Ilość piw w katalogu

10132

Informacje o producentach

Browar Miejski Gloger Sp. z o.o.
Browar Miejski Gloger Sp. z o.o.

Czy wiesz, że...

Opakowania są tak drogie, że w przeciętnym sześciopaku koszt wytworzenia piwa to zaledwie 20% nakładów produkcji.

Najnowsze komentarze


piast
Wrężel AIPA
fajne piwo, pozytywne na otwarcie dnia po nocce

( pite nie schłodzone z szafki - jednak tez nie ciepłe)

wygląd - bardzo dobry, jednak to mało ważne w piwie

zapach - owocowy delikatny bez głębi
żywica,sosna,mango ???? i co jeszcze tam znajdują???

nasycenie- powyżej delikatnego , odpowiednie do smaku zapachu na +

smak- pozytywny pijalny
jednak z czasem posmak słodko- słonawy pozostaje na dłużej

taki aperitif przed dalszymi trunkami jak najbardziej polecam
2018-09-19 06:15:04

Jacelinho
Tenczynek „P” American Wheat
Barwa zmętniona słomka , nie jakoś całkowicie jak w weizenie ale prezentuje się ok , typowo dla American Wheat. Taki sobie lacing , piana w miarę trwała jest ok. W aromacie troszeczkę chmieli , i słodu. Mało czuć , słabo intensywny aromat. W smaku wodniste troszkę za bardzo , rześkie , mało smaku w tym piwie. Trochę lepszy niż American Wheat z Żywca ale to trochę słabo jak za piwo w cenie koło 6 zł. Mało się dzieje , mało oferuje przynajmniej to co dostałem , oby następne warki były lepsze. Średniak :I
2018-09-19 05:36:10

Gość
Kormoran Irish Beer
Swietne piwko-choc ciemne a nie kazdy po takie siega to cholernie pijalne:-)
Mozna sobie niezle nim dogodzic:-)
Mily posmak kawy na pewno spodoba sie wszystkim ceniacym sobie browary w stylu IRISH.
2018-09-19 04:50:27

Shinodin
Czarna Owca Porter Noster
Piana beżowa, drobnoziarnista, skromnym wianuszkiem okalająca ścianki szkła, dość szybko dziurawiąca się i opadająca, nie pozostawiająca trwałego lacingu. Barwa ciemniejsza rubinowa wręcz czarna, w miarę klarowne i przejrzyste, nieznacznie tylko zmętnione. W zapachu nuty przede wszystkim karmelowe, dalej kawowe oraz czekoladowe klimaty, w tle pewna doza paloności, suszone owoce i wanilia, po ogrzaniu ujawnia się subtelna alkoholowa woń. W smaku dominują suszone owoce naprzemiennie z karmelem, kawa i czekolada są naprawdę niewyraźne, goryczka adekwatna do stylu, słabsza kontra kwaskowa, lekkie grzanie w przełyku, zanika efekt paloności, mała treściwość, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel niestety zwykły czarny, etykieta również w czarnej kolorystyce, elegancko wykonana graficznie, w miarę dobrze i wyczerpująco opisana. Warka 08.09.2018. Leżakowane ponad rok, degustowane jakiś czas po dacie przydatności. Lekki zawód, liczyłem na ułożony i wielowymiarowy wyrób w tym stylu, a tutaj... mamy do czynienia z dość słodkim portretem bałtyckim o profilu karmelowym z dozą suszonych owoców, brakuje kawy, czekolady czy paloności a najbardziej głębi smaku, tego drugiego wymiaru lub aftertasteu. Na plus dobrze zamaskowany alkohol rozgrzewający przełyk, lecz to trochę mało... Niestety nie jestem w stanie dać więcej niż 6 z plusem, średnio udany leżak, nie odnoszę wrażenie, iż czas coś tutaj zmienił. Za słodko, zbyt wodniście... nie tego oczekuję od portera bałtyckiego.
2018-09-18 23:44:05

Brajan36
Doctor Brew Experimental Vermont IPA
Warka: 14/02/ 2019 w.13

Barwa: delikatnie ciemne złoto , klarowe, ;

Piana: drobna, biała , gęsta , ładnie czepia się ścianek ;

