Uwarzone w kooperacji przez Browar Pinta i rosyjski Browar Bakunin.
Z pierwszej i jedynej warki tegoż American Wheat Wine odjęliśmy odrobinę i napełniliśmy kilka beczek po Jacku. Po pół roku leżakowania Warsaw Express Bourbon BA 24,7° / 9,5% alk. obj. jest gotowe na premierę, która nastąpi na na 9 Warszawski Festiwal Piwa - Warsaw Beer Festival (25-27 X 2018 roku).
[opis producenta, fb]
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Shinodin
Gandalfino
Aromat średnio intensywny. Kwaśno cytrusowy. Pomarańczowy.
Gęsto i gładko. Słodko (toffi). Zewsząd cytrus. Po chwili przebija się klimat słodowy, biszkoptowy. I odrobina wanilii.
Na finiszu przyzwoita kontra z goryczki. Zestowa raczej. Zdają się ją wspomagać taniny beczkowe.
Piwo likierowe, wyklejające. Klimaty cytrusowe równoważą to. Jest rozgrzewanie od alkoholu.
Barrel aged nie odcisnęło piętna na tym piwie ? trzeba się tego mocno naszukać.
W tym przypadku mała butelka to słuszna decyzja, bo mimo ze piwo jest niezłe i deserowo kontemplacyjne, to pijalność nie jest jego mocną stroną.
Brajan36
Warka:29/11/2019
Barwa:ciemno miodowa , nie klarowna;
Piana: szybko uciekająca, mała, biała, pozostawia pirścień dość grubawy oraz chmurki i smugi na ściankach i na tafli ;
Aromat: z butelki: głównie czuć wanilie oraz słodowść ; ze szkła : jest o wiele więcej aromatów mianowicie prócz wanili dochodzi jeszcze zapach wiórków kokosowych lekkich cytrusów oraz sporej dawki słodowej słodyczy;
Smak: rozgrzewające momnetalnie przełyk , bardzo pijalne przez co zdradliwe ;) , wchodzi powoli wanilia , kokos, białe winogrona , brzoskwinia alkohol skrzętnie ukryty
Piłem wersję podstawową ale ta naprawdę robi robotę
Bob
Ogólnie bez rewelacji, może leżak pomoże, bo ułożone, to piwo zasługiwało by na zdecydowanie wyższą ocenę.