Rok 2013, marzec. Gdy w Japonii zakwitły wiśnie, my w Polsce fermentowaliśmy pierwszą porcję Oto Mata IPA. Używając ryżu, bardzo jasnego słodu i chmielu z Antypodów stworzyliśmy piwo subtelne w wyglądzie, lecz silne w charakterze. Tak sobie wyobrażamy Japonię. Taka jest PINTA Oto Mata IPA.
Skład: woda; słód: Weyermann® pilzneński premium, płatki ryżowe, Carapils®; chmiele: Pacifica (NZ), Simcoe, Mosaic™ (USA), Galaxy (AUS), drożdże Safale S-04.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj siÄ™.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Sykcio
Wygląd: Barwa żółta, klarowne. Piana biała, obfita, podziurawiona oraz trwała - lacing.
Smak: Chmielowa cytrusowość i przyjemne tropiki. Balans przesunięty w stronę chmielu. Wytrawny finisz.
Goryczka: Średnioniska krótka i delikatna chmielowa goryczka
Odczucie w ustach: Gładkie, aksamitne i leciutkie o średnioniskim nasyceniu.
Podsumowanie: Świetna lekka IPA o niezwykłej pijalności oraz rześkości. Obowiązkowa pozycja do spróbowania!
Dessot
wojtaswb2