Jesteś w

Czy wiesz, że...

Najstarszym pubem z własnym browarem jest U Flekft w Pradze. Już w piętnastym stuleciu warzono tu piwo - najstarsze bowiem wzmianki pochodzą z 1499 roku.

Najnowsze komentarze

Kustosz Mocneawatar
Gość
Kustosz Mocne
I don't recommend this beer. Stinks like shit. It has 7% so hits nicely but the day after drinking you will have a nice Tokyo Drift in your intestines.
2020-01-29 15:15:05
Piwoteka Storradaawatar
Johnny_Beer_
starstarstarstarstar
Piwoteka Storrada
Bardzo ciężkie do sklasyfikowania i ocenienia pod względem smaku i zapachu ;-)
2020-01-29 14:16:58
Morland Old Speckled Henawatar
Gość
Morland Old Speckled Hen
Popularność tego piwa na Wyspie pewnie stąd, że nie drażni podniebienia nawykłego do herbaty. Da się wydoić bez udręki przez godzinę a potem można zamówić kolejną butelkę i rozejść się do domów na lekkim rauszu- piwo polecam gospodyniom domowym, które chcą spróbować czegoś innego niż cydr czy piwo smakowe.
2020-01-29 00:55:26
Morland Old Speckled Henawatar
Gość
Morland Old Speckled Hen
Zapłaciłem 10zł. Kolor herbaty w butelce. Zapach umiarkowany-nic szczególnego. Pierwszy łyk fajny chmiel jak z PRLowskiego Piwa Nadbużańskiego tylko nie tak silny ale w charakterze podobny. Piana też taka nędzna ale mi to nie przeszkadza. Drugi łyk nic nie czuję poza lekką goryczą z karmelem. Resztę ledwo zmordowałem. Minęło trzy godziny od dwóch męczy mnie zgaga. Nie miewam zgag.
2020-01-29 00:46:29
Desperados Whisky Sourawatar
Gość
Desperados Whisky Sour
Mam wrażenie, że czuję tu jakiegoś kabanosa, dziwne. Nie ma to jak mojito.
2020-01-29 00:26:33
Köstritzer Edel Pilsawatar
nietzsche
starstarstarstarstar
Köstritzer Edel Pils
Wygląd: wzorcowy dla pilsa, kolor słomkowy, spora piana, drobna, trwała
Zapach: ładny zapach, typowy niemiecki pils, trochę chlebka, chmielowość siano-kwiatowa, ale też wyraźna nuta szałwio-cytrynowa, odrobina szmaty i siarki
Smak: Na rb noty ma średnie, więc spodziewałem się paści, a to bardzo przywoity pils, niemal wzorcowy, dobrze ułożony, lekko słodowy, chlebowy, mocno wysycony, dobrze nachmielony jakimś Hallertauerem tak na aromat jak i na goryczkę, zadziorny, ostry, z lekką nutą zapałczaną.
2020-01-28 23:25:07
Antybrowar ANTYmateriaawatar
PiwnyBrzuch
starstar
Antybrowar ANTYmateria
Kolor czarny, smolisty, piana beżowa, opada natychmiastowo, drobne pęcherzyki. Aromat nie jest intensywny, ale czuć czekoladę, śliwkę, wiśnię, nuty palone, troszkę drewno. W smaku już lepiej, do czekolady, śliwki i wiśni dochodzi kawa i skórka chleba. Alkohol wyczuwalny, ale absolutnie nie drażni. Przyjemna gorycz, która utrzymuje się na podniebieniu.