Aromat: z butelki: tropiki, multiwitamina ; ze szkła: bardzo intensywny świeży zapach winogron , ogólnie białych owoców całkiem przyjemnie , tło ziemisto-iglaste;

Smak: na pierwszy plan wysuwa się solidna podstawa słodowa, drugie skrzypce nadają wytrwanie ułożone owocowe akcenty, schodzące w kierunku lasu , igły , żywicy i w taki klimacie jest też goryczka ;
2018-09-18 23:08:57

Thesloma
Pinta Shakalaka IPA
Zapach : soczysta truskawka chociaż z elementami shake'a , ogółem dość słodki i zachęcający do picia

Smak : wydaje się być dość gęste w ustach występuje poczucia shake'owatości , więc laktoza daje radę i jest też bardzo truskawkowe , a na końcu delikatnie daje znać lekkim pazurem o tym że to jednak IPA oraz że to jednak piwo.
2018-09-18 22:49:33

Brajan36
Doctor Brew Experimental Summer Ale
Warka:07/02/2019 / 13

Barwa: ciemne złoto , kalorowna;

Piana: obfita, biała, gęsta składająca się z małych bąbelków, czepia się szkła , głośno pęka;

Aromat: z butelki: cytrusy z dominującą nutą pomarańczy ; ze szkła: intensywne cytrusowe zapaszki oraz nuta skórki pomarańczowej przewodzi całości , zapowiada się orzeźwiająco ;

Smak: słodkie karmelowe nuty dość lepkie, piwo mimo dość niskiego woltażu charakteryzuje się zadziorna goryczką;

Mi ogólnie pasuje jednak po stylu summer ale spodziewałbym się nieco lżejszego smakowo piwa
2018-09-18 22:37:56

Gość
Pinta Czarna Dziura
To pierwsze piwo Pinty,które nie robi na mnie dobrego wrażenia. Są orzechy i czekolada,karmel, ale piwo trochę bez duszy - wodniste to złe słowo - ono nie ma duszy. Da się wypić, tyle że oczekiwałem czegoś więcej.
2018-09-18 22:26:56

Gość
Peroni Nastro Azzurro Gluten Free
niestety, ale nie można
2018-09-18 22:19:51

Shinodin
ReCraft Mc Farmer (dawny Reden)
Piana biała, drobno i gruboziarnista, wysoka na około pół centymetra, średnio-szybko dziurawiąca się i opadająca, pozostawiająca szczątkową formę lacingu na ściankach szkła. Barwa ciemniejsza miodowa, mocno zmętnione, nieklarowne i nieprzejrzyste. W zapachu nuty owocowe, sporo żywicznych i kwiatowych klimatów, są to bardzo aromatyczne wonie przesycone chmielowymi akcentami. W smaku nadal intensywnie chmielowe, żywica i kwiaty pełną parą, owocowość również na miejscu, mało cytrusów, goryczka lekko zalegająca o profilu ziołowym, niezła kontra kwaskowa, trochę karmelu, po ogrzaniu nieznacznie wyczuwalny alkohol, wysycenie na średnio-niskim poziomie. Kapsel od browaru Recraft, etykieta minimalistyczna w czerwonej kolorystyce, ubogo opisana. Warka 29.03.2019. Ciekawa, nie do końca typowa AIPA, aromatyczna choć mało cytrusowa, lekka w odbiorze i przyjemna do degustacji, orzeźwiająco żywiczna i kwiatowa. Mi generalnie piwo podeszło i poleciłbym entuzjastom stylu. Konkretna 7 ode mnie, kolejny udany wyrób Recrafta.
2018-09-18 22:18:54

Gość
Manufaktura Piwna Czar Goryczy
Co do komentatatorów opisujących te piwo jako dobre to nigdy nie piliście dobrego piwa. To dno i tragedia.
2018-09-18 21:40:03

nietzsche
Baxbier Koud Vuur
Wygląd: ciemny brunatny, nieprzezroczyste, ciemnobeżowa piana, gushing po otwarciu
Zapach: To jest ale najbardziej owocowy porter wędzony na świecie ;) dużo nut belgijskich, owocowych, czerwone owoce, świeże i suszone, wędzoność później, dużo paloności, jakieś sherry
Smak: W smaku podobnie, bardzo palone piwo, ale mało wędzone i dymne, goryczka też taka popiołowa, trochę wódczana, przy czym piwo jako takie nie jest złe, chyba przesadzono z re fermentacją i dlatego chciało wyjść, jest przegazowane, ale dosyć pełne, wydaje mi się mocno alkoholowe, ale może ta goryczka + pieczenie od CO2. Dużo owoców, fajnych, jakieś porto i sherry, czekolada mleczna.
2018-09-18 21:39:10

