Jesteś w

Czy wiesz, że...

Najdluzsza lada barowa ma dlugosc 123,7 metra. Znajduje sie w Beer Barrel Saloon w Put-im-Bay w South Bass w Ohio. Bar otwarty w 1989 roku wyposazony jest w 56 kranow z piwem.

Najnowsze komentarze

Cornelius Triple Blondawatar
pwl21
starstarstarstarstar
Cornelius Triple Blond
Da się to jeszcze kupić?
2020-07-12 21:30:11
Browar Grudziądz Klimekawatar
ekoman69
starstarstarstarstar
Browar Grudziądz Klimek
Barwa złocista, lekko mętne. Piana biała, niezbyt wysoka, szybko znika. W zapachu słodowe. W smaku na pierwszym planie ziołowa goryczka. Dobre piwko. Warka 02.12.20. Kupione w sklepie z kraftami za 9,50 zł.
2020-07-12 21:28:53
Komes Porter Malinowyawatar
Gość
Komes Porter Malinowy
Wolę Karmi
2020-07-12 21:10:02
Manufaktura Piwna Piwo na Miodzie Gryczanymawatar
grochu
starstarstar
Manufaktura Piwna Piwo na Miodzie Gryczanym
Piwo do picia na ciepło zdecydowanie.
Wygląd: ciemnobursztynowe/kasztnowe, piana niska, brak lacingu.
Zapach: na zimno miód. Po ogrzaniu dodatkowo lekko słodowe, karmel, odrobina kawy.
Smak: słodycz i miód dominują. Po ogrzaniu da się wyczuć lekkie posmak kwaskowy i minimalną goryczkę (ale miodową).
Ogólnie: nie czuję w tym piwie chmielu. W ogóle. Nie jest źle, ale kontra goryczkowa uczyniłaby to piwo dużo bardziej pijalnym. Zmęczyłem butelkę do końca. Daję 7.
2020-07-12 20:22:54
Duckstein Rotblond Originalawatar
Gość
Duckstein Rotblond Original
Polecam smaczne , nie jestem fanen piwa lecz Duckstein Original ma coś w sobie polecam
2020-07-12 20:19:05
Mocne Dużeawatar
Gość
Mocne Duże
oj tak byczku +1
2020-07-12 20:07:31
Stu Mostów WRCLW Dry-Hopped Pilsner Citra & Mandarina Bavariaawatar
David_Haye
starstarstarstarstar
Stu Mostów WRCLW Dry-Hopped Pilsner Citra & Mandarina Bavaria
Przyjemne cytrusy. Sporo grejpfruta. Orzeźwiająco. Piana bardzo wysoka, średnio i drobno pęcherzykowa. Piwo złocisto-żółte, z lekkim zamgleniem. Wygląd trochę mało stylowy. W szkle aromat mocno kwiatowo. Wysycenie średnie i objawia się nie musowaniem, a rośnięciem takim w buzi. Bardzo przyjemne. Bardzo delikatne piwo. Lekka słodowość. Do tego wyraźna owocowość. Fajne połączenie. Naprawdę. Taki American Pilsner jak się patrzy. Piwo wytrawne, ale w taki wyważony sposób. Bardzo crispy. Bardzo wyraźny grejpfrut, może też limonka. Piwo nie jest tak pyszne jak Golden April z Pinty w tym stylu, ale jest bardzo dobre. Goryczka średnio-niska. Lekko ściągająca, lekko zalegająca. Takie Pilsy to ja mogę pić często. Na aftertaste pojawia się taka specyficzna dla niemieckuch pilsów nuta ziołowa. Dobre rzeczy. Do tego ta pijalność, no polecam warto!
2020-07-12 20:05:06
Mocne Dużeawatar
Gość
Mocne Duże
Potężne Piwo. Dobre, duże, mocne, eksportowe i jasne. Nowator w dziedzinie butelek piwnych. Po przez wykorzystania korka typu zakrętka od mleka jesteśmy w stanie w dowolnym momencie zamknąć butelke, nie martwiąc się, że ucieknie nam gaz, czy się wyleje. Producenci piwa mocnego dbają też o bezpieczeństwo swoich klientów. Poprzez wykorzystanie butelki plastikowej nie tak łatwo rozwalić naszemu kompanowi głowę.
Piwo zawiera 7.2% alkoholu i jest sprzedawane w butelkach 0.9l za jedynie 3.68zł. To nam daje czteropak heineken w jednej DUŻEJ butelce *profit*.
Podsumowując bardzo dobre, mocne, DUŻE, eksportowe i jasne piwo. Gdyby nie smakowało jak rdza z elektrowni czarnobylskiej może bym je nawet pił.
2020-07-12 20:02:18
Maltgarden This Bird Can’t Flyawatar
zbieraczek
starstarstarstarstar
Maltgarden This Bird Can’t Fly
Piana wysoka, drobnoziarnista, szybko opada.
Barwa zmętniona, złocista.
Zapach lekko kwaskowy, zielone owoce, wszyscy trzej główni bohaterowie również się pojawiają, do tego leciutka chmielowa nuta.
Smak: wysycenie średnie-, lekko wygładzone, bardzo przyjemny i wyraźny kwasek na początku, słodyczki nie jest zbyt dużo, pojawia się dopiero po chwili. Bardzo mocno owocowe, opuncja chyba gra tu pierwsze skrzypce, aczkolwiek kiwi i posmak soku z limonki z tyłu również fajnie zaprezentowane. Kolejny po Forbidden Sunshine świetny pastry sour z Maltgardena, niesamowicie pijalne i owocowe.
2020-07-12 19:59:34
Żywiec Sesyjne IPA 0,0%awatar
Gość
Żywiec Sesyjne IPA 0,0%
Mega puste, landrynkowe, fuj.
2020-07-12 19:44:58
Dwóch Braci Azacca HopzOilawatar
Mlekolak
starstarstarstarstar
Dwóch Braci Azacca HopzOil
Bardzo ciekawe IPA. Nie jest to amerykańska wersja idąca w stronę bomby karmelowo-słodowej.
Piana wysoka, w wyglądzie lekko zamglone.
Aromat jest świetny, intensywnie cytrusowy w połączeniu ze świeżością nawet nie iglastą czy żywiczną ale bardziej bym powiedział jakąś herbacianą. W smaku świetne, cytrusy nadal pozostają, goryczka jest ale nie specjalnie intensywna. Zdecydowanie wytrawne, żadnych karmelowych nut, taki West Coast z cytrusami w odczuciu.
2020-07-12 19:15:56
Nepomucen Taupoawatar
Mlekolak
starstarstarstarstar
Nepomucen Taupo
Lekko zamglone, piana średnia, raczej idąca w stronę niskiej ale nalewane było raczej nie gwałownie. Generalnie wygląd spoko.
W zapachu już coś dziwnego się pojawiło, jakieś bardzo słodkie nuty, takie wręcz warzywne. Trochę kiepsko.
W smaku podobnie, nie wiem czy to może słód oddał takie wrażenie ale warzywność nadal pozostaje. Nie jest to piwo nie do wypicia, w fakturze jest dość dobre, łatwopijalne ale przez tą mdłą słodycz nie wypada dobrze.
2020-07-12 19:06:59
Birbant Senseiawatar
Gość
Birbant Sensei
Birbant Sensei (Sorachi Ace Hazy IPA)_30.05.2021

