Ilość piw w katalogu

11002

Informacje o producentach

Trzy Korony
Trzy Korony

Czy wiesz, że...

11 marca 2007 roku, z okazji otwarcia Starego Browaru w Poznaniu, 10625 osób napiło się piwa z odlanego z brązu kufla, który mierzył ponad 5 metrów wysokości! Pojemność kufla to około 6000 litrów.

Najnowsze komentarze

Trzech Kumpli Mistyawatar
Gość
Trzech Kumpli Misty
Za taka cene mamy 3x Tyskie i jeszcze gume kulke. Pozdrawiam cieplutko.
2018-11-19 16:21:31
Manufaktura Piwna Sen APAczaawatar
Gość
Manufaktura Piwna Sen APAcza
Albo Kustosza XD
2018-11-19 16:18:26
Leffe Blondeawatar
Gość
Leffe Blonde
Świetne piwo! Nie jest drogie i można je kupić w wielu marketach. Duże bogactwo smaku w niskiej (jak za belga) cenie. Polecam również kobietom, bo piwo jest raczej słodkie (choć absolutnie nie mulące - pije się znakomicie)
2018-11-19 16:11:23
Schwaben Bräu Das Schwarzeawatar
Gość
Schwaben Bräu Das Schwarze
Bardzo lubię, tylko ciężko dostać. Jeden z lepszych Schwarzbierów. Duży plus za butelkę i etykietę.
2018-11-19 16:08:37
Okocim Jasne Okocimskieawatar
Gość
Okocim Jasne Okocimskie
Nic dodać nic ująć zajebiste piwko
2018-11-19 15:28:39
Szpunt & BeerLab Satoawatar
TomAS
starstarstarstarstar
Szpunt & BeerLab Sato
Po c.. to się w wodzie stoi!
2018-11-19 15:04:22
Ciechan Eksportoweawatar
Gość
Ciechan Eksportowe
posmak szmaty nasączonej ludwikiem , bleee
2018-11-19 14:54:26
Wojak Jasny Pełny 5%awatar
Gość
Wojak Jasny Pełny 5%
bardzo dobre piwo ostatnio piłem niezłe daje radę naprawdę dobre piana średnia bardzo szybko opada wysycenie w normie przyjemna goryczka naprawdę polecam.
2018-11-19 14:35:59
Steam Brew Imperial Stoutawatar
seba1970
starstar
Steam Brew Imperial Stout
Oczywiscie mialem na mysli imperial ipa a nie tego stouta
2018-11-19 14:04:33
Brackieawatar
Gość
Brackie
Najlepszy lager na rynku. Mieszkam na Śląsku Cieszyńskim i na tym piwie wychowywały się pokolenia tutejszych mieszkańców. Jestem chyba przedostatnim (rocznik 1991), który mógł bez ograniczeń spędzać czas z tym piwkiem ;) Łezka w oku, że to koniec...NIGDY nie kupie już nic z grupy Żywiec (w sumie żadna strata, bo i tak nie kupowałem nic poza Brackim). SKANDAL jak można usunąć od tak coś, co było wieloletnią tradycją i nieodłączną częścią regionu.
2018-11-19 13:00:45
Kona Big Waveawatar
Gość
Kona Big Wave
Bardzo dobre piwo, łagodne i delikatne w smaku ale w tym smaku jest jeszcze cos unikatowego, ciezko okreslic.
2018-11-19 12:37:14
awatar
Gość

DAJCIE MU JAKIEŚ PIWKO CHŁOPAKI WIERZE W WAS
2018-11-19 12:30:10
awatar
Gość

A NA PRZECIWKO PRZYCHODNIA ZDROWIA
2018-11-19 12:29:59
awatar
Gość

bardzo mi smakuje
masno fess
kutas
XDDDDDDDD
DAWID WITEK STRZEGOM WITOSA
2018-11-19 12:29:44
awatar
Gość