Mam wrażenie, że strasznie blisko temu risowi do Portera, gdyby nie alkoholowość.
2020-01-28 22:29:52
Miller Genuine Draftawatar
Gość
Miller Genuine Draft
Przepyszne piwko przed robotą wchodzi jak marzenie. Cena adekwatna do jakości wy janusze smaku
2020-01-28 22:26:34
Bosman Fullawatar
Gość
Bosman Full
Powtórzę komentarz dobre w dobrej cenie:-)
2020-01-28 22:25:45
Carlsbergawatar
Gość
Carlsberg
Nie pijam ale kupilem i wypiłem. Kupiłem drugi raz. Cierpkawe, ułożone, ma smak w przeciwieństwie do lecha. Delikatne i bez wrażeń ale i brak wag. Jest lekki ryż oczywiście. W kategori koncer lager to piwo może być. Niezłe do przepłukania ust po solidnym IIPA ;)
2020-01-28 21:55:47
Trzech Kumpli Porter Bałtyckiawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Porter Bałtycki
Piwo się lekko podniosło po otwarciu. Czyżby przegazowane? To nie dobrze wróży w kontekście Portera. No w
aromacie klasyczny Porter. Czekolada i suszone owoce. Lekki karmelik też można wyczuć. Piana delikatna,
drobnopęcherzykowa. Barwa ciemnobrązowa, wpadająca wręcz w czerń, nieprzejrzyste. W szkle nuty wiśniowe i śliwkowe ewidentnie wyczuwalne. Bałem się za wysokiego wysycenia, ale niepotrzebnie.Wysycenie jest średnie, takie musowanie. Nie brakuje mu ciała. Piwo jest fajnie kremowe i gładkie. Fajna czekoladowość. Lekki karmel też jest. Owocowość charakterystyczna dla Portera Bałtyckiego jest, ale spodziewałem się ciekawszego efektu. Piwo jest dość słodkie, a goryczka niska jak na Porter przystało.Dobry,choć mało intensywny Porter Bałtycki.
2020-01-28 21:40:52
Carlsbergawatar
Gość
Carlsberg
Ostatnimi czasy bardzo dobre, smaczne piwo
2020-01-28 21:04:55
Tichauer Darkawatar
Gość
Tichauer Dark
Smakuje dokładnie jak czeski Litovel Premium Dark możne to oni robią go dla Brovaru obywatelskiego bo na etykiecie pisze że wyprodukowane w Republice Czeskiej rożnica jest w cenie Litovel kosztuje około 3,7zł a to piwo prawie ponad 7zł
2020-01-28 20:57:36
Łańcut Żytomierzawatar
Gość
Łańcut Żytomierz
Bardzo dobre piwo! Sprawdziłem z ciekawości oceny i jak dla mnie tyćko zaniżone. Mocna 8ka!
2020-01-28 20:51:20
Bojan Toporekawatar
Gość
Bojan Toporek
Pamiętam to piwo kilka lat temu. Bardzo aromatyczne. Dzisiaj to faktycznie jest mocny niepoukładany lagerek. Goryczka obecna ale nieszlachetna, nieprzyjemna. Zapach porażka, karton. Kiepsko.
2020-01-28 20:37:38
Trzech Kumpli Oatyawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Trzech Kumpli Oaty
Ładny aromat. Fajna taka mleczna czekolada. Jest lekka paloność. Piana dość niska, ale gęsta. Piwo jest prawie czarne, praktycznie nieprzejrzyste. W szkle aromat jest kawowy. Wysycenie średnie. Ciało takie sobie, ale na pewno piwo nie jest wodniste. Fajnie kremowe od dodatku płatków owsianych. Piwo jest dobrze zbalansowane. Lekką słodycz kontruje lekka goryczka. Tym niemniej piwo jest bardziej słodkie niż wytrawne. W smaku mamy głównie czekoladę. Piwo jest super pijalne. Jest też takie muśnięcie paloności.
2020-01-28 20:23:16
Żywiec Jasne Pełneawatar
Gość
Żywiec Jasne Pełne
Byłem na Sylwestrze u kumpla i w pewnym momencie wyjął on kilka Żywców z lodówki. Wypiłem może połowę i odstawiłem puszkę na bok.. Gdybym był u siebie, to natychmiast resztę wylałbym do kibla. Myślałem, że nie ma gorszego syfu od Tatry czy Harnasia, a jednak takowy się znalazł.
2020-01-28 17:33:56
Żubrawatar
Gość
Żubr
Trzeba być geniuszem, aby spieprzyć tak dobre piwo. Kiedyś piłem litrami, w sobotę zaś wypiłem jedno i już mnie obrzydziło. Już wiem, że teraz trzeba omijać tę markę z daleka..
2020-01-28 17:30:31
Żubrawatar
Gość
Żubr
Od zawsze na osiedlu ! pozdro !
najlepsze i ten posmak skoszonej trawy!
2020-01-28 17:21:03
Perła Jasne Rześkieawatar
Gość
Perła Jasne Rześkie
Przez moment była do dostępnie w Lidlu
2020-01-28 16:21:18
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Zakladowy

