Przed Tobą piwo inspirowane recepturą zwycięzcy Warszawskiego Konkursu Piw Domowych – Adama Spławskiego. Warzone z użyciem słodu wędzonego drewnem bukowym, który nadaje rubinową barwę i charakterystyczne ogniskowo-dymne nuty.
Skład:woda; słody jęczmienne: pilzneński, monachijski I, wędzony, Caramunich I, Carafa Special I; chmiele: do kotła: Tettnang, Iunga; drożdże: SafLager W34/70
Dodał:
Kindi - 2022-04-01 17:14:26
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
ArdianK
Gandalfino
Treściwe. Z nikłym gazem. Chlebowe, lekko słodkie. Wędzonka w smaku nawet większa niż w aromacie. Domyka całości klasyczna goryczka. Trochę jak na mój gust za kwaśne. Ale i tak dokończę z przyjemnością.
Bob
windxore
Ognisko, wędzonka, dym, mokre drewno - wszystko pełną parą, intensywnie - choć nienachalnie
Faktura / odczucie w ustach:
Piwo cieliste, wysycenie średnie, nie jest zbyt pijalne.
Smak:
Zgodnie z aromatem, jest dym, ognisko, wędzone mięso, kiełbasy z ogniska, oscypek. Jest bardzo konkretne w smaku i nie przytłacza.