Uwarzone przez Browar Pinta.
PINTA Kwas Omikron - pszeniczne piwo górnej fermentacji zakwaszone bakteriami kwasu mlekowego l. Delbrueckii. Następnie wymieszane z dodatkiem ponad 20% soku z borówki amerykańskiej dla nadania charakterystycznego posmaku owocowego oraz podkreślenia kwaśności.
[opis producenta, fb]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
zbieraczek
Barwa nieprzejrzysta, fioletowa, rzeczywiście taki sok z borówek.
Zapach lekko kwaskowy, ale przede wszystkim mleczno-jogurtowy, jakieś owoce są gdzieś z tyłu.
Smak: wysycenie średnie-, bardzo delikatna, wręcz nuta goryczki, jest kwaśne, ale nie ma tutaj jakiegoś super orzeźwienia, może dlatego że borówki są tu raczej na granicy autosugestii, dość wyraźna jogurtowość, spodziewałem się jednak czegoś więcej
Chrisrks
Lukasz
Shinodin