Nie wygląda to pięknie, ciemnopomarańczowy kolor, bardzo zamglone. Aromat średnio intensywny, kolendra, przejrzałe owoce tropikalne. W smaku rześkie, dominują słodkie owoce tropikalne, ciało średnie, gładkie, goryczka zalegająca.
Piwo sprawia wrażenie utlenionego.
2020-07-12 17:59:17
Raciborskie Klasycznie Warzoneawatar
MaciejZG
starstarstarstarstar
Raciborskie Klasycznie Warzone
Kolor ciemnozłoty klarowny, Piana obfita ale niestety szybko opada. Zapach słodowy, nie czuć żadnej chemii. Smak bardzo przyjemny orzeźwiający lekko słodkawy z goryczkowatym finiszem. Ciekawa etykieta.
2020-07-12 17:42:24
Cieszyn Lagerawatar
Gandalfino
starstarstarstarstar
Cieszyn Lager
Klarowne złoto. Piana słuszna.
Klasyczny aromat chmielu. Wspaniały.
W smaku chmielowość nieznacznie przewyższa podstawę słodową. Klimaty zbożowe przeplatają się z chmielowymi jak wątek z osnową w tkaninie.
Tak właściwie to chyba jest pils?
2020-07-12 17:29:16
Sezonowe Żniwneawatar
Gość
Sezonowe Żniwne
Gdzie mogę takie kupić
2020-07-12 17:06:03
Żywiec Jasne Pełneawatar
Gość
Żywiec Jasne Pełne
Dlaczego nie potraficie wyprodukować puszkę która przy otwieraniu nie robiłaby tyle hałasu. Korzyść ; mniej nerwów w małżeństwie , zwiększona sprzedaż piwa .
2020-07-12 16:49:30
Grodziska APAawatar
KrzychuPiwko
starstarstarstarstar
Grodziska APA
Bardzo dobre piwo. Jedno z lepszych według mnie na tylko Polskich chmielach. Dobra goryczka, jak na APA, aromaty cytrusowe lekkie, ale zaznaczone, ziołowość przyjemna od polskich odmian chmielu, karmelowość dość wysoka co mi pasuje, jest lekka wędzonka od słodu pszenicznego dymionego, co jest odniesieniem do grodziskiego. Mętne. Bardzo dobrze pijalne, zbalansowane. Jak dla mnie 8/10 może, z leciutkim minusem, ale biorąc pod uwagę chmiele z Polski znika. :)
2020-07-12 16:12:24
Lech Shandy Spritzawatar
Gość
Lech Shandy Spritz
Smak piwa z arbuzem. Nie czułem nawet odrobiny smaku pomarańczy.
2020-07-12 15:59:50
Łomża Mocneawatar
Gość
Łomża Mocne
dobre pomarczoweEEEEEEE
2020-07-12 15:53:03
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017

