#PintaxMaltgarden
Razem z Maltgarden przedstawiliśmy Wam kilka dni temu dwa duże, wspólne piwa, będące pierwszym krokiem w gorącym collabie:
Pinta / Maltgarden Cocoa More
Maltgarden / Pinta Vanilla More
Nie zatrzymujemy się. W kolejnym kroku połączyliśmy oba Imperialne Stouty i dodaliśmy kawę oraz syrop klonowy dla spotęgowania doznań
Z cieknącą ślinką i na jednym wdechu przedstawiamy:
Pinta / Maltgarden Vanilla More Cocoa More Coffee More Maple
Blended Imperial Pastry Stout with Vanilla, Cocoa, Coffee and Maple Syrup
Uwarzone w Browarze PINTA w Wieprzu i Browarze Kaszubskim w Bytowie, a następnie zblendowane, rozlane do puszek i zalakowane dla podkreślenia wyjątkowości.
Tip prosto od naszych piwowarów: po przelaniu do szkła dajcie się piwu „otworzyć”. Innymi słowy - nie pochłaniać, delektować się!
Dodał:
JP2137 - 2020-11-12 20:38:05
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
windxore
Kawa. Bardzo intensywnie pachnie kawą. Jest również sporo gorzkiej czekolady. W tle coś między karmelem a syropem klonowym, jest także wanilia.
Faktura / odczucie w ustach:
Bardzo gęste, słodkie, wylepiające. Wysycenie średnie. Czuć subtelnie alkohol.
Smak:
Jest słodko, na pierwszy plan wychodzi taki klejący karmel i syrop klonowy. jest to subtelnie kontrowane kawą i mocniej kontrowane gorzką czekoladą. Zostaje długi finisz czekoladowy. Całość słodka i deserowa.
I na koniec krótka notka o wosku / laku pokrywającymi puszkę. Wygląda świetnie, bardzo fantazyjnie i zachęcająco. Minus taki, że naprawdę fatalnie się to otwierało, choć miewałem już gorsze laki, które były tak kruche, że całe otoczenie wokół piwa było nim pokryte.
Kindi
Gość