Wyraźnie wyczuwalna goryczka, orzeźwiający smak i długo utrzymująca się piana to główne zalety Perły Mocnej. Jest to piwo wysokiej jakości, warzone w tradycyjny sposób. Doskonałe surowce i odpowiednia dla piw mocnych kryształowo czysta woda oligoceńska stawiają Perłę Mocną w ścisłej czołówce, zaś długi okres fermentacji i leżakowania daje jej prawdziwie rześki charakter.
Dodał:
admin - 2010-07-09 08:34:24
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Gość
Pozdrawiam, były fanatyk perły mocnej. Z kazdym browarem coraz gorzej wchodzi, o dziwo przeterminowane są pitne
Gość
Gość
Gość
Gość
czerstwabulka
ZAPACH: głównie słodowo
SMAK: całkiem pełne, wyraźnie słodowe, nagazowanie niskie, dość słodkawe, goryczka prawie żadna, alkohol wyczuwalny, pijalność nienajlepsza
PODSUMOWANIE: Zasadniczo jest to taki bardzo typowy polski strong lager, czyli słodko-słodowy, trochę ciężkawy, trochę alkoholowy i średnio smaczny. Pijałem sporo tańsze piwa, które niby były bardziej menelskie, a jednak jakieś takie przyjemniejsze w piciu i odbiorze były od tej Perły. Chociaż po wypiciu czuć w głowie, że było to piwo mocne, więc można by powiedzieć, że swoje niejako przeznaczenie spełnia. Bo dla przyjemności albo smaku, to tego wyrobu się raczej nie kupuje, tylko właśnie po to żeby się bezpardonowo nawalić i nie skupiać przy tym na walorach smakowych. Najbardziej tu męczy ta ciężka, słodka słodowość, która sprawia, że się ciężko to pije. Także generalnie w mej opinii \"czarna perła\" wypada mocno średnio nawet na tle tańszych piw mocnych/menelskich. Już bym jednak wolał wypić 2 Perły Export zamiast jednej Mocnej, bo o niebo lepszy smak a efekt nawalenia podobny.