Dane producenta / importera

Browar Zamkowy Cieszyn

Dane kontaktowe niedostępne.



Jesli jesteś zainteresowany(a) publikacją wizytówki tego producenta / importera napisz do nas za pomocą formularza kontaktowego.

Znalezione produkty dla Browar Zamkowy Cieszyn

 
1
2
3
 ... 
5
 
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
Cieszyn Lager
% alk. 5.0
Blg 11.5
IBU 26
ulubione: 1
Jasne piwo dolnej fermentacji, które nabiera swojego charakteru dojrzewając w piwnicach leżakowych cieszyńskiego browaru. Wyróżnia go pełny, orzeźwiający smak ze średnią goryczką i wyraźnym, chmielowym aromatem. To efekt potrójnego chmielenia. Pierwsze następuje w trakcie warzenia brzeczki, drugie - podczas fermentacji w otwartych kadziach, trzecie - gdy piwo dojrzewa w tankach.

Skład: Woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7,33/10
Dodał: reksu_one - 2020-06-27 12:52:17
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
Zamkowy Cieszyn Hop na Kawkę
% alk. 5.3
Blg 12.5
IBU 23
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Hop na Kawkę - ciemne piwo w stylu Brown Porter z dodatkiem naturalnego ziarna kawy. Co takiego niezwykłego jest w tym piwie? Smak, aromat, barwa… to też, ale niezwykły jest sposób w jaki powstawało. Do stworzenia receptury wykorzystany został ciąg Fibonacciego, a użyte w niej słody stanowią jego osiem pierwszych znaków. Zdumiewające jak często w przyrodzie możemy zaobserwować tą złotą proporcję. Teraz znajdziemy ją również wewnątrz tej butelki. Brzmi intrygująco?

