Specjalność wyspiarskich piwowarów - zrównoważone i sesyjne piwo górnej fermentacji, warzone z dodatkiem angielskich słodów. Cieszy oko czerwoną barwą, kusi aromatem karmelu i toffi.
Piwo o czerwonej barwie i słodowym charakterze.
Piwo pasteryzowane, niefiltrowane.
Zawiera alergeny: słód jęczmienny.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Sykcio
Wygląd: Barwa bursztynowa, klarowne. Piana lekko zabarwiona, obfita i szybko zanikająca.
Smak: W smaku słodowa biszkoptowość w połączeniu z cukierkami tofii oraz karmelem. Słodki finisz. Balans przesunięty w stronę słodowości.
Goryczka: Średnia przyjemna i krótka goryczka
Odczucie w ustach: Średnia pełnia o umiarkowanym nasyceniu.
Podsumowanie: Interesująca propozycja dla osób startującą przygodę z piwem. Nie jest zbyt wystrzałowe w porównaniu do nowofalowców, ale intryguje ciekawymi nutami karmelowymi oraz słodowymi w aromacie oraz smaku. Piwo o niskiej pijalności.
Novy80
Zapach słodowy taki biszkopt.
Smak karmelowo-chlebowy. Pomimo zapachów słodkich i smaku karmelu to nie jest słodkie piwko. Jest to czego się powinno spodziewać po tym stylu.
mariomario11
Zapach ciasteczko biszkopt slodowo
Smak toffi chlebowe ciasteczka goryczka niska lekko kwaskowe. Wysycenie niskie łagodne przyjemne piwo
Shinodin