Piwo górnej fermentacji charakteryzujące się szampańsko - owocowymi akcentami smakowymi. Piwo solidne i treściwe, pełne i z charakterem, głębokie i wysoko pijalne. Całość świeża i rześka. Chmiel również daje o sobie znać (trawiasto - konopnym aromatem), razem ze słodem w dużej dawce. Zapach bardzo owocowy. 8% w przypadku tego piwa to miłe alkoholowe tony, bardzo delikatne... Wysoka jakość składników to podstawa, która składa się na smak piwa. Kolor złotawy, lekko mętny. Wysycenie CO2: szampańskie, delikatne, musujące, wysokie. Piana obfita, długo utrzymująca się intensywnie oblepiająca szkło, biała.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
nietzsche
Zapach: owoce świeże, jabłka, gruszki, owoce suszone, susz wigilijny, korzenność, przyprawowość, goździkowość, trochę chleba i coś winnego.
Smak: doskonale ułożone, ale z parę latek ma, po terminie jakieś 20 dni, wyjątkowo pełne jak na tripla, gładkie, puszyste, trochę pszeniczne bardzo owocowe, gruszkowe, jabłkowe, owoców suszonych było dużo więcej w zapachu, trochę ziemiste, przyprawowe, korzenne, goździkowe, skórka pomarańczy i to kandyzowanej, ciastkowość, herbatnikowość, lekko ściągające, alkohol całkowicie ukryty, o dziwo czuć jeszcze chmiel, wysycenie wysokie, palące. Bardzo dobre.
Brodzisław
Aromat wybitnie belgijski, zdominowany przez przyprawy - goździk, zioła oraz nuty owocowe i szampańskie.
W smaku podobnie. Ciało słodowe wzbogacone goździkowo-drożdżowymi posmakami i minimalną ziołową goryczką. Na finiszu kwasek, coraz intensywniejszy wraz z ocieplaniem się piwa. Alkohol ukryty, rozgrzewa przełyk i żołądek. Wysycenie wysokie do średniego.
Niby nic szczególnego, jednak pije się bardzo dobrze.
Marianek
Gość
Wygląda to podejrzanie...a mam smak wypić je dziś wieczorem....jak otworzę to już nie oddam a szkoda kasy:)
Słowem pytam czy ma być czyste czy osad jest tu normalną sprawą?
Gość