Pracownia Piwa Dori
Pracownia Piwa Dori
Pracownia Piwa Dori
% alk. 5.0
Blg 13.0
IBU 28
brak koduaddbarcode
ulubione: 1

Dori to niefiltrowane i niepasteryzowane piwo górnej fermentacji, warzone w stylu belgijskiego ale. Charakteryzuje się sporą słodowością oraz zdecydowanymi nutami owocowymi (morele, winogrona). Całości dopełniają akcenty cytrusowe, a także delikatny karmel w tle, przechodzące w nuty ziołowej goryczki i wytrawny finisz. Piwo zostało uwarzone na podstawie receptury Doroty Chrapek, zdobywczyni tytułu Grand Championa Birofilia w 2010 roku.
Dodał: carno - 2013-10-18 10:30:00

oceny Oceny

Użytkownicy 8 / ilość: 3
Goście 3 / ilość: 1
średnia6,75 / ilość: 4

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

Na razie brak komentarzy. Twój może być pierwszy.
awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
szulcpatryk0
starstarstarstarstar

2014-03-07 00:20:46
Bardzo dobre piwo - lekko mętne, o delikatnej i dość długo utrzymującej się pianie. Woltaż całkiem zwyczajny i niewyczuwalny w smaku, w którym dominują za to nuty charakterystyczne dla belgijskiego ale.
Orzeźwiające, pije się lekko i przyjemnie. Niestety taka przyjemność nieco uderza po kieszeni, choć naprawdę warto.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 9, zapach: 8, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.