Pracownia Piwa LAB - 2
Pracownia Piwa LAB - 2
Pracownia Piwa LAB - 2
% alk. 5.9
Blg 14.0
brak koduaddbarcode
ulubione: 1

Hadra w beczce po czerwonym winie i Wheat Wine, dojrzewa z mieszanką "dzikusów" ponad pół roku. Piwo zdecydowanie zmieniło swój charakter. Znacząco złagodniało jako IPA, dostało krągłych lekko słodkich aromatów i smaków, nabrało wytrawnego profilu na finiszu. No i "zdziczało". Do czasu premiery będzie czekać jeszcze w beczce. (Info FB)

Składniki: woda; słody: Pszeniczny, Jęczmienny; chmiel; drożdże.
Piwo górnej fermentacji, niefiltrowane, niepasteryzowane.
Dostępne w butelce o pojemności 330 ml.
Dodał: SaintBase - 2017-02-13 15:57:04

oceny Oceny

Użytkownicy 8 / ilość: 2
Goście 7 / ilość: 1
średnia 7,67/10 / ilość: 3

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Bob
starstarstarstarstar

2017-06-05 19:25:35
Zapach wyrywa z butów, jeden z najlepszych w świecie polskiego craftu :) W smaku jest bardzo dobrze, trochę szkoda, że goryczka tak mocno zalega, brettów nie wyczułem. Beczka po winie sprawdziła się świetnie.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 8, zapach: 10, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010