Piwo w stylu Week Heavy Smoked uwarzone przez Browar Pracownia Piwa z miejscowości Modlniczka (niedaleko Krakowa). Jego premiera odbyła się 18 marca 2016 roku.
Smog to ciężki kaliber niczym powietrze w Krakowie. Piwo zostało uwarzone z udziałem słodu whisky czyli słodem wędzonym torfem. Nadaje on charakterystycznego smaku i aromatu opisywanego jako palone kable, zapach podkładów kolejowych czy też rozgrzanego asfaltu. Brzmi ciekawie? (opis producenta)
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,33l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
turbomaszkiet
jako wierny fan torfu ode mnie wyższe noty, choć i tak liczyłem na mocniejsze nuty suszonej śliwki, jednak pewna owocowość (coś jak kandyzowane owoce) tego piwa ładnie współgra z tą tytoniowością i dębowością torfową
Stacher93