Ilość piw w katalogu

9385

Informacje o producentach

Browar Amber
Browar Amber

Czy wiesz, że...

Generalnie piwo podaje się w temperaturze 8-12 stopni C - im ciemniejsze piwo tym może być cieplejsze. Nie poleca się chładzania piwa poniżej 6-7 stopni, może wówczas stać się niesmaczne.

Najnowsze komentarze


Gość
Łomża Miodowe
bardzo mnie to dziwi że barlinek nie pozwał jeszcze łomży o kradziesz ich gówna z szamb to tworzenia tego scierwa ale jednak browar nie jest taki zły bo przypomina mi dzieciństwo jak tata pokazywał magiczne sztuczki i zamieniał pół litra na przemoc domową ogólnie 21/37
2018-07-18 19:38:40

Gość
EB Premium (nowe) 2015
Z kultowy EB z lat 90-tych nie ma nic wspólnego :(
2018-07-18 19:12:22

Gość
EB Premium (nowe) 2015
Gówno, tyle mam do powiedzenia!
2018-07-18 19:11:32

Gość
Stary Browar Kościerzyna Kraken India Pale Ale
Zamglony bursztyn. Piana spora i trwała. Trzyma się ściany.
Aromat chmielowy, raczej klasyczny niż nowofalowy. Chociaż kilka akcentów tych ostatnich chyba jest.
Treściwe. Po słodowym wstępie owocowa słodycz i goryczkowy finisz. Te owoce to jakby żółta śliwka, melon, gruszka ? takie słodko mdłe i łagodne. Ta słodycz może być odrobinę muląca, na szczęście nie jest dominantą w tym piwie. Goryczka to kontruje. Długa, ziołowa, ale umiarkowana. Jak ktoś ma przesyt ?perfumowanych? ip to powinien tego piwa spróbować.
2018-07-18 19:05:27

Marianek
Tradycynis Ciemny z Ziołami
Oko: kolor ciemno-herbaciany lekko zamglony. Piana ciemne ecru, lekko wpadające w żółty, piana niska, średnio gęsta, szybko znika.
Nos: zarówno z butelki jak i szkła głównie przyprawy, przypomina to piernik świąteczny, generalnie zapowiada się słodko.
Smak: świąteczny piernik z marmoladowym wkładem w płynie. Sporo słodyczy karmelowej, masa przypraw, na finiszu lekka kwaskowość i bardzo minimalna goryczka chmielowa typu ziołowego.
2018-07-18 18:46:28

Gość
Perła Chmielowa
Wolałbym pić wodę gazowaną ze spirytusem niż ten i inne jemu podobne wynalazki. Ty bardziej, że znośnego pilsa z goryczką i chmielem można kupić już za 2.29 w Lidlu (Perlenbacher), nie mówiąc już o bardzo dobrym Miłosław Pilzner za 3 zeta w każdej Żabce. Trybunały (export i pils także po 2 zł z czymś - kładą na łopatki Perły).
2018-07-18 18:42:23

Gość
Namysłów Pils
Gdzie Ty kurde wynalazłeś w tym czymś goryczkę i smak chmielowy? xD Słód, słód, słodkość i gaz + gotowane warzywa. Nic ponadto. Zlew.
2018-07-18 18:36:36

Gość
Obolon Premium
Po prostu sikacz!!!
2018-07-18 18:31:13

Gość
Amber Kopernik
Jak to brak goryczki? Chyba opisujecie zupełnie inne piwo niż własnie ja piję.
2018-07-18 18:21:34

BRYNIU
Jan Olbracht Rzemieślniczy Mistrzowskie Piwo
Piana o różnej strukturze pęcherzykowej w odcieniu kremowym. Średnio opadająca. Lacing szczątkowy. Barwa żółta - zmętniona. W aromacie zbożowe akcenty. W smaku rześkie, orzeźwiające bardzo jak i dobrze pijalne. Klasyczny dobry poprawny Pils. Z idealnie dobraną goryczką pod styl Pilsa/Pilznera...
Wysycenie: średnie
Warka do: 14.11.2018r
2018-07-18 17:50:24

Bryla123321
Pilsner Urquell
Tradycyjny smak, lekko orzeźwiające, idealne na lato. Polecam
2018-07-18 17:01:04

Nitrish
Artezan Pacific Pale Ale
Wygląd: Ładna i duża piana, wolno opadająca i zostawiająca ślady na szkle, barwa miodowa, zmętnione
Aromat: Mango, żywica i cytrusy
Smak: Cytrusy ze słodową kontrą, intensywna grejpfrutowa goryczka, średnie wysycenie

Super piwo, egzotyczne i orzeźwiające, każdy może w nim znaleźć coś dla siebie.
2018-07-18 16:55:48

Gość
Franziskaner Hefe-Weissbier Naturtrüb
Taka niezawodna pszenica. Zawsze smakuje dobrze i tak samo. Piłem lepszą (weihenstephaner), ale dostępność sprawia, że jak mam ochotę na pszenicę, wybieram zazwyczaj właśnie Franka.
2018-07-18 16:45:30

Gość
Perła Chmielowa
A Szczecin to koniec świata według kolegi? Nieładnie. Pewnie ze stolicy - stołeczny cwaniaczek. O co myślisz, że jesteś lepszy przeprowadzając się z wioski do Warszawy? Pozdrawiam. Mirosławice pl
2018-07-18 16:43:03