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Maris Otter, pilzneński, czekoladowy, karmelowy, Red Crystal, Brown), kawa, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 85
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Piwosz92 - 2020-04-22 19:04:42
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
Cieszyńskie Irish Red Ale
% alk. 5.0
Blg 12.0
IBU 22
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Piwne skojarzenia z Irlandią, większości z nas łączą się ze stoutem i jego flagowym przedstawicielem, jakim jest Guinness. Co gorsza, są i tacy, którzy powiedzą – „piwo zielone w dzień św. Patryka”, no cóż… w końcu to zielona wyspa. Śmiało jednak możemy stwierdzić, że popularność piwa w Europie zawdzięczamy Irlandczykom. To właśnie Celtowie, żyjący spokojnie na wyspach, poza północnymi krańcami Cesarstwa Rzymskiego, chętnie i wbrew ówczesnym, kontynentalnym zwyczajom, warzyli i spożywali piwo. Wraz z przybyciem w V wieku na ich obszar św. Patryka, Irlandia poznała wiarę chrześcijańską i zyskała swego patrona. Nowa religia szybko stała się dominującym wyznaniem, a mnisi irlandzcy licznie wędrowali na kontynent. Poza wartościami duchowymi, przynosili ze sobą jeszcze jeden cenny dar - wiedzę na temat warzenia piwa. Powstające klasztory i zakony zajmowały się jego produkcją i doskonaleniem sztuki piwowarskiej. Przez całe wieki, to właśnie mnisi tworzyli osobną i cenioną grupę zawodową, która stale rozwijając swoje umiejętności, podnosiła jakość produkowanego napoju. Czerwone irlandzkie, to piwo dość lekkie o umiarkowanej zawartości alkoholu, niskiej goryczce i z wyraźnym słodowym charakterem. Odnajdziemy w nim nuty karmelowe, mogą pojawić się delikatne, maślane aromaty a chmiel zazwyczaj wnosi kwiatowo-ziołowe zapachy, które jedynie wzbogacają bukiet napoju. W smaku wyczujemy słodową bazę kojarzącą się z herbatnikami, zbożem czy lekkim posmakiem chleba, zwieńczonym średnio wytrawnym finiszem i umiarkowanym nasyceniem.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, monachijski, Carared), jęczmień prażony, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 35
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 0    oceny Średnia ocena: Brak!
Dodał: Piwosz92 - 2020-03-21 14:02:49
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
Cieszyński Brown Porter
% alk. 4.5
Blg 11.7
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Brown Porter - klasyczny angielski styl piwa, który szybko stał się trunkiem powszechnym w XVIII-wiecznego Londynu. Kompozycja pięciu słodów nadaje mu właściwego charakteru wnosząc do piwa opiekane, tostowo-karmelowe nuty. Jego ciemna barwa wspólgra z czekoladowymi aromatami, a delikatna chmielowa goryczka przyjemnie podkreśla gładką teksturę. Skosztuj łyk, by poznać nieco piwnej historii Europy.
Piwo pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, Brown, Biscuit, czekoladowy ciemny), płatki jęczmienne, chmiel, drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 12-14°C.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2020-02-07 10:54:12
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
Cieszyńska Lekka Brytania
% alk. 3.4
Blg 9.0
IBU 20
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Chcąc poznać historię piwa w tym stylu, powinniśmy cofnąć się na wyspy brytyjskie do okresu powstawania monarchii konstytucyjnej. W XVII w. terminem „mild” określano piwo młode, niedoleżakowane, prawdopodobnie wywodzące się z lżejszych odmian porteru angielskiego i będące przeciwieństwem powszechnych wówczas, piw długo dojrzewających tzw. „stale”. Początkowo młode piwa mieszano z bardziej dojrzałymi, co było zabiegiem pozwalającym browarom szybciej sprzedać swoją produkcję. Na przestrzeni lat, gusta angielskich piwoszy zmieniały się, co bezpośrednio wpływało na rosnącą popularność piw świeżych. Mild Ale z epoki wiktoriańskiej, znacznie różnił się swą mocą, od jego dwudziestowiecznych następców. Okres I i II wojny światowej spowodował znaczne trudności w zaopatrzeniu browarów, co spowodowało konieczność zmiany receptur produkowanych piw, a tym samym „odchudzeniem” zasypu. Mild stał się piwem lekkim, z niską goryczką i niewielką zawartością alkoholu. W latach pięćdziesiątych XX w. jego popularność mocno spadła na rzecz piw w stylu bitter czy lager. Obecnie Mild Ale, możemy spotkać jeszcze w kilku regionach Wielkiej Brytanii. Poza Anglią jest on praktycznie nieobecny.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Maris Otter, Biscuit, Brown, Special B, Crystal 150), słód pszeniczny, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 70
Zalecana temperatura serwowania: 8-10°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 500 ml.

