Marka Okocim, przygotowała dla prawdziwych smakoszy piwa koneserski wariant o długiej tradycji – Okocim Porter.
Okocim Porter zamknięty jest w nowej, profilowanej półlitrowej butelce z grawerką, podkreślającą ponad 160 - letnią tradycję pielęgnowania smaku piwa w Browarze Okocim. Charakterystyczne, głębokie, brązowe barwy opakowania to efekt unikalnego, ciemnego koloru piwa Okocim Porter, uznawanego przez wielu za jedno z najlepszych w tej kategorii w całej Europie Środkowo-Wschodniej.
Dzięki połączeniu kilku rodzajów słodów, w tym monachijskiego, karmelowego i palonego, oraz dwumiesięcznemu okresowi leżakowania okocimski Porter osiągnął niepowtarzalną ciemną barwę oraz głęboki, szlachetny smak, okraszony cedrowym posmakiem.Okocim Porter od lat eksportowany jest do Australii oraz Stanów Zjednoczonych. Znany od ponad 100 lat dziś warzony jest według tradycyjnej, sprawdzonej receptury, niezmiennie cieszącej się dużym uznaniem smakoszy piwa. Wielokrotnie nagradzany na polskich i międzynarodowych konkursach.
Dodał:
admin - 2010-04-22 10:42:00
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Gość
Gość
Chrisrks
Marianek
Oko: ciemnobrązowe z rubinowymi refleksami dość klarowne. Piana jasnobeżowa niezbyt wysoka, trwała.
Nos: aromat niezbyt wyraźny, słodki ? głównie palone zboże, chlebowy, karmel, nieznacznie kawa i czekolada. Słabo.
Smak: również nie powala. Podobny do innych koncerniaków, skórka chleba pumpernikiel, karmel, palone słody, znów bardzo mało kawy i czekolady, troszeczkę kwaskowości na finiszu kojarzącej się ze śliwką. Mało się dzieje. Duży plus to całkowite ukrycie alkoholu, nawet nie za bardzo grzeje w przełyk.