Jeśli masz możliwość, podaj kod kreskowy piwa. Będzie on w przyszłości wykorzystywany w aplikacji pozwalającej wyszukać piwo w naszej bazie na podstawie zeskanowanego kodu.
Wygląd: barwa jasny bursztyn, lekko opalizujące, piana ok, jakiś lacing Zapach: po otwarciu wydawało mi się, że czuję yerbę, ale to może być autosugestia, teraz daje karmelem, skarpetą, przejrzałymi mandarynkami - taka IPA AD 2014, może i czuję guaranę Smak: przed nim piłem pilsa z Pinty 12blg/5,5%, to na jego tle smakuje jak woda, ciała zero, a to jest 16/7% (w ogóle nie wiem, kto oczekuje od IPA 7%?), konkretna karmeloza, czuć że zalegająca goryczka i taniczność piwa jest od herbaty i yerby, yerbę nawet trochę czuć. NIe wiem, kiedy Perunowi odjechał dworzec, bo to kiedyś był naprawę spoko browar. Młot Swaroga z 2016 to był top level jeśli chodzi o juicy chmielową IPA, późniejsze warki to była porażka. Tak samo jest z tym piwem, jest słabe pod każdym wzlędem: dodatków prawie nie czuć (i już nie będę się czepiał, że polski krafcik wyeksploatował piwa z guaraną, yerbą i herbatą jakieś 6 lat temu), chmiel to w zasadzie tylko w zapachu i poza tym, że daje kwasem izowalerianowym, to w połączeniu z karmelozą taka sztampa sprzed lat 8, ciała nie ma, jest lekko alkoholowe i w sumie nie wiem dla kogo ono jest. Bo 7% jest ok, ale w DIPA. Z takiego ekstraktu nawet Perun dawno temu wyciągał prawilne 6,4%. Wypiłem 1/3 mocno się przymuszając i musiałem wylać, bo jest słabe, niedobre, nudne.
Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach. Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.
Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam. Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
mariomario11
nietzsche
Zapach: po otwarciu wydawało mi się, że czuję yerbę, ale to może być autosugestia, teraz daje karmelem, skarpetą, przejrzałymi mandarynkami - taka IPA AD 2014, może i czuję guaranę
Smak: przed nim piłem pilsa z Pinty 12blg/5,5%, to na jego tle smakuje jak woda, ciała zero, a to jest 16/7% (w ogóle nie wiem, kto oczekuje od IPA 7%?), konkretna karmeloza, czuć że zalegająca goryczka i taniczność piwa jest od herbaty i yerby, yerbę nawet trochę czuć. NIe wiem, kiedy Perunowi odjechał dworzec, bo to kiedyś był naprawę spoko browar. Młot Swaroga z 2016 to był top level jeśli chodzi o juicy chmielową IPA, późniejsze warki to była porażka. Tak samo jest z tym piwem, jest słabe pod każdym wzlędem: dodatków prawie nie czuć (i już nie będę się czepiał, że polski krafcik wyeksploatował piwa z guaraną, yerbą i herbatą jakieś 6 lat temu), chmiel to w zasadzie tylko w zapachu i poza tym, że daje kwasem izowalerianowym, to w połączeniu z karmelozą taka sztampa sprzed lat 8, ciała nie ma, jest lekko alkoholowe i w sumie nie wiem dla kogo ono jest. Bo 7% jest ok, ale w DIPA. Z takiego ekstraktu nawet Perun dawno temu wyciągał prawilne 6,4%. Wypiłem 1/3 mocno się przymuszając i musiałem wylać, bo jest słabe, niedobre, nudne.