Piwo warzone metodą górnej fermentacji, niefiltrowane, pasteryzowane. Pierwszym skojarzeniem ze stylem AIPA jest feria aromatów. AIPA oszałamia chmielowymi zapachami przywołującymi cytrusy, kwiaty, sosnowy las, czy owoce tropikalne. Barwa mętna, bursztynowa. Piwo pokryte jest trwałą, drobnopęcherzykową pianą. W smaku podobnie jak w aromacie odnajdujemy wszystkie cudowne akcenty używanych chmieli. Zdecydowana goryczka i chmielowość jest dobrze zbalansowana słodową podstawą tego piwa. Mimo słodowości piwo nie jest karmelowe, zatykające. Chmielowy posmak nie jest ostry, zachęca do kolejnego łyku. Bardzo pijalne, pełnymi garściami czerpiące z dobrodziejstw nowych odmian chmielu. Piwo jest 7-krotnie chmielone: na zacier, brzeczka przednia, 4 dawki do kotła warzelnego oraz chmielenie na zimno.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
dart
nietzsche
Gość
Gość
Gość
nietzsche