comments Komentarze: 7    oceny Średnia ocena: 6,57/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:14:43
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
Cieszyńskie Wheat Wine
% alk. 10.5
Blg 25.0
IBU 40
ulubione: 1
Piwo uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.

Wheat Wine to styl piwa, który swoje początki bierze z amerykańskiego ruchu piwowarstwa rzemieślniczego. Jego historia ukazuje, jak zupełny przypadek potrafi sprawić, że powstaje coś niezwykłego. Phil Moeller - piwowar browaru Rubicon z Sacramento w Kaliforni – warząc barleywine wspólnie ze swoim przyjacielem, popełnili błąd, dodając do przygotowywanego zacieru dużą ilość słodu pszenicznego. Zamiast nastawić nową porcję, ciekawi efektu postanowili przefermentować uzyskaną brzeczkę. W chwili gdy piwo było już gotowe do degustacji, nalali sobie po szklance i ze zdumieniem stwierdzili, że przez pomyłkę zrobili coś naprawdę godnego uwagi. Phil postanowił zaprezentować światu swoje odkrycie, a „Winter Wheat Wine” z browaru Rubicon został pierwszym komercyjnym przykładem piwa w stylu wheatwine. Było bogate, głębokie i złożone a jednocześnie gładkie z dobrze ukrytym alkoholem. Jego wersja lana „z kija” w browarze, cieszyła się dużą popularnością w latach 90-tych. Początek XXI w. przyniósł piwu dalsze uznanie wśród szerokiej rzeszy piwowarów. „Winter Wheat Wine” stało się kwintesencją stylu, dopóki browar nie zamknął swoich podwoi w 2017 roku. Pomimo, że dzisiaj nie mamy już możliwości skosztować oryginalnego wheatwine, wiele browarów rzemieślniczych i domowych piwowarów, sięga po ten styl próbując swoich sił z najmocniejszym pszeniczniakiem. My również, odtwarzając recepturę wg Adama Necla - zwycięzcy Mistrzostw Polski Piwowarów Domowych z 2018 roku – przedstawiamy państwu, to wyjątkowe piwo.

Składniki: woda, słód pszeniczny, słody jęczmienne (monachijski, wiedeński, Special W, melanoidynowy), chmiel (Warrior), drożdże
Barwa EBC: 100
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 2    oceny Średnia ocena: 7,56/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-12-06 12:09:40
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
Zamkowy Cieszyn / PiwoWarownia Angielski Lord z Wiśniami
% alk. 9.7
Blg 25.5
IBU 30
Piwo uwarzone w kooperacji przez Browar Zamkowy Cieszyn oraz Browar PiwoWarownia z Krakowa.

