Pinta Parritapa
Pinta Parritapa
Pinta Parritapa
% alk. 5.0
Blg 12.0
brak koduaddbarcode

Uwarzone przez Browar Pinta w ramach akcji Pinta Miesiąca na miesiąc styczeń 2018.
Parritapa - kombinacja rześkości APA, pobudzającego aromatu świeżo palonej kawy z Kostaryki oraz chmielowego finiszu od amerykańskich chmieli. Niby nic a robi robotę.
Za przygotowanie kawy odpowiada ekipa Kuby Pospiszyła (krakowska palarnia kawy Dobra), z którym współpracujemy od zarania dziejów naszych kawowych eksperymentów - Im so horny! (2015), Coffboy (2017) a teraz Parritapa.
Surowce: słody jęczmienne: pilzneński, Carapils®; chmiele (USA): Idaho7, Azacca, Mosaic®, Columbus; świeżo palona kawa Parritilla (Kostaryka); drożdże Safale™ US-05.
Premiera: weekend 12-14 stycznia 2018.
[opis producenta, fb]
Dodał: Barcelonismo - 2018-01-10 09:58:54

oceny Oceny

Użytkownicy 6,8 / ilość: 5
Goście 8 / ilość: 1
średnia 7/10 / ilość: 6

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Moje_Zdrówko
starstarstarstarstar

2018-04-10 22:06:19
Wspaniała i zaskakująca ewolucja smaku - od kwaskowego pierwszego łyku, poprzez orzeźwiający, kawowy, do goryczki. Połączenie apy z kawą dla wielbiciela jednego i drugiego - bardzo udane.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 9, zapach: 9, wygląd: 7 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010