Pierwsze dzikie piwo od PINTA Barrel Brewing w najbardziej klasycznej wersji. Piwo uwarzone we współpracy z belgijskim Oud Beersel. Smak i aromat przepełniony nutami dzikimi (stajnia, skóra, białe owoce). Piwo niepasteryzowane, naturalnie refermentowane w butelce.
– Pełny skład –
Zasyp: Słód jęczmienny: Pilzneński, pszenica niesłodowana
Chmiel: mieszanka starzonych chmieli odmian europejskich
Drożdże: blend dzikich drożdży
Dodał:
Kindi - 2022-05-05 10:32:25
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gandalfino
Kwaśne i wytrawne. Owocowe. Finisz ściągający. Czyżby leżakowane w beczce?
Goryczka pestkowa, jakby winogronowa. Jest średnio kwaśno i mocno wytrawnie.
Ciekawe piwo, ale nie do końca w mój gust.
windxore
Wspaniała kompozycja - białe owoce, jabłka, winogrona pomieszanie z nutami dzikich drożdży, stajnią i końską derką, które świetnie razem współgrają nie wybijając się jedne ponad drugie.
Faktura / odczucie w ustach:
Piwo wytrawne, wysycenie wysokie; jest smukłe, gładkie i pijalne, również wyraźnie taniczne.
Smak:
Wyraźne białe owoce, winogrona, przyjemne orzeźwienie, w tle delikatne nuty stajni. Jest wyraźnie taniczne, choć z biegiem picia czuć to coraz mniej. Czuć sporą kwaśność, zostaje owocowo-dziki finisz
Shinodin
Kindi