W roku 1931 pewien szewc-wizjoner i przedsiębiorca - Tomasz Bata , tworząc swoje imperium obuwnicze , znane na wielu kontynentach , postanowił je rozbudować o kolejne miejsce na mapie. Wydarzenie to odmieniło losy Otmętu i nadało miejscowości zupełnie nowy charakter. Od tamtej pory Otmęt i obuwie to nierozłączne elementy, na których zbudowano m. in. sukcesy sportowe , takie jak mistrzostwo Polski w piłce ręcznej. A co najważniejsze narodziła się miłość i przywiązanie mieszkańców Otmętu do ich pochodzenia oraz poczucie dumy z tego tytułu. Lata świetności zdają się być za nami , lecz wychowani w duchu tradycji i sukcesów naszych przodków postanowiliśmy być również częścią tej historii i dać coś od siebie , coś co każdy z nas kocha. Tak jak kiedyś nasze buty cieszyły niejednego człowieka , niech dziś sprawia Wam przyjemność każdy łyk Otmęckiego piwa. Razem tworzymy nowy rozdział naszego życia i historii Otmętu. Piwo ciemne , niefiltrowane , niepasteryzowane. Skład : woda , słód jęczmienny , chmiel , drożdże. Ekstrakt 4 na 5 w skali graficznej , goryczka 2,5 na 5 , alkohol 6,1 %. w skali graficznej 4 na 5. Najlepsze w temperaturze 12-14 stopni Celsiusza.
Warzone przez Browar Sancti Lucas
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Jacelinho