Produkt browaru Pivovaria z Radomia. Jest to jasne, pełne piwo dolnej fermentacji w stylu Pilzner. Posiada złotą barwę i wspaniałą białą pianę, warzone jest z jasnego słodu jęczmiennego. W smaku czyste, orzeźwiające, ze szlachetną goryczką i zapachem szyszek chmielowych. Poleca się szczególnie do zimnych przekąsek, dań z drobiu i ryb.
Skład: woda; słody: Weyermann, Jęczmienny Jasny; chmiel: goryczkowy - Marynka, aromatyczny - Lubelski; drożdże: Saflager w-34/70.
Piwo pasteryzowane i niefiltrowane.
Barwa ciemno-złota, opalizująca. Piana koloru białego, z średnimi pęcherzami. Po nalaniu wysoka na centymetr, bardzo szybko opada i już po chwili zostaje mocno porwana warstwa, która utrzymuje się do samego końca degustacji. Zostawia umiarkowanie intensywne ślady na szkle. Aromat wyraźny, mocno słodka, nuta słodowa wraz z zapachem zbożowym. W smaku z początku silnie słodowe, następnie ujawnia się słodycz ze specyficznym zbożowo-drożdżowym posmakiem. Przy przełykaniu obecna lekka i nietrwała i raczej krótka goryczka chmielowa. Wysycenie na poziomie niskim.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Brodzisław
Aromat zbożowy, słodowy z odrobiną chmielu w nucie ziołowej i kwiatowej. Lekki DMS.
Smak słodowy z kwaskiem. Goryczka niska, lekko zalegająca. Piwo z czasem robi się lekko mdłe. Wysycenie między średnim a wysokim.
Piwo z wadą, da się dopić ale szkoda na nie żołądka i wątroby.
Shinodin
Brajan36
Stacher93