Gość
Manufaktura Piwna Czar Goryczy
Tragedia. Smak mega słodowy zero aromatu chmielu jedynie goryczka prawdopodobnie z chmielu marynki. Piwo na 2-. Koło IPA nawet nie leżało.
2018-09-18 21:34:45

Gość
Leon Steiner Unpasteurised
1.99 i pozytyw!
2018-09-18 21:29:52

Gość
Prost Ahop
Piwo dość niecodzienne, zapach boski, oczywiście nuty cytrusowe choć ja najbardziej czułem zapach który bym nazwał połączeniem mango i pomelo. Piana wysoka i drobnoziarnista chwilę stoi i z czasem coraz szybciej znika.
Smak delikatny orzeżwiający, lekko słodki, lekka goryczka, lekkie też nuty cytrusowe, choć w tle najbardziej wyczuwałem coś a'la herbata z miodem. Podczas picia super uczucie na języku, delikatne bąbelki otulające język, jak przy wodzie perlage. Jak najbardziej polecam piwo.
2018-09-18 21:09:02

prisoner
Pivovara Medvedgrad Agram stout
Zakupione w Zagrzebiu, w stolicy Chorwacji. W.aromacie króluje prażony jęczmień, trochę czekolady. W smaku kwaśno, wiśnie w czekoladzie jak kolega niżej Brajan napisał wyczuwalne, ale takie kwaśne wiśnie. Taki sobie ten stout.
2018-09-18 20:59:47

lukas85
Tenczynek Pils
W zapachu wada - aldehyd octowy, która przykrywa wszystko, co dało by się z tego piwa wyczuć pozytywnego. W smaku lekkie, nieco wyższa goryczka od standardowego eurolagera, ale wciąż nie jest to poziom dobrego pilsa. Kolor słomkowy, ładna wysoka piana na plus. 6- za smak, mogło być lepiej.
2018-09-18 20:51:19

seba1970
Argus Porter 2015
smakuje jak lekki dosc wytrawny porter naprawde da sie to pic barwa bardzo ciemny bursztyn czarne napewno nie jest brak wiekszych wad za 2.69 w Lidlu to okazja .dobre piwo choc za porterami generalnie nie przepadam
2018-09-18 19:25:04

Marianek
Beer Bros Kwassiflora
Oko: kolor słomkowy, lekko mętny, piana biała niska.
Nos: delikatny owocowy aromat, lekko wytrawny, przyjemny.
Smak: wodniste, lekko kwaskowe w owocowy sposób, na finiszu wytrawność owocowa do tego delikatna nuta jogurtowa. Super pijalne.
2018-09-18 19:24:25