Dobre piwko
goryczne
2018-11-19 12:29:08
awatar
Gość

Masno niii
2018-11-19 12:29:00
Dębowe Dojrzałe Mocneawatar
Gość
Dębowe Dojrzałe Mocne
siusiak
2018-11-19 12:26:54
Dębowe Dojrzałe Mocneawatar
Gość
Dębowe Dojrzałe Mocne
kutas
2018-11-19 12:26:47
Raciborskie Mocneawatar
Gość
Raciborskie Mocne
piwo mocne w którym nie czuc tej duzej ilosci % i bdb . ale .... jest przy tym niepotbrzebnie słodkie jakby ktos dosłownie dosypał przesadzoną ilosc cukru no i totalnie wcale nie czuć zadnego chmielu , wiecej niz jedno takie piwo nie dałbym rady wypić
2018-11-19 11:55:07
Rockmill Juicy Delightawatar
Gość
Rockmill Juicy Delight
Hmm,tak jak mowicie-bardzo fajne piwko,z bogatym owocowym(grapefruit na pierwszym planie),ale mnie nie brakuje goryczki...dla mnie to piwo jak na piwo z gatunku AIPA jest za mocno nagazowane:-(
Ale w ogolnym rozrachunku ,jedno z najlepszych AIPA jakie pilem:-)
2018-11-19 04:59:55
ocen piwo
© ocen-piwo.pl 2017
Piwo jest od wieków cennym składnikiem wielu potraw. Wprowadzili go do kuchni zakonnicy. Było również podstawą wielu potraw kuchni staropolskiej, jak klasycznej zupy piwnej z pieprzem i kwaśną śmietaną. Piwo poprawia smak pieczeni, można go użyć do marynowania mięsa. Jest niezastąpionym środkiem do polewania mięsa na grillu, nadając mu stosowną kruchość.
Potrawy z piwem cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Zaczynają zdobywać uznanie zarówno kucharzy jak i smakoszy. Piwo ma nie tylko niezastąpiony smak, ale również działa pozytywnie na nasze zdrowie - orzeźwia i pomaga w dolegliwościach przewodu pokarmowego. 
Poniżej prezentujemy kilka przepisów na znakomite dania z dodatkiem piwa.
Utrzyj na kremową, puszystą masę żółtka z cukrem. Powoli, stale ucierając, wlewaj do żółtkowej masy gorące piwo. Przykryj i podgrzewaj na malutkim ogniu...
Publikacja 2012-06-05 15:43:07
Wydrąż jabłka, usuwając gniazda nasienne, ale nie rozcinając owoców. Do środka każdego jabłka wsyp łyżeczkę brązowego cukru...
Publikacja 2012-06-05 15:41:30
Karkówkę należy opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypujemy przyprawy: słodką papryką w proszku, majeranek, oregano, pieprz ziołowy...
Publikacja 2012-04-12 17:04:57
Kawę zmieszać z ekstraktem, piwem odparować do uzyskania syropu. Żółtka ubić, wlewać małym strumieniem syrop, dodać namoczoną wcześniej...
Publikacja 2011-09-13 14:08:56
Obrać grejpfruty, skórkę pokroić w kostkę. Miąższ posypać cukrem i wstawić do lodówki. Zebrać sok i zachować...
Publikacja 2011-09-13 14:05:42
Mięso pokroić w plastry, rozbić, natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę...
Publikacja 2011-09-13 13:59:48
Wątróbkę namoczyć w mleku, osączyć i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju...
Publikacja 2011-09-13 13:54:15
Żeberka umyć,osuszyć, podzielić na małe porcje i posypać solą i pieprzem.
Przygotować marynatę z podanych wyżej składników, żeberka włożyć do miski...
Publikacja 2011-09-13 13:50:50
Dzień wcześniej ugotować do miękkości w osolonej wodzie z włoszczyzną , zielem angielskim, liściem laurowym dobrze oczyszczone golonki...
Publikacja 2011-04-18 09:11:33
Cebulę i marchew pokroić w plasterki, mięso w kawałki. Mięso posypać solą, pieprzem, skropić masłem, podsmażyć, dodać marchew i cebulę...
Publikacja 2011-04-18 09:07:11
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso smażyć ok 10 min. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa...
Publikacja 2011-04-18 09:02:35
Por posiekać, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w plasterki marchewką i selerem. Dodać czosnek...
Publikacja 2011-02-21 10:42:01
Wołowinę pokroić na kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle i oliwie, najlepiej dużym rondlu. Dorzucić świeży tymianek, lekko rozgnieciony ząbek czosnku...
Publikacja 2011-02-21 10:31:55
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z resztek błon, ścięgien. Czosnek obrać, każdy ząbek przekroić na połowę i naszpikować nim mięso....
Publikacja 2011-01-11 11:58:56
Oddzielić mięso od kości z królika i kurczaka, pokroić w kostkę. Z piwa, tymianku, liścia laurowego, jałowca, czosnku...
Publikacja 2011-01-11 11:48:53
Kalafior podzielić, cukinię obrać pokroić w kostkę, wrzucić wszystko na 3 min do osolonej wrzącej wody...
Publikacja 2011-01-11 11:39:58
Tak przygotowany kurczak to prawdziwa poezja, to niebo w buzi. Jest prosty w przygotowaniu, efektywny i smaczny.
Publikacja 2011-01-03 10:30:50
Znakomity, prosty i szybki sposób na rybę z piekarnika. Dzięki chmielowi mięso nabiera wyjątkowego posmaku, staje się miękkie i delikatne. Bardzo łatwo oddziela się od ości.
Publikacja 2011-01-03 09:20:52
Kriek - Piwo wiśniowe. Powstaje przez dodanie niesłodzonego świeżego soku wiśniowego do piwa Lambic, w większości rocznego, choć w składzie znajduje się Lambic dojrzewający w drewnianych beczkach przez 3 lata.
Publikacja 2011-01-03 08:47:12
wykonanie choruzy.pl © 2010