Jeśli masz możliwość, podaj kod kreskowy piwa. Będzie on w przyszłości wykorzystywany w aplikacji pozwalającej wyszukać piwo w naszej bazie na podstawie zeskanowanego kodu.
Obrzydliwe. W aromacie mdłe, słodkawe, słodowe. Nie wiem, czy jest pasteryzowane, ale w smaku wydaję się wręcz wyraźnie przepasteryzowane, karmelowe (nie pierwszy już raz w Olimpie karmel niszczy piwo), chmiel tylko w gryczce i ziołowych, mało przyjemnych posmakach. Wypiłem całe, choć z wyraźnym trudem.
Aromat słodki, słodowy, pełny, delikatnie żywiczny i kwiatowy. Niewiele się tu dzieje prawdę mówiąc. Delikatnie ciasteczkowy. Aromat niczym w mocniej nachmielonym marcowym. Jest taka chlebowość i spora pełnia w tym piwie. W szkle aromat kompletnie odmienny. Toffie (di acetyl?), miodowość, leśne owoce, jeżyna, kwiaty, no i słód.
Piwo o delikatnie opalizującej miodowej barwie. Piana bardzo niska, średniopęcherzykowa warstewka niespełna 1 centymetrowa po dość agresywnym nalewaniu. Jej kolor to przybrudzona biel. Znika szybko do cieniutkiego kożucha i delikatnie próbuje zdobić szkło.
Smak? Conajmniej zaskakujący. Piwo nisko wysycone, pół-słodkie i dość pełne. W smaku znów pojawiają się owoce leśne, na czele z jagodami, jeżyną. Wszystko to wsparte przyprawowo korzennym posmakiem oraz wyraźną podbudową słodową. Goryczka średnia, krótka i bardzo przyjemna, korzenno trawiasta. Aftertaste lekko gorzkawy, żywiczno leśny.
Dziwne piwo. Kojarzy mi się z angielskimi odmianami IPA, które szanuję i lubię. Może ten chmiel w połączeniu z czymś z UK, nieco bardziej karmelowy zasyp i niższy ekstrakt dadzą ciekawą wariację na temat angielskich bitterów? Jest w tym piwie sporo takiej wyspiarskiej słodowości i dziwnych, niespotykanych akcentów chmielowych zarówno w aromacie jak i smaku. Na dodatek te niskie wysycenie tylko potęguje uczucie jakiegoś wyspiarskiego ale'a bądź IPA. Pierwszy raz spotykam się z tym chmielem. Ciekawe doświadczenie.
Aromat : z butelki : diacetyl ; ze szkła : podobnie diacetylowe , nuty lekko słodowe , kojarzy mi się też trochę z krzewem porzeczkowym jakby zapach liści porzeczki coś takiego ;
Smak: słodko , masełko słodycz , ewidentnie wadliwe piwo , bardzo słabiutkie w moim mniemaniu
Oceny użytkownika:
5 ( smak: 2, zapach: 3, wygląd: 9 )
Gość
Gość
2016-12-19 15:59:57
W zapachu ze szkła wyczuwam akcenty miodowe zupełnie nie podobna do tych amerykańskich IPA. Warto spróbwać
Klikając przycisk "Przejdź do serwisu" potwierdzasz swoją pełnoletność oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie, Twoich danych osobowych zapisanych w plikach cookies i im podobnych technologiach. Więcej przeczytasz w Polityce Prywatności.
Koszty funkcjonowania serwisu pokrywa emisja reklam. Prosimy o wyłączenie wszystkich wtyczek typu AdBlock.
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Bartekn
oranjefan
Piwo o delikatnie opalizującej miodowej barwie. Piana bardzo niska, średniopęcherzykowa warstewka niespełna 1 centymetrowa po dość agresywnym nalewaniu. Jej kolor to przybrudzona biel. Znika szybko do cieniutkiego kożucha i delikatnie próbuje zdobić szkło.
Smak? Conajmniej zaskakujący. Piwo nisko wysycone, pół-słodkie i dość pełne. W smaku znów pojawiają się owoce leśne, na czele z jagodami, jeżyną. Wszystko to wsparte przyprawowo korzennym posmakiem oraz wyraźną podbudową słodową. Goryczka średnia, krótka i bardzo przyjemna, korzenno trawiasta. Aftertaste lekko gorzkawy, żywiczno leśny.
Dziwne piwo. Kojarzy mi się z angielskimi odmianami IPA, które szanuję i lubię. Może ten chmiel w połączeniu z czymś z UK, nieco bardziej karmelowy zasyp i niższy ekstrakt dadzą ciekawą wariację na temat angielskich bitterów? Jest w tym piwie sporo takiej wyspiarskiej słodowości i dziwnych, niespotykanych akcentów chmielowych zarówno w aromacie jak i smaku. Na dodatek te niskie wysycenie tylko potęguje uczucie jakiegoś wyspiarskiego ale'a bądź IPA. Pierwszy raz spotykam się z tym chmielem. Ciekawe doświadczenie.
Brajan36
Warka: 26/06/2017
Barwa: bursztynowa , zamglona ;
Piana : biała ,średniej wysokości, średnie oczka , puszysta , oblepiająca , wykazuje trwałość ;
Aromat : z butelki : diacetyl ; ze szkła : podobnie diacetylowe , nuty lekko słodowe , kojarzy mi się też trochę z krzewem porzeczkowym jakby zapach liści porzeczki coś takiego ;
Smak: słodko , masełko słodycz , ewidentnie wadliwe piwo , bardzo słabiutkie w moim mniemaniu
Gość