Primátor Ležák 11° to piwo dolnej fermentacji produkowane za pomocą klasycznej technologii wyłącznie z czeskich składników. Główna fermentacja przebiega w otwartych kadziach; potem piwo leżakuje w piwnicach minimum 50 dni. Posiada jasny złoty kolor z charakterystycznym błyskiem. Górę zdobi śnieżnobiała gruba pianka. Aromat słodu morawskiego i smak chmielu Saaz tworzy piwo o charakterystycznej łagodnej goryczce i średniej treściwości.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Holsten_SA
Grzegorz_J
Bez rewelacji, ale nieźle. Wygląda dobrze, pachnie tak sobie, to znaczy czysto ale również niewiele tam można wyczuć. W smaku jest lepiej, jest podbudowa słodowa, jest i jakaś goryczka. Dobrze pijalne. Myślę że to piwo to ukłon w kierunku przeciętnego czeskiego konsumenta, który podobnie jak w Polsce, nie oczekuje od piwa więcej niż tylko tyle żeby dobrze \"wchodziło\".
nietzsche
Zapach: jak na Czecha to dziwne, pachnie jak czeskie koncerniaki, czyli np. Kruszowice czy Radegast, nijak
Smak: W smaku jest podobnie, piję je po Ożujsku i niewiele się od niego różni, może ciut większą słodowością, chmielu zero, goryczka niewielka. Primator przyzwyczajał zwykle do lepszych rzeczy, piwo bez wad, ale co najwyżej do gaszenia pragnienia.
Gość