Rozwinięcie i ewolucja gatunku. Klasyczne barleywine postanowiliśmy wzbogacić o nowe doznania. Dlatego przez cztery miesiące dodatkowo dojrzewało w beczkach po Bourbonie, w których wcześniej leżakował nasz Porter. Aby uszlachetnić rozbudowaną słodowość tego niezwykłego trunku, dodaliśmy do niego świeżych owoców wiśni. Ta oryginalna kompozycja, dojrzewała niespiesznie w unikalnych piwnicach cieszyńskiego browaru, czekając na właściwą chwilę, w której osiągnie oczekiwaną pełnię. Upewniwszy się, że nadszedł odpowiedni moment, oddajemy w Twe ręce ten zacny napitek.

Składniki: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), owoce wiśni, chmiel, drożdże
Barwa EBC: 110
Zalecana temperatura serwowania: 10-12°C
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 330 ml.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 8/10
Dodał: Piwosz92 - 2019-11-17 09:21:06
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Cieszyński Porter Bourbon Barrel Aged
Uwarzone przez Browar Zamkowy Cieszyn.
Naszego klasycznego, medalowego Portera Cieszyńskiego, po półrocznym dojrzewaniu w XIX-wiecznych browarnianych piwnicach, przelaliśmy na kolejne 6 miesięcy do dębowych beczek po Bourbonie Woodford Reserve, które trafily do nas ze stanu Kentucky w Ameryce. Nadało to piwo nowego charakteru, wynikającego z połączenia porterowych aromatów ciemnych słodów z nutami przynależnymi dla Bourbon whisky. Odnajdziemy w nim subtelną obecność karmelu, miodu, ciemnych owoców, marcepanu oraz dębu. W smaku uzykał nową głębię, w której oprócz kawy z czekoladą można wyczuć wanilię, rodzynki, pieczone jabłko i szczyptę prażonej dębiny. A wszystko to wieńczy wytrawny, lekko kwaskowy finisz. Rozsiądź się wygodnie i degustuj to wyjątkowe piwo, które najlepiej będzie smakowało schłododzone do temperatury 12-14°C.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (pilzneński, monachijski, karmelowy, czekoladowy), cukier, chmiel, drożdże.

comments Komentarze: 1    oceny Średnia ocena: 7/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-13 09:59:05
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
Cieszyn & Piwowarownia Angielski Lord
% alk. 10.0
Blg 25.0
ulubione: 2
Uwarzone w kooperacji przez Zamkowy Browar Cieszyn i Browar Piwowarownia.
Gratulacje, właśnie trzymasz w rękach niezwykłe piwo. Angielski Lord to trunek wymagający uwagi i spokojnej degustacji. Sięgaj po niego tylko wtedy, gdy masz wystarczjącą ilość wolnego czasu, który możesz mu poświęcić. Angielski Lord owocem współpracy dwóch browarów - Piwowarowni i Cieszyna. Wywodzi się z jednego z najpotężniejszych stylów piwnych - Barley Wine. To kwintesencja sztuki piwowarskie, mocno słodowe, intensywnie aromatyczne i wielce złożone piwo. Rozsiądź się zatem wygodnie i odkrywaj w spokoju jego wielowymiarowy charakter, który ewoluuje z każdym kolejnym łykiem.
Piwo ciemne, pasteryzowane.
Skład: woda, słody jęczmienne (Pale Ale, jasny, karmelowy), chmiel (East Kent Golding, Warrior), drożdże.
Polecana temperatura serwowania to 8-10°C.

comments Komentarze: 9    oceny Średnia ocena: 7,16/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-12 09:46:58
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
Cieszyn & Spółdzielczy Mojito Cieszyńskie
% alk. 3.5
Blg 9.0
ulubione: 2
Uwarzone w kooperacji przez Browar Zamkowy Cieszyn i Browar Spółdzielczy.

Szerszy opis wkrótce.

comments Komentarze: 4    oceny Średnia ocena: 6/10
Dodał: Barcelonismo - 2019-09-12 09:37:52
 
1
2
3
 ... 
5
 
wykonanie choruzy.pl © 2010