemny słód, lekka kwaśność, zdaje się, że pochodząca od ryżu. Po odstaniu wychodzi minimalna nuta chemii, ale może mi się tylko wydaje. W smaku kwaśne, trochę za bardzo rozwodnione z nutą alkoholową. Jest jednak gładkie i nawet przyjemne do picia, ten alkohol nie męczy tak bardzo jak w piwach pokroju Tatry czy Piasta. Ciekawe doświadczenie z japońskim kraftem. Ma to bardzo duży potencjał, mi jednak do końca nie podeszło. Polecam każdemu do spróbowania, jeśli nadarzy się ku temu okazja.
2019-12-08 00:13:05
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Maryensztadt

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Maryensztadt

 
1
2
3
 ... 
8
 
Maryensztadt Freeky APA
Maryensztadt Freeky APA
Maryensztadt Freeky APA
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Jest to bezalkohowe APA.
Piwo niefiltrowane.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-03 13:07:35
Maryensztadt New Black
Maryensztadt New Black
Maryensztadt New Black
% alk. 5.8
Blg 16.0
ulubione: 1
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Stout ze znacznym udziałem słodu zytniego i owsianego. Piwo ciemne, kremowe i gładkie, gdzie dominują aromaty kawy i czekolady pochodzące od palonych słodów, a dopełnienie stanowi świeży aromat pomarańczy, który kontruje słodycz.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienny, żytni, owsiany, pszeniczny), płatki owsiane, laktoza, chmiel, drożdże, naturalny aromat pomarańczowy.
Polecane do potraw: czekolada, lody, gulasz, wędzone wędliny.
Polecana temperatura serwowania to 8-12°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,75/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 11:38:33
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
Maryensztadt Wild & Funky Sour American Brett Ale
% alk. 7.8
Blg 17.7
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pilzneński, Monachijski typ I, Abbey), płatki owsiane, chmiel Simcoe, drożdże W15 Suburban Brett, WLP653 Brettanomyces Lambicus.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:30:46
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
Maryensztadt Wild & Funky Straight Lambic
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.

Szerszy opis wkrótce.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:25:27
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Maryensztadt Nevermind Vol.1
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Imperialna wersja klasycznego West Coast IPA. Niasamowity aromat owoców tropikalnych i cytrusów, zawdzięcza podwójnemu chmieleniu na zimno amerykańskimi odmianami: Amarillo, Mosaic i Simcoe. Solidna podbudowa słodowa oraz dodatek płatków owsianych sprawia, że piwo jest treściwe i aksamitne.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiele (Amarillo, Mosaic, Simcoe), drożdże.
Polecane do potraw: steki, potrawy ostre.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:23:03
Maryensztadt Nevermind Vol.2
Maryensztadt Nevermind Vol.2
Maryensztadt Nevermind Vol.2
% alk. 7.8
Blg 18.0
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Imperialna, mętna wersja IPA. Treściwe, aksamitne, o umiarkowanej goryczke i potężnym aromacie owoców cytrusowych, uzyskanym dzięki podwójnemu chmieleniu na zimno amerykańskimi odmianami: El Dorado, Idaho#7, Mosaic.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiele (El Dorado, Idaho#7, Mosaic), drożdże.
Polecane do potraw: kuchnia orientalna, wołowina, drób.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:21:40
Maryensztadt Nevermind Vol.3
Maryensztadt Nevermind Vol.3
Maryensztadt Nevermind Vol.3
Uwarzone przez Browar Maryensztadt.
Podwójnie chmielone na zimno imperialne IPA. W aromacie dominują tu słodkie owoce cytrusowe i winogrona pochodzące od nowozelandzkiej odmiany chmielu Nelson Sauvin, a w tle przebijają się owoce cytrusowe charakterystyczne dla amerykańskiej odmiany Mosaic. Treściwe o gładkiej teksturze i umiarkowej goryczce oraz wytrawnym finiszu.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody jęczmienne, płatki owsiane, chmiele (Nelson Sauvin Mosaic), drożdże.
Polecane do potraw: kuchnia orientalna, wołowina, drób.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-11-16 10:20:10
Maryensztadt Nevermind Vol.4
Maryensztadt Nevermind Vol.4
Maryensztadt Nevermind Vol.4
% alk. 8.3
Blg 18.0
Potrójne chmielone na zimno imperialne IPA, do którego użyliśmy odmian przywiezionych prosto z plantacji Hops Direct (Yakima Valley - USA). Treściwe, soczyste, o umiarkowanej goryczce i niesamowicie złożonym aromacie owoców tropikalnych, cytrusowych i żywicznych.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: David_Haye - 2019-11-15 15:10:31
Maryensztadt Freeky Sour Marakuja
Maryensztadt Freeky Sour Marakuja
Maryensztadt Freeky Sour Marakuja
% alk. 1.0
Blg 7.0
Niskoalkoholowe sour ale z dodatkiem słodko-kwaśnej marakui. W aromacie dominują owoce tropikalne. W smaku kwaśne, orzeźwiające o niskiej goryczce.
Składniki: woda, słody jęczmienne, marakuja, chmiel, drożdże, bakterie lactobacillus.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 4/10
Dodał: napioor - 2019-10-29 13:04:35
Maryensztadt Polskie Ale
Maryensztadt Polskie Ale
Maryensztadt Polskie Ale
% alk. 5.5
Blg 13.0
Skład: woda, słody jęczmienne, chmiel, drożdże.

Klasyczne ALE z dodatkiem tylko polskich chmieli, pochodzących bezpośrednio z plantacji PolishHops. W smaku słodowe z wyraźną chmielową goryczką. Dodawany na kilku etapach produkcji chmiel, nadaje piwu aromaty kwiatowe, ziemiste i przyprawowe. Niewielka ilość słodu karmelowego, dopełnia piwo nadając mu głębszej, bursztynowej barwy.

Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.

Zalecana temperatura spożycia: 8-12°C

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: 6,6/10
Dodał: jamiecope - 2019-08-03 10:09:06
 
1
2
3
 ... 
8
 
wykonanie choruzy.pl © 2010