Uwarzone przez Pracownie Piwa z podkrakowskiej Modlniczki. Jest to piwo niepasteryzowane i niefiltrowane, o dość ciekawym gatunku jakim jest Smoked Stout. Do jego uwarzenia zostały użyte słody: Pilzneński, Carafa, Palony i Wędzony, oraz chmiel Challenger. Zalecana temperatura serwowania to 10-13°C. Barwa czarna, nieprzejrzysta. Piana beżowa, średnia przy nalewaniu. Tworzą ją średnie pęcherze. Dość szybko opada do wysepek utrzymujących się na tafli piwa. Zapach nie jest zbyt intensywny, można w nim wyczuć wędzonkę, nuty czekoladowe, kawowe oraz odrobinę paloności. W smaku również wyczuwalna lekka wędzonka, delikatne nuty czekoladowo-kawowe, paloność, a na finiszu lekka kwaśność. Przez dość niskie wysycenie całość wydaje się bardzo delikatna, gładka i aksamitna.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Kamil_93
Gość
Rovaty
Stacher93