zamknij Przeglądaj bez reklam! patronite
Pinta Kwas Kappa
Pinta Kwas Kappa
Pinta Kwas Kappa
% alk. 5.4
Blg 13.1
brak koduaddbarcode
ulubione: 7

Zrobiliśmy to tak: brzeczkę przygotowaną w 100% ze słodu pilzneńskiego najpierw zakwasiliśmy bakterią kwasu mlekowego, a następnie odfermentowaliśmy w niskich temperaturach drożdżami dolnej fermentacji. Uzyskaliśmy piwo o bardzo czystym profilu zapachowym, z nutami cytryny pochodzącymi od pracy bakterii. Smak piwa jest kwaśny, ze zbożowym posmakiem i średnio intensywną goryczką. Po kilku tygodniach leżakowania, nachmieliliśmy kwaśnego lagera na zimno mieszanką aromatycznych chmieli pochodzących z USA i Australii.

Premiera: sobota 2 września - One More Beer Festival 2017 - Kraków
Dodał: ark00 - 2017-08-31 10:51:55

oceny Oceny

Użytkownicy 7,55 / ilość: 29
Goście 5,67 / ilość: 3
średnia 7,38/10 / ilość: 32

Oceń piwo

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
Gość
awatar
Gość

2019-04-24 22:21:24
Już lepiej napić się wody z kiszonej kapusty.
awatar
zbieraczek
starstarstarstarstar

2019-04-22 10:44:08
Piana średnia, szybko opada, barwa piwa jasnosłomkowa, trochę mętne. W zapachu nic konkretnego, kwas i trochę drożdżowo.
W smaku kwaśne, ale całkiem pijalne, aromat cytryn, trochę drożdżowo
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 7, zapach: 7, wygląd: 8 )
awatar
Soket
starstarstarstarstar

2019-04-07 20:06:10
Aromat kapusty kiszonej. Kwaśne dobrze , cytryna niewidoczna.
oceny Oceny użytkownika:
7 ( smak: 6, zapach: 7, wygląd: 7 )
awatar
Barbarossa
starstarstarstarstar

2019-02-17 00:26:52
Nic ciekawego ten kwas. Za mało w smaku, za mało kwaśności. Pustka. Jedynie plusem jest, że całkiem lekko się pije
oceny Oceny użytkownika:
6 ( smak: 6, zapach: 5, wygląd: 6 )
starsze »
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010