Piotrek z Bagien Ale Zimowe 2016
Piotrek z Bagien Ale Zimowe 2016
Piotrek z Bagien Ale Zimowe 2016
% alk. 6.5
Blg 16.5
IBU 28
brak koduaddbarcode

Każdy z nas ma smaki, które przywołują świąteczny klimat. Dla nas jest to babciny kompot z suszonych śliwek, dlatego warząc zimowe piwo postanowiliśmy trochę poeksperymentować i połączyć pełnię mocnego ejla z wigilijnymi wspomnieniami. Suska sechlońska i jałowiec to naszym zdaniem idealne dodatki do zimowego piwa. Składniki: woda; słody jęczmienne: Pale Ale, pilzneński, słód pszeniczny, słody jęczmienne: monachijski, Biscuit, Special B®; Brown, Carafa®I; suszona śliwka Suska Sechlońska; granulaty chmielowe: Sybilla, Willamette; jałowiec; drożdże piwowarskie S-04.
Dodał: Barcelonismo - 2017-10-16 17:54:27

oceny Oceny

Użytkownicy 6,5 / ilość: 2
Goście 0 / ilość: 0
średnia6,5 / ilość: 2

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2017-10-21 19:12:44
to kup porter podbity śliwką poczujesz kompocik i suszoną śliwkę polecam
awatar
Gość
awatar
Gość

2017-10-16 19:54:52
Nie próbowałem jeszcze, ale taki właśnie powinien być polski winter ale. Wigilia zawsze będzie mi się kojarzyć z kompotem z suszonych śliwek (i karpiem).

Czekam na to piwo
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.