Czekoladowa słodycz, delikatna paloność, akcenty miętowe... Taki jest nasz Namiętny Otello – czekoladowy mleczny porter warzony z miętą czekoladową. Zbalansowany smak czynią z niego niezwykle pijalne piwo.
Składniki: woda; słody jęczmienne: Pale Ale, Czekoladowy Jasny, Karmelowy 150, Karmelowy 300, Carafa III Special; słody: Pszeniczny Jasny; dodatki: płatki owsiane, laktoza, suszona mięta pieprzowa, ekstrakt czekoladowy; chmiele: Saaz, Lubelski, Fuggles; drożdże: S-04.
Zalecana temperatura serwowania 12-14°C.
Polecane potrawy: gorzka czekolada, brownie, Chili Con Carne, sery Gruyere, Cheddar.
Piwo miało swoją premierę na krakowskim festiwalu Craft Beer Week.
W aromacie piwo przywodzi na myśl lody straciatella z subtelnym, acz mocnym dodatkiem mięty. W smaku całą kompozycje dopełnia paloność.
Dodał:
Esteban - 2015-04-03 08:30:50
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny