Piwo pszeniczne górnej fermentacji o bursztynowej barwie oraz charakterystycznym aromacie opiekanych słodów i owoców przyprawionych nutą goździków. Już w pierwszym łyku czuć wyraźnie słodowo-chlebowy charakter. W smaku obok śliwek, rodzynek i winogron wyczuwalna również lekka goryczka.
Piwo wyprodukowane przez browar rzemieślniczy Jan Olbracht w Piotrkowie Trybunalskim.
Składniki: woda; słody: Jęczmienny, Pszeniczny; granulat chmielowy; drożdże piwowarskie.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Krwawy
BRYNIU
- poprawna
voltaire
Lukasz
Smakowo piwo leży. Wydaje się wadliwe. Wyczuwalna metaliczność i warzywka. Jak na 16.5 blg i 7% wydaje się pustawe. Poza tym delikatne nuty kawy, chleba i kwaskowo-goryzkowy finisz. Zdecydowanie nie polecam.