Klasyczna Pszenica jest wyśmienitym, lekkim piwem wytwarzanym z ziaren pszenicy. Dziś w Okocimiu warzone jest według klasycznej receptury, metodą górnej fermentacji. Klasyczna Pszenica to niefiltrowane, naturalnie mętne piwo o bukiecie moreli, goździków i dojrzałych bananów. Idealny wybór, gdy szuka się orzeźwienia.
Klasyczną Pszenicę najlepiej podawać w temperaturze 8°C w szkle typu Weizenglass lub w kuflu. Idealnie pasuje do owoców morza, sushi, ale także białej kiełbasy, serów kozich i owczych, jak również deserów z truskawkami i malinami.
Dodał:
til - 2016-11-22 15:15:39
Komentarze:
z Twoim kontem w serwisie - zaloguj się.
Nie masz jeszcze konta - wypełnij formularz rejestracyjny
Basileus81
W smaku słodowa podstawa zdominowana sporą dozą kiszonkowej nuty. Do tego fenolowe akcenty w typie goździk, gałka muszkatołowa. Estry gdzieś na trzecim planie. Piwo bardziej kwaskowe niż wytrawne, do tego silnie wyczuwalna obecność drożdży. Dobre do napicia. Jak na pszeniczniaka dość ciekawe w smaku.
dart
WaldemarS
Kindi