Uwarzone przez Browar Piwojad.
Muffin to piwo w stylu milk stout z dodatkiem orzeszków ziemnych i ziaren kakaowca. Wyraźne nuty czekoladowe i orzechowe idealnie komponują się z delikatną słodyczą tworząc pełne, bardzo pijalne deserowe piwo.
Polecana temperatura serwowania to 10-13°C.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gandalfino
W aromacie dominuje kakao.
Mało gazu. Odrobinę wodniste. Kakao z laktozą dają skojarzenie z mleczną czekoladą. Czy orzeszki czuć?
Bo ja wiem? Może trochę.
Taki sobie, w miarę przyjemny milk stout.
RisingSon
Gość
David_Haye
z puszki. Jest przegazowane. Co do aromatu to jest czekoladowo. Jest lekko wyczuwalna kawa. Aromat nie jest
jakiś super intensywny. Piwo po wlaniu do szkła po raz kolejny się wzburzyło. Piana obfita, średnio pęcherzykowa i szybko zniknęła. Piwo jest ciemnobrązowe i klarowne. Aromat w szkle prawie niewyczuwalny, jakby się szybko ulotnił. Piwo przez to wzburzenie jest teraz w smaku wygazowane. Ciało jakieś jest. Jest w miarę gładkie. Jest słodycz, ale taka nijaka. Jest czekolada. Dodatku orzechów za nic tu nie czuje. Piwo jest też trochę kwaśne. Jest lekka paloność. Jest też jakaś goryczka. Przeciętny Stout. Dodatki słabo wyczuwalne.