Najbardziej znane i charakterystyczne pszeniczno-drożdżowe piwo tego browaru, które zawdzięcza słodowi pszenicznemu swój jasny kłosowy kolor, a specjalnie fermentowane drożdże nadają mu charakterystyczny mocny i gorzkawy
smak. Dzięki specjalnej metodzie warzenia bez filtracji, piwo to ma nie tylko naturalny posmak, ale również dużo minerałów, witamin i mikroelementów. Niepowtarzalne walory smakowe oraz przemyślana strategia marketingowa sprawiają, że piwa browaru Paulaner można spotkać niemal na całym świecie.
Dodał:
admin - 2010-11-24 09:50:44
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
N3ur0funk
W zapachu banan, goździki, pszenica.
W smaku goździkowe, mniej bananowe i trochę kwaskowe.
Są lepsze Hefeweizeny, ten wyróżnia się tylko aromatem. Ogólnie niezłe piwo, ale stawiam w ciemno, że to eksportowe jest znacznie słabsze od tego, co jest robione na rynek niemiecki. Przy tej jakości, cena powinna być zdecydowanie niższa.
JackSpeed
Gość
Gość