Owsiany imperialny stout leżakowany w beczkach po trzech różnych destylatach. Po etapie leżakowania, puste beczki zostały wykorzystane przez „Dobrą” palarnie kawy do leżakowania zielonej arabicki pochodzącej z Brazylii oraz Hondurasu.
Kawa następnie została wypalona i dodana na zimno wraz z kokosem oraz cynamonem cejlońskim. Kokosowo – cynamonowe ciastka z polewą z gorzkiej czekolady, które zapijasz łykiem kawy speciality – to wszystko w jednym łyku piwa.
– Pełny skład –
Zasyp: Słody jęczmienne: Simpsons Golden Promise, Fawcett Pale Chocolate, płatki owsiane, Simpsons Golden Naked Oat, Monachijski, Żytni, Simpsons Chocolate, Simpsons Black, kokos, kawa Brazylia & Honduras, cynamon cejloński, maltodekstryna, cukier.
Chmiel: Flex.
Drożdże: US-05
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gandalfino
Gęste. Słodkie. Rozgrzewające. Alkohol mocno wyczuwalny. Jest jednak szlachetny w smaku i nie przeszkadza w delektowaniu się. Konsystencja prawie syropowa. Kokos bardzo wyczuwalny. Kawa i cynamon raczej w tle. Jest też gorzka czekolada, kakao. Na ścianie szkła pozostaje bardzo wyraźny brązowy film. Piwo jest ekstremalnie smaczne, ale i ekstraktywne.
windxore
Kakao, gorzka czekolada, wanilia, słodkość, mleczna czekolada,
Faktura / odczucie w ustach:
Piwo raczej słodkie, wyraźna goryczka, wysycenie średnie.
Smak:
Kakao, czekolada, wyraźnie czuć drewnianą beczkę w tle, jest kokos, łącznie daje takie połącznie a'la bounty. Do tego jest pewna paloność, która ładnie kontruje słodycz.