Gość
Spaten München
to nie jest Pils.
2018-07-18 16:42:51

Gość
Žatecký Světlý Ležák
Bo p.r.ó.b.o.w.a.ł
2018-07-18 16:42:36

Gość
Perła Chmielowa
A Namysłowa kolega/koleżanka pił/a?
2018-07-18 16:37:34

Gość
Perła Chmielowa
Dobre piwo jak pić się chce. Lepsze Namysłów Pils. Ale te też daje radę. Nie kusi mnie częsta wygrana spod kapsli Bosmana. Mirosławice pl
2018-07-18 16:34:40

metro.stalker
Okocim Klasyczna Pszenica
Bardzo przyjemny pszeniczniak... mi smakuje.
2018-07-18 16:32:23

Gość
Pinta Atak Chmielu
Komuś może nie smakować,ale 2/10?
2018-07-18 16:31:05
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony
Piwo jest od wieków cennym składnikiem wielu potraw. Wprowadzili go do kuchni zakonnicy. Było również podstawą wielu potraw kuchni staropolskiej, jak klasycznej zupy piwnej z pieprzem i kwaśną śmietaną. Piwo poprawia smak pieczeni, można go użyć do marynowania mięsa. Jest niezastąpionym środkiem do polewania mięsa na grillu, nadając mu stosowną kruchość.
Potrawy z piwem cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Zaczynają zdobywać uznanie zarówno kucharzy jak i smakoszy. Piwo ma nie tylko niezastąpiony smak, ale również działa pozytywnie na nasze zdrowie - orzeźwia i pomaga w dolegliwościach przewodu pokarmowego. 
Poniżej prezentujemy kilka przepisów na znakomite dania z dodatkiem piwa.
Utrzyj na kremową, puszystą masę żółtka z cukrem. Powoli, stale ucierając, wlewaj do żółtkowej masy gorące piwo. Przykryj i podgrzewaj na malutkim ogniu...
Publikacja 2012-06-05 15:43:07
Wydrąż jabłka, usuwając gniazda nasienne, ale nie rozcinając owoców. Do środka każdego jabłka wsyp łyżeczkę brązowego cukru...
Publikacja 2012-06-05 15:41:30
Karkówkę należy opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypujemy przyprawy: słodką papryką w proszku, majeranek, oregano, pieprz ziołowy...
Publikacja 2012-04-12 17:04:57
Kawę zmieszać z ekstraktem, piwem odparować do uzyskania syropu. Żółtka ubić, wlewać małym strumieniem syrop, dodać namoczoną wcześniej...
Publikacja 2011-09-13 14:08:56
Obrać grejpfruty, skórkę pokroić w kostkę. Miąższ posypać cukrem i wstawić do lodówki. Zebrać sok i zachować...
Publikacja 2011-09-13 14:05:42
Mięso pokroić w plastry, rozbić, natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę...
Publikacja 2011-09-13 13:59:48
Wątróbkę namoczyć w mleku, osączyć i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju...
Publikacja 2011-09-13 13:54:15
Żeberka umyć,osuszyć, podzielić na małe porcje i posypać solą i pieprzem.
Przygotować marynatę z podanych wyżej składników, żeberka włożyć do miski...
Publikacja 2011-09-13 13:50:50
Dzień wcześniej ugotować do miękkości w osolonej wodzie z włoszczyzną , zielem angielskim, liściem laurowym dobrze oczyszczone golonki...
Publikacja 2011-04-18 09:11:33
Cebulę i marchew pokroić w plasterki, mięso w kawałki. Mięso posypać solą, pieprzem, skropić masłem, podsmażyć, dodać marchew i cebulę...
Publikacja 2011-04-18 09:07:11
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso smażyć ok 10 min. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa...
Publikacja 2011-04-18 09:02:35
Por posiekać, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w plasterki marchewką i selerem. Dodać czosnek...
Publikacja 2011-02-21 10:42:01
Wołowinę pokroić na kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle i oliwie, najlepiej dużym rondlu. Dorzucić świeży tymianek, lekko rozgnieciony ząbek czosnku...
Publikacja 2011-02-21 10:31:55
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z resztek błon, ścięgien. Czosnek obrać, każdy ząbek przekroić na połowę i naszpikować nim mięso....
Publikacja 2011-01-11 11:58:56
Oddzielić mięso od kości z królika i kurczaka, pokroić w kostkę. Z piwa, tymianku, liścia laurowego, jałowca, czosnku...
Publikacja 2011-01-11 11:48:53
Kalafior podzielić, cukinię obrać pokroić w kostkę, wrzucić wszystko na 3 min do osolonej wrzącej wody...
Publikacja 2011-01-11 11:39:58
Tak przygotowany kurczak to prawdziwa poezja, to niebo w buzi. Jest prosty w przygotowaniu, efektywny i smaczny.
Publikacja 2011-01-03 10:30:50
Znakomity, prosty i szybki sposób na rybę z piekarnika. Dzięki chmielowi mięso nabiera wyjątkowego posmaku, staje się miękkie i delikatne. Bardzo łatwo oddziela się od ości.
Publikacja 2011-01-03 09:20:52
Kriek - Piwo wiśniowe. Powstaje przez dodanie niesłodzonego świeżego soku wiśniowego do piwa Lambic, w większości rocznego, choć w składzie znajduje się Lambic dojrzewający w drewnianych beczkach przez 3 lata.
Publikacja 2011-01-03 08:47:12
wykonanie choruzy.pl © 2010