To już #6 Banger z serii wytrawnych kalifornijskich nowofalowych IPA. Szóstke pochmieliliśmy miksem oldschoolowych i nowowalowych chmieli, tym razem mamy ich aż dziewięć. A więc po kolei są to Azacca, Amarillo, Centennial, Chinook, Columbus, Ekuanot, Idaho #7, Summit i Warrior. Mamy tutaj więc wysoką goryczkę połączoną z wysokim odfermentowaniem odpowiedzialnym za wytrawność piwa i całe spektrum cytrusowo żywicznych niuansów.
Słody: słód pilzneński, słód pale ale, słód dekstrynowy, glukoza. Chmielenie na goryczkę: Warrior. Chmielenie Hopstand: Summit. Chmielenia na Whirlpool: Chinook; Centennial; Columbus; Ekuanot. Chmielenie na zimno: Azacca; Amarillo; Ekuanot; Idaho #7. Chmielenie jest na poziomie 20 g/l.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny