Zrobiliśmy to tak: brzeczkę przygotowaną w 100% ze słodu pilzneńskiego najpierw zakwasiliśmy bakterią kwasu mlekowego, a następnie odfermentowaliśmy w niskich temperaturach drożdżami dolnej fermentacji. Uzyskaliśmy piwo o bardzo czystym profilu zapachowym, z nutami cytryny pochodzącymi od pracy bakterii. Smak piwa jest kwaśny, ze zbożowym posmakiem i średnio intensywną goryczką. Po kilku tygodniach leżakowania, nachmieliliśmy kwaśnego lagera na zimno mieszanką aromatycznych chmieli pochodzących z USA i Australii.
Premiera: sobota 2 września - One More Beer Festival 2017 - Kraków
Dodał:
ark00 - 2017-08-31 10:51:55
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
Grzegorz_J
Barwa słomkowa,mętne z niewielką pianą.
w aromacie kwasek cytrynowy i może jakieś nuty chmielu, tak na granicy autosugestii. W smaku pyszne, cytrynowo kwaskowe, wytrawne, bardzo orzeźwiające. Mi smakowało
Gość
zbieraczek
W smaku kwaśne, ale całkiem pijalne, aromat cytryn, trochę drożdżowo