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Zakladowy

 
1
2
3
 ... 
11
 
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #1
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Pinot Noir
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:03:11
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #2
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Chardonnay.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:02:04
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #3
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Ruby Porto.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 09:00:24
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
Zakładowy & Dunham Delegacja Zagraniczna #4
% alk. 9.7
Blg 24.0
IBU 30
Uwarzone przez Browar Zakładowy w kooperacji z kanadyjskim Dunham.
Czas na gwiazdę wieczoru i gwoździa programu w jednym!
Ale najpierw łyk historii. Dwa lata temu odwiedziliśmy Kanadę, a dokładnie Dunham gdzie chłopaki z browaru o tejże nazwie tworzą wspaniałe piwa. Nigdy nie zapomnimy ich gościnności, nocno-porannych imprez i whisky z syropem klonowym. Rok temu przyszedł czas na rewizytę. Wspólnymi siłami w Zakładowym uwarzyliśmy piwo, które miało poczekać rok na swoją premierę. Ten rok właśnie minął.
Przed Wami Delegacja Zagraniczna. Barley Wine z dodatkiem syropu klonowego w czterech różnych wersjach. Pół roku piwo leżakowało w tankach, a potem na kolejne pół trafiło do czterech różnych beczek po winach: pinot noir, chardonnay, muscatel roxo i ruby porto.
Jesteśmy dumni, że stworzyliśmy ten polsko-kanadyjski projekt. Dziękujemy chłopakom z Brasserie Dunham i Wojtkowi Frączykowi bez, którego nie poznalibyśmy tej świetnej ekipy.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słód Pilzneński, chmiel Columbus, drożdże US-05, syrop klonowy.
Leżakowane w beczce po winie Muscatel Roxo.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:59:28
Zakładowy Dział Testowy #4
Zakładowy Dział Testowy #4
Zakładowy Dział Testowy #4
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Imperialny Stout leżakowany w beczce po Bourbonie.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:58:37
Zakładowy Dział Testowy #5
Zakładowy Dział Testowy #5
Zakładowy Dział Testowy #5
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Barley Wine leżakowany w beczce po czerwonym winie.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:57:42
Zakładowy Dział Testowy #6
Zakładowy Dział Testowy #6
Zakładowy Dział Testowy #6
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Jest to wymrażany Porter Bałtycki z kokosem.
Piwo uwarzone z myślą o One More Beer Festival 2019. Na tej samej impezie miało też swą premierę.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-07 08:55:18
Zakładowy 700% Normy
Zakładowy 700% Normy
Zakładowy 700% Normy
% alk. 8.5
Blg 19.0
IBU 97
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Fanfary! Kolejna setka warek za nami. Tradycyjnie uczcimy ją nowym piwem. 700% Normy to podwójne IPA z grejpfrutem i pomelo. Soczyste, pyszne i z niezłą dawką mocy. Trochę się już znamy i wiemy, że to lubicie. Pyszniutko!
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pilzneński, pszeniczny), chmiel (Columbus, Ekuanot, Simcoe, Centennial), drożdże US-05, dodatki (płatki ryżowe, sok z grejpfrutów, zest z pomelo).
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-05 20:28:38
Zakładowy Badylarz
Zakładowy Badylarz
Zakładowy Badylarz
% alk. 5.0
Blg 15.0
IBU 10
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Panie kolego, a może coś spod lady? Dżinsów nie mam, ale jest piwo. Lagerek, ciemny, pyszny. Taki słodszy trochę.
Żeby nie było – prywatną przedsiębiorczość bardzo sobie cenimy. My też lubimy brać sprawy w swoje ręce. Tym razem wzięliśmy jednak trochę ciemnego słodu, wody, chmielu i drożdży. Tak powstał Badylarz. Jest idealną odpowiedzią na: “ja to lubię takie ciemne słodkie”. I bardzo dobrze. Nie wstydźmy się lagera. Nawet ciemnego. Nawet słodkiego.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (Pilzneński, Pale chocolate, Carafa special II, Carafa special III, Wheat chocolate), chmiel (Columbus), drożdże W 34/70.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6,5/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-05 20:26:49
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
Zakładowy Sokowirówka Kwaśne Morelowe Ale
% alk. 5.0
Blg 13.0
IBU 4
Uwarzone przez Browar Zakładowy.
Nie ukrywamy, że Sokowirówki kochamy miłością czystą i każda nowa wersja sprawia nam wiele radochy. Dobrego kwaśnego piwa nie może zabraknąć również na Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych 2019.
Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dwie nowe “Soko”. Do jednej z nich trafiło 150 kilogramów przecieru z moreli. W browarze pachniało pięknie, a nasze chmielowe serduszka radowały się. Nie możemy się doczekać aż sami spróbujecie.
Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane.
Skład: woda, słody (jęczmienny, pszeniczny), chmiel Centennial, drożdże US-05, przecier z moreli. Zakwaszane bakteriami: l. Plantarum i l. Rhamnosus.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.
[opis za oficjalną stroną internetową producenta]

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Barcelonismo - 2019-12-03 13:04:24
 
1
2
3
 ... 
11
 
wykonanie choruzy.pl © 2010