Pracownia Piwa & Podgórz Baran z Jajem
Pracownia Piwa & Podgórz Baran z Jajem
Pracownia Piwa & Podgórz Baran z Jajem
% alk. 9.5
Blg 24.0
5905279341418addbarcode
ulubione: 1

Pomysł na powstanie tego piwa to odległa historia. Idea pojawiła się kiedy to Łukasz Jajecznica (piwowar i założyciel Browar Podgórz) wraz z Tomkiem i Markiem byli jeszcze piwowarami domowymi i wielokrotnie rozmawiali o warzeniu czegoś wspólnie. Łukasz od lat jest według nas mistrzem porteru bałtyckiego i od zawsze podziwialiśmy jego umiejętności piwowarskie. Nie mogło być inaczej by połączyć nasze siły, warząc porter z dużą ilością chmielu. Zbudowaliśmy recepturę na imperialną wersję, gdzie ciemna strona tego stylu wraz z odpowiednio dobranymi chmielami dają efekt bardzo bogatego aromatu i smaku wypełnionego cytrusami, żywicami, czekoladą i kawą. Warzenie z Łukaszem to niesamowite doświadczenie i wielka przygoda.(Opis FB)

Piwo swoją premierę miało na Eurhop Roma Beer Festival, który odbył się w dniach 7-9 października 2016 roku w Rzymie, a oficjalną premierę w Polsce na Warszawskim Festiwalu Piwa, który odbył się w dniach 13-15 października 2016 roku.
Dodał: SaintBase - 2016-10-20 20:15:20

oceny Oceny

Użytkownicy 9 / ilość: 6
Goście 9,5 / ilość: 2
średnia 9,13/10 / ilość: 8

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Barbarossa
starstarstarstarstar

2017-04-23 23:07:48
Niemalże ciemny, beżowa piana szybko opadająca.

W aromacie paloność, słodycz suszonych owoców, pralin, czekolady, pumpernikiel.

W smaku podobnie, bogato w smaki, słodko, czekolada, paloność, pumpernikiel, wszystko skontrastowane przyjemną chmielową goryczką. Mało porterowe, ale i tak super piwo.
oceny Oceny użytkownika:
9 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 8 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010