Pinta Barrel Brewing Moss
Pinta Barrel Brewing Moss
Pinta Barrel Brewing Moss
% alk. 11.0
Blg 30.0
brak koduaddbarcode

Imperialny Porter Bałtycki leżakowany trzy miesiące w beczkach po torfowej whisky. Zaznaczony torfowy charakter w smaku i aromacie przechodzący w nuty wędzonych śliwek i pralin wiśniowych. W zasypie tego piwa nie użyliśmy słodu wędzonego, całość aromatu torfowego pochodzi wyłącznie z beczki. Piwo dopełnia czekoladowo – kawowy finisz charakterystyczny dla klasycznych porterów.

– Pełny skład –
Zasyp: Pilzneński, Monachijski II, Simpsons Aromatic, Golden Naked Oats, Diastatyczny, Crystal Extra Dark, DRC, Carafa Special II, Crystal Heritage, cukier.
Chmiel: Flex.
Drożdże: W34/70.
Dodał: windxore - 2023-07-03 13:06:07

oceny Oceny

Użytkownicy 9,5 / ilość: 2
Goście 0 / ilość: 0
średnia9,5 / ilość: 2

Twoja ocena

Wygląd:
Zapach:
Smak:
Ogólna ocena:

Komentarze:

awatar
Jeśli chcesz aby komentarz był skojarzony
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny

awatar
windxore
starstarstarstarstar
2023-05-12 19:36:44
Aromat:
Gęsty, aromatyczny, drewniany, czekoladowy, wędzony, torfowy. 3 miesiące leżakowanie zrobiło robotę.

Faktura / odczucie w ustach:
Piwo gęste, oleiste, wysycenie raczej niskie, choć powstała gęsta piana, alkoholu nie czuć.

Smak:
Czekolada, kawa, lekka paloność, wyraźne nuty wędzonki i dymu. Bardzo przyjemnie ułożone, klasyczna słodycz jest ładnie kontrowana wędzonką, która w świenty, nienachalny sposób kształtuje charakter piwa.
oceny Oceny użytkownika:
10 ( smak: 10, zapach: 10, wygląd: 10 )
Zobacz także:
wykonanie choruzy.pl © 2010


Serwis przeznaczony jest
dla osób pełnoletnich.

Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach.
Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.




Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam.
Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.