Pinta Kwas Tau
Pinta Kwas Tau
Pinta Kwas Tau
% alk. 4.8
Blg 12.0
5904165100986addbarcode
ulubione: 2

Ciemno-czerwone, kwaśne i owocowe piwo. Swój rześki charakter zawdzięcza zakwaszaniu w kotle bakteriami kwasu mlekowego i sporej dawce soku z wiśni. Masz ochotę na coś orzeźwiającego? PINTA Kwas Tau!
Dodał: Kindi - 2021-12-29 12:13:43

oceny Oceny

Użytkownicy 6,9 / ilość: 41
Goście 9 / ilość: 1
średnia6,95 / ilość: 42

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2022-12-09 08:54:23
Tego nie da się pić. Czuć tylko niesamowita kwasote bardziej jak cytryna a wiśni właściwie nie czuć. Nie polecam
awatar
Sykcio
starstarstarstarstar

2022-12-03 19:35:36
Aromat: W aromacie żelkowe wiśnie oraz słodko-kwaskowata mleczność.
Wygląd: Obfita, lekko zabarwiona na malinowo, drobnopęcherzykowa i trwała piana. Klarowne i o barwie winno-wiśniowej.
Smak: Słodko-kwaskowate jogurtowe wiśnie z mleczną otoczką smakową.
Goryczka: Brak goryczki
Odczucie w ustach: Gładkie, nisko nasycone, kwaskowate.
Podsumowanie: Bardzo pijalny kwas o konkretnie wyczuwalnych smakach wiśniowych oraz mlecznych (laktozowych) wyróżniający się bardzo dobrym balansem słodkości i kwaskowatości.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 9, wygląd: 8 )
awatar
Bob
starstarstarstarstar

2022-11-11 16:02:18
Zaskakująco dobre piwo, wiśnia co prawda lekko sztuczna, ale nie przytłacza. Kwasowość średnio intensywna, bardzo przyjemna. Czuć na początku wyraźnie nuty chlebowe. Pijalność bardzo wysoka, wysycenie średnio-niskie. Jedno z lepszy piw w serii.

PS: Napisałbym, że wiśnia jest jednak ciut zbyt mało wyraźna.
oceny Oceny użytkownika:
8 ( smak: 8, zapach: 8, wygląd: 8 )
awatar
Gość
awatar
Gość

2022-10-16 01:26:19
W zapachu wiśnia-taka jak winach owocowych spirytusowanych typu \"wiśniówka sandomierska\", \"wiśniowe pińczowskie\" czy \"ostrowin\", a do tego emulsja, w nucie dolnej migdały. Piwo jest bardzo kwaśne i waniliowo-octowe, do tego zbyt taniczne. Ewidentnie należałoby odfermentować mniej i uzyskać mniej alkoholu, ale dużo więcej pełni i harmonii czy słodyczy. Albo ten sok z wiśni zwietrzały był? Kolejne piwo Pinty \"dla Żabki\", gdzie największą rolę odgrywa \"dla.\"
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.