Marianek
Beer Bros & Jabeerwocky Salt Lord
Oko: kolor żółto-pomarańczowy jasny, piana minimalna biała.
Nos: wspaniały aromat limonki i cytryny, także trochę słodszych owoców ale daleko w tle, przypomina lemoniadę z PRL-u (gdy urywał się człowiek z lekcji).
Smak: ożywcze, kwaskowe (cytrynowo-limonkowe), lekko wytrawne i z delikatną nutą soli. Duża pijalność.
2018-09-18 19:16:43
© ocen-piwo.pl 2017 | Polityka prywatności | Mapa strony
Piwo jest od wieków cennym składnikiem wielu potraw. Wprowadzili go do kuchni zakonnicy. Było również podstawą wielu potraw kuchni staropolskiej, jak klasycznej zupy piwnej z pieprzem i kwaśną śmietaną. Piwo poprawia smak pieczeni, można go użyć do marynowania mięsa. Jest niezastąpionym środkiem do polewania mięsa na grillu, nadając mu stosowną kruchość.
Potrawy z piwem cieszą się coraz większym zainteresowaniem. Zaczynają zdobywać uznanie zarówno kucharzy jak i smakoszy. Piwo ma nie tylko niezastąpiony smak, ale również działa pozytywnie na nasze zdrowie - orzeźwia i pomaga w dolegliwościach przewodu pokarmowego. 
Poniżej prezentujemy kilka przepisów na znakomite dania z dodatkiem piwa.
Utrzyj na kremową, puszystą masę żółtka z cukrem. Powoli, stale ucierając, wlewaj do żółtkowej masy gorące piwo. Przykryj i podgrzewaj na malutkim ogniu...
Publikacja 2012-06-05 15:43:07
Wydrąż jabłka, usuwając gniazda nasienne, ale nie rozcinając owoców. Do środka każdego jabłka wsyp łyżeczkę brązowego cukru...
Publikacja 2012-06-05 15:41:30
Karkówkę należy opłukać i osuszyć. Do miseczki wsypujemy przyprawy: słodką papryką w proszku, majeranek, oregano, pieprz ziołowy...
Publikacja 2012-04-12 17:04:57
Kawę zmieszać z ekstraktem, piwem odparować do uzyskania syropu. Żółtka ubić, wlewać małym strumieniem syrop, dodać namoczoną wcześniej...
Publikacja 2011-09-13 14:08:56
Obrać grejpfruty, skórkę pokroić w kostkę. Miąższ posypać cukrem i wstawić do lodówki. Zebrać sok i zachować...
Publikacja 2011-09-13 14:05:42
Mięso pokroić w plastry, rozbić, natrzeć solą, pieprzem, obsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę...
Publikacja 2011-09-13 13:59:48
Wątróbkę namoczyć w mleku, osączyć i pokroić w paseczki.
Cebulę pokroić w piórka, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju...
Publikacja 2011-09-13 13:54:15
Żeberka umyć,osuszyć, podzielić na małe porcje i posypać solą i pieprzem.
Przygotować marynatę z podanych wyżej składników, żeberka włożyć do miski...
Publikacja 2011-09-13 13:50:50
Dzień wcześniej ugotować do miękkości w osolonej wodzie z włoszczyzną , zielem angielskim, liściem laurowym dobrze oczyszczone golonki...
Publikacja 2011-04-18 09:11:33
Cebulę i marchew pokroić w plasterki, mięso w kawałki. Mięso posypać solą, pieprzem, skropić masłem, podsmażyć, dodać marchew i cebulę...
Publikacja 2011-04-18 09:07:11
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę podsmażyć na oleju, dodać mięso smażyć ok 10 min. Posypać kminkiem, wlać połowę piwa...
Publikacja 2011-04-18 09:02:35
Por posiekać, podsmażyć na maśle razem z pokrojoną w plasterki marchewką i selerem. Dodać czosnek...
Publikacja 2011-02-21 10:42:01
Wołowinę pokroić na kawałki, oprószyć mąką i podsmażyć na maśle i oliwie, najlepiej dużym rondlu. Dorzucić świeży tymianek, lekko rozgnieciony ząbek czosnku...
Publikacja 2011-02-21 10:31:55
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z resztek błon, ścięgien. Czosnek obrać, każdy ząbek przekroić na połowę i naszpikować nim mięso....
Publikacja 2011-01-11 11:58:56
Oddzielić mięso od kości z królika i kurczaka, pokroić w kostkę. Z piwa, tymianku, liścia laurowego, jałowca, czosnku...
Publikacja 2011-01-11 11:48:53
Kalafior podzielić, cukinię obrać pokroić w kostkę, wrzucić wszystko na 3 min do osolonej wrzącej wody...
Publikacja 2011-01-11 11:39:58
Tak przygotowany kurczak to prawdziwa poezja, to niebo w buzi. Jest prosty w przygotowaniu, efektywny i smaczny.
Publikacja 2011-01-03 10:30:50
Znakomity, prosty i szybki sposób na rybę z piekarnika. Dzięki chmielowi mięso nabiera wyjątkowego posmaku, staje się miękkie i delikatne. Bardzo łatwo oddziela się od ości.
Publikacja 2011-01-03 09:20:52
Kriek - Piwo wiśniowe. Powstaje przez dodanie niesłodzonego świeżego soku wiśniowego do piwa Lambic, w większości rocznego, choć w składzie znajduje się Lambic dojrzewający w drewnianych beczkach przez 3 lata.
Publikacja 2011-01-03 08:47:12
wykonanie choruzy.pl © 2010